Skip to content

TOP 10: Cantece de Halloween!

Top 10 Cantece de Halloween, un top Billboard care tine cont de o statistica realizata anul trecut in saptamana dinainte de Halloween. Intr-adevar, pe langa costume, dovleci si alte ghidusii, Halloween inseamna si cateva piese care au devenit clasice

Halloween e o sarbatoare de origine celtica, pe care o regasim astazi in toata lumea (intr-o fomra evident, mult denaturata), dupa ce in intreg secolul XX a fost intens promovata in Statele Unite. Daca intial All Hallows\’Even era considerata sarbatoarea tuturor sfintilor, momentan toata treaba se identifica cu Jack\’o\’Lantern, adica dovleacu\’ luminos.
 
Halloween e aniversat in principiu pe 31 octombrie in ultima noapte din octombrie, dar din ratiuni de rating, atunci cand se intampla sa fie in timpul saptamanii majoritatea party-urilor importante se intampla in weekend, asa cum s-a cam intamplat si anul acesta. 
 
Dar sa vedem TOP 10: Cantece de Halloween! (in viziunea Billboard) 
 
10. The EaglesWitchy Woman
 

 
9. Van Halen Runnin\’ With the Devil
 

 
8. RockwellSomebody’s watching me
 

 
7. Blue Oyster CultDon\’t fear the Reaper
 

 
6. D.J. Jazzy Jeff & the Fresh PrinceA Nightmare on My Street
 

 
5. AC/DC Highway to Hell 
 

 
4. Warren ZevonWerewolves of London
 

 
3. Ray Parker Jr.Ghostbusters
 

 
2. Bobby Boris Pickett & The Crypt-KickersMonster Mash 
 

 
1. Michael Jackson Thriller
 

 
In top veti regasi probabil piese pe care nu le-ati auzit de multa vreme, poate Ghostbusters, poate piesa lui Will Smith o sa va trezeasca nostalgii. Ma gandeam daca vreuna din piesele de anul asta ar putea avea loc intr-un astfel de top. Primul exemplu care mi-a venit in minte a fost A Thousand Years piesa lansata de Christina Perri, chiar daca e o piesa de dragoste, tot are treaba cu vampiri, varcolaci si alte cele.
 
Tie cum ti se pare topul? Ce piese ai fi ales?

Citește în continuare