Skip to content

(video) In aceste zile Michael Keaton si Al Pacino sunt impreuna pe ecranele americane in Knox Goes Away. Primele imagini din filmul care este un thriller indie noir la care Keaton e si regizor

Americanii au in aceste zile in cinematografe un film independent regizat de Michael Keaton, unul dintre cei mai talentati si mai rafinati actori, detinator  a doua premii Globul de Aur si nominalizat la Oscar pentru Omul Pasare (Virturea nesperata a ignorantei).

Actorul care are 72 de ani a regizat si a si jucat in Knox Goes Away, un thriller indie noir cu Al Pacino, Marcia Gay Harden, Suzy Nakamura si James Marsden.  Lela Loren, Ray McKinnon, John Hoogenakker si Joanna Kulig se afla, de asemenea, in distributie.

Conform sinopsisului, „Keaton il interpreteaza pe ucigasul platit John Knox, care este diagnosticat cu o forma de dementa cu evolutie rapida. El jura ca isi va petrece ultimele zile incercand sa se rascumpere prin salvarea vietii fiului sau adult instrainat, interpretat de Marsden. El se afla intr-o cursa impotriva autoritatilor, precum si impotriva ceasului care ticaie al propriei sale minti care se deterioreaza rapid.”

„Thriller-urile noir originale ca acesta sunt o raritate in zilele noastre, asa ca, in calitate de producatori, dar si de iubitori de film, nu am putea fi mai incantati sa facem parte din acest proiect”, au declarant producatorii filmului . „Cu Michael Keaton atat in spatele, cat si in fata camerei de filmat, combinat cu restul distributiei si echipei noastre talentate, publicul va avea parte de o adevarata incantare.”

Keaton a facut in 2021, serialul Hulu Dopesick care a abordat impactul dependentei de opioide.  Actorul si-a reluat si rolul lui Batman in The Flash, dar si Beetlejuice 2, regizat de prietenul si colaboratorul sau de lunga durata, Tim Burton.

Scenariul filmului Knox Goes Away a fost scris de Gregory Poirier, scenaristul lui Awake si National Treasure: Book of Secrets.

Keaton se afla pe scaunul de regizor pentru a doua oara in cariera , dar este prima data cand planuieste sa regizeze. Precedentul sau credit de regizor a fost pentru filmul The Merry Gentleman din 2008, un alt thriller politist in care Keaton a jucat, dar in rolul unui detectiv cu probleme care il urmareste pe asasin. Nu trebuia sa regizeze filmul, dar regizorul si scenaristul original Ron Lazzerti a avut o problema de sanatate si ajuns in spital. Keaton a preluat apoi rolul de regizor pentru film, care a fost primit cu mari aprecieri la Festivalul de Film de la Sundance.

De data aceasta, rolul sau de regizor a fost stabilit de la bun inceput, iar din primele reactii ale publicului Knox Goes Away ar putea sfarsi prin a fi unul dintre cele mai captivante filme noir din istoria recenta.

Fiind un film independent, cel mai probabil nu va ajunge in cinematografele noastre, dar ar putea fi distribuit pe o platforma de streaming anul viitor.

Citește în continuare