Skip to content

Concert Jamiroquai @ Summer Party (poze)

Concertul lui Jamiroquai in Romania a avut loc in week-end la Mamaia, in cadrul Orange Summer Party. Desi artistul avea piciorul accidentat, spectacolul s-a desfasurat in parametrii normali iar publicul a fost in numar mare.

Cu siguranta, week-endul care a trecut a fost cel mai intens din punct de vedere al activitatii muzicale in Romania. Am avut 2 festivaluri uriase si o petrecere pe plaja care se repeta in fiecare an si strange o multime de oameni din toata tara: Orange Summer Party. Ca si anul trecut, la showul Mika, in 2011 am fost invitat de Orange la acest eveniment.

Nu prea am inteles ce s-a intamplat anul asta cu organizarea. In primul rand, nu inteleg de ce nu i-au impus artistului un playlist cu mai multe hituri si mai putine piese noi. In al doilea rand, motivul pentru care nu am mers la B\’Estfest si am plecat la mare a fost faptul ca vroiam sa fac poze la concertul lui Jamiroquai. Totul era pregatit pentru asta pana cand a inceput spectacolul si nu am avut voie sa ajung langa scena pentru poze. Am avut locuri VIP, undeva in stanga scenei insa a trebuit sa imprumut fotografii bune de la un blogger care avea un obiectiv mai bun. A fost o situatie bizara insa am incercat sa ma bucur de Jamiroquai mai departe.

O mare de oameni, peste 10.000 cu siguranta, s-au strans pe plaja H2O pentru o petrecere nebuna. Au ramas surprinsi sa auda aproape doua ore de muzica jazz-funk si soul, un sound care nu te tinea cu mainile sus si nici nu te indemna la dans. Nu era muzica pop, era muzica pentru un public mai educat sau cult din punct de vedere muzical.

Sonorizarea a fost foarte buna iar vocea lui Jay Kay a fost geniala insa desi apreciez muzica lui, dupa o ora de show aveam impresia ca am auzit aceeasi melodie neintrerupta, totul era plan, fara urcusuri si coborasuri. A cantat piesa mea preferata – Lifeline, extrasa de pe albumul Rock Dust Light Star lansat anul trecut. Acela a fost momentul culminant al serii, pentru mine.

Publicul a fost destul de rece, fata de anul trecut. Chiar daca Jamiroquai a oferit un concert de exceptie (pentru iubitorii de muzica jazz), oamenii venisera acolo sa se distreze asa ca inafara de cateva sute de fani infocati din fata scenei, ceilalti nu reactionau aproape deloc.

Jay Kay, solistul non-conformist Jamiroquai a indurat tot showul desi se vedea ca ii este greu si facea eforturi sa-si plimbe piciorul accidentat pe scena. Asta a fost un lucru pe care l-am apreciat si cred ca sunt putini artisti care ar fi luat decizia lui. Stiu ca a anulat alte concerte insa nu si pe acesta din Romania, a tinut sa ajunga la publicul roman si la frumoasele fete din Constanta.

Va las mai jos cu poze realizate de Sorin Neagu. Ati fost la concert? Cum vi s-a parut, a fost un summer party in toata regula? Ati ramas si la after-party pe plaja H2O?

Citește în continuare