Starul din „The Holdovers”, Dominic Sessa, va deveni legendarul bucatar Anthony Bourdain intr-un nou film biografic. Intitulat Tony, filmul il are in distributie si pe Antonio Banderas

Un film despre inceputurile vietii lui Anthony Bourdain, intitulat „Tony”,intra in lucru in cateva zile. Povestea se va concentra pe vara anului 1976, inainte ca Bourdain sa devina un bucatar celebru sau un star de televiziune, cand era doar un tanar de 20 de ani care isi dadea seama ce se intampla in Provincetown. Dominic Sessa, proaspat lansat in „The Holdovers”, va juca rolul tanarului Bourdain, in regia lui Matt Johnson („BlackBerry”).
Antonio Banderas se alatura, de asemenea, distributiei, desi rolul sau este inca secret. Scenariul este semnat de Todd Bartels si Lou Howe si se bazeaza pe un capitol din cartea de succes a lui Bourdain, „Kitchen Confidential”. Filmul va face o incursiune in primele zile murdare, creative, care au modelat vocea lui Bourdain.
Actiunea filmului, intitulat „Tony”, va avea loc in 1976, cand tanarul Bourdain are o experienta care ii schimba viata, lucrand si traind in Provincetown, Mass.
Filmarile incep la sfarsitul acestei luni, iar in aceste zile, echipa de productie a anuntat casting pentru personal care lucreaza in restaurante locale pentru a aparea in film, adaugand un plus de autenticitate povestii.
In realitate, Bourdain s-a inscris la scoala culinara la doi ani dupa ce actiunea filmulului este plasata. Fostul bucatar-sef executiv al Brasserie Les Halles din New York si-a facut cunoscut numele cu cartea de memorii din 2000 „Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly”.
Cu zeci de ani inainte de a deveni un bucatar premiat, autor si gazda a mai multor emisiuni de televiziune, Bourdain si-a petrecut verile in Provincetown, invatand meserie ca spalator de vase si bucatar de linie in localuri precum Flagship Restaurant, acum inchis, si Lobster Pot, inca deschis.
„Aici, la capatul Cape Cod, Provincetown, Massachusetts, au debarcat prima data pelerinii”, a spus Bourdain intr-un episod din 2014 al emisiunii sale „Parts Unknown” de la CNN. „Si a fost locul unde am debarcat prima data. 1972, scaldat intr-un oras cu un cap plin de soare portocaliu si cativa prieteni. Provincetown, un taram al minunilor tolerantei, cu o traditie indelungata de acceptare a artistilor, scriitorilor, celor care se comportau prost, homosexualilor, celor diferiti. Era paradisul.”
In acelasi episod din „Parts Unknown”, Bourdain si-a creditat anii petrecuti in Provincetown drept factorul decisiv pentru a urma o cariera de bucatar.
„Nu mai lucram de ceva vreme. Eram un ratat”, a spus Bourdain. „Vreau sa spun ca, stii tu, ma infruptam din toti ceilalti. Si Nancy Poole [de la Flagship Restaurant] vine acasa de la serviciu si spune: „Spalatorul nostru de vase nu a aparut astazi. Tu esti noul nostru spalator de vase”. Iar eu am spus: „Oh, chiar asa? Si a doua zi mi-am pus sortul si nu l-am mai dat jos timp de 30 de ani.”
Castigator al unui premiu Emmy postum pentru contributiile sale la spatiul nescriptural pentru seriale precum „No Reservations” si „Parts Unknown”, Bourdain a murit in 2018 in orasul francez Strasbourg, la varsta de 61 de ani.
Proiectul a generat controverse, unii critici considerand ca dramatizarea vietii lui Bourdain ar putea fi nepotrivita, avand in vedere natura sa autentica si complexa. Unii sustin ca Bourdain insusi ar fi respins o astfel de ecranizare, considerand-o o comercializare a unei vieti deja expuse publicului prin cartile si emisiunile sale.
Anterior, viata lui Bourdain a fost explorata in documentarul Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain (2021), regizat de Morgan Neville. Filmul a fost apreciat pentru portretizarea sincera a lui Bourdain, dar a fost si criticat pentru utilizarea tehnologiei AI pentru a recrea vocea acestuia in anumite secvente.