Skip to content

Recenzie film: Killers

Robert Luketic si-a mai incercat mana cu niste comedii (Legally Blonde, Monster-in-Law) deci cam stie care e reteta. Si mai stie ca daca pe langa comedie mai bagi si ceva actiune si romance… sigur vei gasi un public mai larg care sa-ti vada filmul.

Co-scenaristul, Bob DeRosa, a declarat ca filmul a fost conceput initial ca un thriller antrenant de tip James Bond dar cu mai mult umor. Dupa mai multe adaptari ale scenariului, filmul s-a transformat intr-o comedie simpatica, de weekend, dar fara prea multe pretentii.

Killers ne prezinta povestea unui cuplu (Ashton Kutcher si Katherine Heigl) care trece printr-o gramada de provocari care le pun in primejdie relatia… dar mai ales viata :).

Ashton Kutscher a facut multe antrenamente pentru acest film (la care e si producator), ba chiar a invatat si 3 cuvinte intr-o limba asiatica imposibila. 🙂 Katherine Heigl (Grey’s Anatomy, Knocked Up ) a mai colaborat cu regizorul Robert Luketic la The Ugly Truth . In rolul parintilor apar doi veterani ai Hollywoodului, Tom Seleck si Catherine O\’Hara.

Actiunea filmului are ceva din ritmul unei relatii cu suisuri si coborasuri. Inceputul e frumos si linsitit… Ne scaldam intr-o poveste calduta despre o domnisoara parasita de iubit si dependenta psihic si material de parinti care il intalneste pe Fat frumos. Fat frumos nu apare pe cal alb ci pe jumatate gol, in liftul unui hotel de 5 stele din Riviera franceza. Dupa ce o cucereste pe domnisoara (si ea pe el), trece si de testul parintilor si o ia de nevasta. Si deja s-a dus jumatate din film, cu mici glumite, peisaje de vis si scene pasionale de amor. In acest timp primim tot felul de indicii cum ca el ar fi un spion care omoara bad guys, si care chiar daca si-a propus sa se retraga in liniste si sa se bucure de viata alaturi de frumoasa lui sotie, nu prea e lasat.

Pentru ca linistea acestui cuplu ia in curand sfarsit atunci cand adevarata actiune a filmului abia incepe. Si cred ca merita asteptarea… Pentru ca scenele in care cei doi sunt urmariti si incearca sa faca fata impreuna asaltului criminal sunt destul de reusite. Haiosi sunt si vecinii, prietenii si colegii care se transforma brusc in niste criminali care ii vaneaza fara mila. Ce nu fac unii pentru 20 de milioane de dolari!

Spre final avem parte de o rastunare de situatii si de o (mica) surpriza. Destul de previzibile amandoua. Si revelatia, ca in orice relatie exista cate un secret… dar cand e vorba de iubire adevarata, se trece cu bine peste orice.

Sa facem inventarul: un cuplu simpatic, o intriga simpluta dar de efect, niste peisaje de vis, cateva masini distruse, vreo doua explozii, sute sau chiar mii de gloante, niste ucigasi atipici si niste glumite care vor castiga probabil si niste zambete.

Cam asta va ofera Killers. Voi ce parere aveti?

 

Citește în continuare