Skip to content

Lady Gaga – fashion icon-ul anului

Inca din momentul aparitiei sale pe piata muzicala internationala, Lady Gaga nu a revolutionat atat muzica, cat moda. Asta daca este moda ceea ce face ea, aparitiile sale surprinzand, socand si dezgustand, de cele mai multe ori. 

Tuturor ne este inca proaspat in memorie momentul aparitiei sale imbracata complet in carne cruda! Scandalos outfit-ul dar, in primul rand, te face sa te intrebi: cum de le-a trecut in cap asa ceva?
Acesta este unul dintre Key Line-urile vis a vis de Gaga si relatia sa cu moda – barierele conventionalului sunt rupte, imaginatia nu cunoaste limite si Gaga devine un personaj experimental, care arata ca moda, asa cum o stim in forma ei clasica, este \’invechita\’. 

Nicola Formichetti este generalul armatei din spatele lui Lady Gaga,  cel care a adunat in jurul artistei o multime de alti stilisti, construind pentru aceasta Haus of Gaga, semnificand tocmai grupul de creativi si designeri ce lucreaza pentru aparitiile sale. 

Chit ca merge pur si simplu de la hotel la aeroport sau apare la o emisiune, fiecare detaliu al imaginii sale este controlat la maxim. Urmand un concept anume, fiecare aparitie in public este gandita si construita de echipa de stilisti, Gaga fiind doar un \’umeras\’ care poarta mesajul. Si cu toate acestea, ce bine isi joaca rolul! 

De la faimosii pantofi Alexander McQueen si pana la extravagante rochii Versace, costume din piele sau rochii din ultima colectie Mugler – casa de moda al carei director creativ este chiar Formichetti – fiecare aparitie a artistei este un deliciu pentru iubitorii de moda.
Astfel incat, a fost un moment de glorie pentru moda romaneasca cand Lady Gaga a purtat in doua dintre aparitiile sale piese semnate Ingrid Vlasov, iar pentru o sedinta foto o rochie realizata de Dinu Bodiciu, tanar roman, student la moda in Londra. 

Din toate aceste motive, CFDA ( Consiliul designerilor americani ) a desemnat-o pe Lady Gaga Fashion Icon-ul ultimului an. O onoare pentru ea si pentru muzica, deopotriva.

Pentru mai multa moda ciudata semnata Nicola Formichetti… si muzica, revedeti cel mai recent clip The Edge of Glory.

Citește în continuare