Skip to content

Interviu Stanley Tucci. “Cu cat explorez mai mult mancarea italiana, cu atat sunt mai capabil sa inteleg alte culturi prin mancarea lor”. Seria “Tucci in Italy” vine pe National Geographic si Disney +

„Tucci in Italy” este un nou serial documentar de calatorie si gastronomie prezentat de actorul Stanley Tucci, care va avea premiera pe 25 mai pe National Geographic si este disponibil pentru streaming pe Disney+.

Serialul exploreaza in profunzime cultura culinara si identitatea regionala a Italiei .

„Tucci in Italy” cuprinde cinci episoade, fiecare dedicat unei regiuni italiene: Toscana, Lombardia, Trentino-Alto Adige, Abruzzo si Lazio. In aceste episoade, Tucci viziteaza orase si sate, interactioneaza cu bucatari locali, fermieri, pescari si artizani, si degusta preparate traditionale precum lampredotto in Florenta, lardo din Colonnata si bistecca alla fiorentina.

Urban.ro a avut placerea de a vorbi cu Stanley Tucci despre realizarea acestei mini serii despre gastronomia si traditiile italiene.

Pe langa explorarea gastronomica, serialul abordeaza si aspecte socio-culturale contemporane ale Italiei, cum ar fi imigratia si drepturile LGBTQ+, evidentiind contributiile comunitatilor de migranti si provocarile cu care se confrunta acestea .

Italienii sunt foarte pasionali cu lucrurile pe care le iubesc, si mai ales cu ceea ce priveste tara lor. Ati simtit o presiune in faptul ca trebuie sa prezentati Italia la nivel global, dar sa fie cum o stiu italienii?

Putin, dar nu am vrut sa o romantez. Am vrut sa arat adevarul despre aceasta tara prin prisma mancarii. Cred ca Italia a fost destul de romantata. Este o tara frumoasa. Exista oameni extraordinari si lucruri extraordinare, dar nu este un loc perfect.

Italienii nu mi-au cerut nimic anume, eu am facut ceea ce am vrut, adica  sa gasesc povesti care sunt cu adevarat interesante si sa spun adevarul despre acele povesti. Nu am nicio obligatie fata de nimeni altcineva in afara de mine si echipa mea. Singurul punct din agenda noastra de lucru a fost sa spunem adevarul prin prisma mancarii.

In serie sunt teritorii despre care ati vorbit deja in celelalte emisiuni despre Italia pe care le-ati facut. Si unele noi, cum ar fi Abruzzo. Cum le-ati ales pe acestea cinci?

 Nu am  mai fost vreodata in Abruzzo. Nu am petrecut niciodata timp in Trentino-Alto Adige. Nu le-am explorat in alte documentare ale mele. Si acestea sunt locuri foarte, foarte interesante pentru mine. Dar  am vrut sa ne intoarcem in unele dintre regiunile in care am mai fost si sa gasim povesti noi. Cred ca am putea sa facem asta la nesfarsit pentru ca exista atat de multe povesti interesante in fiecare regiune.

Ce fel de mancare si ati incercat in Italia si a devenit acum preferata dvs? Si ati incercat sa o preparati acasa?

Ceea ce mi-a placut a fost iepurele pe care l-a facut femeia din Ternata, cand a pus lardo (n. mea un fel de slanina) si varza si multa verdeata. Eu am facut acasa o versiune, dar nu a fost la fel de buna ca a ei.

Unul dintre lucrurile care mi-au placut este ca nu v-ati ferit de niciun subiect si ati aratat cum explorarea mancarii poate cuprinde aspecte politice, practici de sustenabilitate. Din aceasta perspectiva, v-a placut ceva anume?

Mi-a placut  locul cu Autogrill, mi s-a parut foarte interesanta ideea. Nu cunosc nicio alta tara care sa acorde o asemenea importanta mancarii si condusului in acelasi timp. Italienii iubesc masinile si iubesc mancarea, deci cred ca are sens sa aiba mancare foarte buna la popasurile lor de pe autostrada.

Acesta a fost intotdeauna scopul emisiunii, sa aratam cat mai multe aspecte posibile din viata oamenilor in fiecare regiune, prin prisma mancarii. Si unele dintre aceste aspecte sunt politice, altele sunt despre geografie, altele sunt despre felul in care oamenii isi traiesc viata.

In ce fel credeti ca serialul va imbogati intelegerea telespectatorilor despre Italia dincolo de turismul culinar?

Sper ca vor intelege diversitatea ei. Adica diversitatea in topografie, in istorie, de la regiune la regiune, diversitatea oamenilor care traiesc acolo acum, unii care sunt imigranti. Si sa stie ca Italia nu este doar soare si paste si pizza, este mult mai complicata decat atat. A fost influentata de nenumarate culturi de-a lungul mileniilor., in plus, exista noi influente care vin si cred ca, in special in climatul de astazi, imigrantii sunt denigrati pe nedrept, deoarece au atat de multe de adus unei culturi. Italienii insisi au venit in numar mare, milioane, in America si au fost denigrati intr-o anumita masura.

Cred ca este ceva ce italienii americani trebuie sa-si aminteasca si italienii insisi ar trebui sa-si aminteasca.

Daca mancarea este modul dvs de a intelege Italia, cum va ajuta mancarea sa va intelegeti pe dvs, in special in acest moment al vietii ?

Ei bine, daca esti in contact cu tine insuti din punct de vedere fizic, stii ce ar trebui sa mananci.

Cred ca am pierdut foarte mult contactul cu noi insine din punct de vedere fizic. Unul dintre motive este ca stam tot timpul in fata calculatorului sau a telefonului. Cred ca, cu cat esti mai in contact cu corpul tau, cu atat stii mai multe. Si, de asemenea, am pierdut contactul cu ceea ce suntem,  am pierdut contactul cu pamantul. Si de la pamant vine mancarea noastra. Iar apoi mancarea ajunge pe masa si in noi. Asadar, pentru mine, cu cat explorez mai mult mancarea italiana, cu atat inteleg mai mult despre Italia, si apoi sunt mai capabil sa inteleg despre alte culturi prin mancarea lor, pentru ca simtul gustului si al mirosului devin mai accentuate.

Tucci in Italy poate fi urmarit incepand din 25 mai pe National Geographic, cu cate un episod nou in fiecare duminica. Si poate fi vazut integral pe Disney +.

Citește în continuare