Skip to content

(video) Prezenti la ComicCon Las Vegas, Michael Keaton si Tim Burton au aratat imagini din „Beetlejuice Beetlejuice”. Filmul lui Tim Burton are premiera in septembrie

Intr-o aparitie surpriza la Comic Con Las Vegas, Michael Keaton a vorbit deschis despre ceea ce publicul se poate astepta cand „Beetlejuice Beetlejuice” va ajunge pe ecrane, la mai bine de 36 de ani de la premiera primului film.

„Este al naibii de bun”, le-a spus actorul proprietarilor de cinematografe la CinemaCon. Burton, Keaton si Catherine O’Hara, care a jucat in filmul original, au urcat marti pe scena de la Caesars Palace pentru prezentarea Warner Bros. in fata proprietarilor de cinematografe, pentru a promova deliciile strigoilor din continuarea filmului.

„Am fost foarte emotionat sa vad daca putem reusi din nou”, a recunoscut Keaton. „Dar fiecare zi a devenit mai buna

Burton regizeaza continuarea dupa un scenariu scris de Alfred Gough si Miles Millar, creatorii serialului Netflix „Wednesday”, cu Jenna Ortega in rolul principal care joaca si in „Beetlejuice Beetlejuice”.

Winona Ryder isi reia rolul Lydia, o femeie care are legaturi cu viata de apoi, iar Ortega o interpreteaza pe fiica ei, care trezeste fara sa vrea poltergeistul lui Keaton.

„The living. The dead. Pot sa coexiste?” spune Ryder in trailerul pe care Burton si echipa l-au impartasit. „Asta este ceea ce suntem aici sa aflam”.

Trailerul il arata pe Keaton terorizand un orasean cu un aer speriat care insista ca fantoma din fata lui este o iluzie. „Arat eu ca o nascocire a imaginatiei tale?” il provoaca Keaton pe barbat in timp ce il fulgera intr-o maniera demonica.

Justin Theroux, Monica Bellucci si Willem Dafoe se alatura la colindatul casei bantuite. Ei au fost in Vegas, desi Ryder si Ortega nu au putut ajunge in Sin City pentru ca au alte filmari.

„Aceasta distributie este atat de buna”, a spus Keaton. „Toata lumea este foarte amuzanta.”

Originalul „Beetlejuice” urmarea o pereche de fantome care incearca sa sperie niste nou-veniti din casa lor, facand marea greseala de a apela la ajutorul unei fantome grosolane si vulgare pe nume Betelgeuse (pronuntat „Beetlejuice” si interpretat de Keaton). Pe langa faptul ca a fost un succes masiv de box-office care a ajutat la deschiderea drumului pentru ca Burton si Keaton sa faca din nou echipa la „Batman” din 1989, „Beetlejuice” din 1987 a inspirat si o adaptare muzicala de succes pe Broadway. Timp de 10 ani s-a discutat despre o continuare Burton  planuind sa mute actiunea din New England in Hawaii, dar acest plan pare sa fi fost abandonat.

„De-a lungul anilor, am cam dat cu piciorul ideii continuarii”, a spus Keaton. Cand si-au unit fortele, cineastii au incercat ca totul sa fie „cat mai aproape de modul in care l-am facut prima data”. Asta a insemnat decoruri, machiaj si recuzita ametitoare, meticulos de detaliate, usor macabre. „Este ca un mare si ciudat film pentru mine”, a spus Burton intr-un videoclip BTS pe care Warner Bros. l-a prezentat inainte de aparitia regizorului.

„Beetlejuice Beetlejuice” se lanseaza pe 6 septembrie. Filmarile pentru aceasta continuare au fost suspendate pentru scurt timp in timpul grevei actorilor din 2023, productia fiind reluata in noiembrie, dupa ce SAG-AFTRA a ajuns la un acord pentru un nou contract.

Citește în continuare