Skip to content

A intrat in lucru un nou film live-action cu Popeye Marinarul. Cea mai recenta aparitie a personajului pe marele ecran a fost in 1980, in rolul jucat de Robin Williams.

Marinarul Popeye ar putea ajunge in curand pe marele ecran. Personajul care a aparut pentru prima data in benzile desenate la sfarsitul anilor 1920 va fi adus din nou la viata intr-un lungmetraj live-action produs de Chernin Entertainment si King Features.

Proiectul se afla in prezent in curs de dezvoltare ca un film cu buget urias, scris de scenaristul Michael Caleo („Sexy Beast”, „The Family”, „The Sopranos”). 

Va fi prima ecranizare live-action a povestii lui Popeye de la filmul din 1980 cu Robin Williams.

Proiectul face parte dintr-o tendinta de nostalgie care persista in Hollywood de mai bine de cinci ani: sunt scrise tot mai putine povesti si scenarii noi. In schimb, sunt recreate tot mai multe filme si seriale de succes din anii ’80 si ’90. 

In cazul filmului regizat de Robert Altman, regretatul Robin Williams juca rolul protagonistului, alaturi de Shelley Duvall in rolul lui Olive Oyl, iubita excentrica a marinarului. Productia a fost intens criticata la lansare insa, treptat, a obtinut un statut de cult si a fost reconsiderata de critici. De asemenea, a fost un film profitabil, a fost sustinut de Paramount Pictures cu un buget de 20 de milioane de dolari, obtinand incasari de aproximativ 60 de milioane de dolari din box office la nivel mondial.

Povestea lui Popeye a celebrat anul acesta cea de-a 95-a aniversare, prima paritie a fost in banda desenata „Thimble Theater” din 1929. Personajul a inspirat filme si seriale de animatie in perioada sa de glorie, fiind recognoscibil inclusiv pentru tinerele generatii.

Revenirea lui Popeye a avut loc strategic in ultimii ani prin colectii de moda inspirate de personajul hilar. 

In urma cu doi ani, Popeye a fost sursa de inspiratie pentru colectiile de imbracaminte de la Moschino, Supreme si A Bathing Ape. In acelasi timp, personajul este in continuare imaginea spanacului McCall Farms — in desenele animate, leguma ii ofera marinarului superputeri pentru a-si invinge inamicii — care prezinta logo-ul si chipul lui Popeye pe ambalaje.

La inceputul acestui an, fanii lui Popeye — sau poate producatorii filmului care incearcau sa obtina finantare pentru proiectul lor — au creat o serie de trailere  fictive ale unor filme imaginate, acestea adunand milioane de vizualizari combinate. Noile trailere isi imagineaza personajul ca pe un razboinic naufragiat cu proportii de Dwayne Johnson, o directie care ar putea fi viabila din punct de vedere creativ. 

In prezent, producatorii cauta sustinerea unui mare studio de la Hollywood.

Citește în continuare