Skip to content

Silent Cinema la B’ESTFEST Summer Camp 2013!

Timp de trei zile si trei nopti distractia se muta in B’ESTFEST Park asa ca, pe langa concerte, nu pot lipsi extra-activitatile.

Amatorii de scurtmetraje pot urmari in zona Silent Cinema o selectie inedita de productii ale genului ce cuprinde filme nominalizate la cele mai prestigioase gale ale industriei de profil, toate acestea fiind furnizate de ShortsUp. Prezentat de Ciuc Premium si Coca-Cola si sustinut de Vodafone, B’ESTFEST Summer Camp se va desfasura in weekend-ul 5-7 iulie, in aer liber, in cadrul B’ESTFEST Park din Bucuresti-Tunari.

Gratie activitatilor din B’ESTFEST Park, nimeni nu se plictiseste in “orasul” de pe islazul comunei Tunari pentru ca in mini-vacanta de trei zile distractia si relaxarea sunt la ele acasa. Pe langa concerte si party-uri, fanii festivalului pot urmari scurtmetraje “in liniste”, la zona Silent Cinema powered by ShortsUP. Peste zece filme premiate in cadrul a numeroase gale internationale precum Festivalul de Film de la Cannes, Berlin sau chiar Gala Premiilor Academiei Americane de Film (Premiile Oscar) vor rula in fiecare zi de festival, lista completa a filmelor fiind detaliata mai jos.
 
ShortsUP este un proiect generat de ORICUM, care aduce in atentie cele mai valoroase scurtmetraje din lume prin evenimente sezoniere si recomandari online. ShortsUP isi propune, de peste 4 ani, sa reinventeze felul in care publicul interactioneaza cu filmele de scurtmetraj printr-un mediu de expunere unica, ce imbina filmul cu alte arte conexe. 
 
  • Editia din acest an de B’ESTFEST Summer Camp va avea loc in weekendul 5-7 iulie si include pe afis nume precum Texas, Nas, Chase & Status Live, Biohazard, Nneka, The Heavy, Noisia, Friction, Joker alaturi de multi altii! Abonamentele valabile pe intreaga durata a celor trei zile de festival (199 RON), biletele pentru o singura zi (99 RON) si voucherele de camping (40 RON) fiind disponibile online pe www.MyTicket.ro, cat si in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului si libraria Mihai Eminescu. In zilele de festival, biletele vor fi disponibile si la casele special amenajate la intrarea in B’ESTFEST Park.
  • Mai multe detalii despre festival, program, conditii generale, posibilitati de cazare si transport sunt disponibile online, pe site-ul oficial al festivalului: www.bestfest.ro, precum si pe pagina de facebook: www.facebook.com/Bestfest.Romania.
  • *programul se afla pe paginile urmatoare ale documentului
 
Program Silent Cinema
 
1. Universul in fiecare moment / Each Moment is the Universe (r. Bruce Thierry Cheung, Tailanda, 2012) 8\’  
  • Un scurtmetraj despre infinitatea timpului, spatiului si misterul universului. Chock se trezeste intr-o noua viata si incearca mereu sa repare greselile din trecut.
2. La capatul lumii /  A bout de monde (r. Konstantin Bronzit, Rusia, 1998) 10\’ 
  • Premiata in peste 20 de festivaluri, animatia spune povestea unei familii care traieste la propriu in varf de munte.
3. Cum sa-ti pastrezi jobul de zi / How to Keep Your Day Job (r. Sean Frewer, Canada, 2012) 10\’
  • Un ghid ironic de urmat in viata profesionala si personala. Adaptare dupa povestirea de succes a Rebeccai Rosenblum, filmul descrie cu umor, dar si caldura, cum e munca de la 9 la 5 intr-un zgarie-nori. Rutina este, de fapt, pentru personajul feminin al povestii, o adevarata jungla in mijlocul orasului.
4. Oktapodi (r. Julien Bocabeill, François-Xavier Chanioux, Olivier Delabarre, Thierry Marchand, Quentin Marmier, Emud Mokhberi, Franta, 2007) 3\’
  • Adevarata dragoste nu curge niciodata lin. Doua caracatite indragostite incearca sa se salveze una pe alta. Vor reusi oare sa scape de pericolul de a fi mancate? O animatie cu peste 6 premii internationale si o nominalizare Oscar in 2009.
5. Goana / La huida (r. Victor Carrey, Spania, 2011) 11\’ 
  • O guma de mestecat, o cafea cu lapte, o tigara aprinsa pe jumatate, o lesa in mijlocul strazii. Aparent fara legatura, insa fiecare gest conteaza pentru deslusirea misterului celui din urma. Incotro alearga eroul nostru? Comedie nominalizata la Chicago International Festival. 
6. Mincinosii / Telling Lies (r. Simon Ellis, Marea Britanie, 2001) 5\’ 
  • Cum ar fi daca am putea citi gandurile din spatele cuvintelor rostogolite intr-o conversatie? Un exercitiu de imaginatie transformat intr-un scurtmetraj ingenios.
7. Insula Florilor (r. Jorge Furtado,Brazilia, 1989) 13\’ 
  • Ce legatura exista intre bombe nucleare, plantatii de rosii, producerea parfumului si deseurile generate de oameni? Vei intelege la finalul celor 15 minute din ”Ilha das Flores”, un film scurt care dezvaluie intr-un mod insolit concluzii esentiale despre natura umana. A castigat Ursul de Argint la Berlin International Film Festival, 1990, Premiul Publicului Clermont-Ferrand International Short Film Festival, 1991 si e considerat unul din cele mai valoroase filme scurte din cinematografia braziliana.
8. Masa 7 / Tabel 7 (r. Andrew McDonald, Marko Slavnic, SUA, 2010) 4\’ 
  • O conversatie inocenta, un restaurant chinezesc, un reportofon. Sau cum sa creezi o poveste fermecatoare in 4 minute.
9. Cursa / Runaway (r. Cordell Barker, Canada, 2009) 10\’ 
  • Un tren loveste o vaca, iar pompierul este singurul capabil sa improvizeze o salvare. Filmul a obtinut, printre altele, un premiu la Cannes Film Festival in 2009.
10. La cafea / Café Regular (r. Ritesh Batra, Egipt, 2011) 11\’ 
  • Intr-o cafenea ca multe altele din Cairo, un cuplu trece printr-un test de foc. Mentiune speciala a juriului la Tribeca.
11. Cei patru fenomenali / Los 4 McNifikos (r. Tucker Dávila Wood, Spania, 2011) 6\’ 
  • Cei patru magnifici, John, Pedro si Xabier, sunt gata sa molipseasca comunitatea din Bailbao cu miscare pop B-Boy, un trend urban recuperat din New York-ul anilor 60. 
12. Pierduta si regasita / Lost&Found (r. Sam Washington, Marea Britanie, 2011) 5\’ 
  • Comedie neagra despre o femeie care isi pierde masina in parcare, filmul a obtinut, printre altele, Premiul Publicului la Palm Springs ShortFest, cel mai mare festival nord-american dedicat scurtmetrajului.
13. Alice si cu mine (r. Micha Wald, Belgia, 2004) 20\’ 
  • Cum sa-ti gasesti echilibrul intre un grup de matusi galacioase si o prietena nervoasa? „Alice et moi” e povestea unei zilei din viata lui Simon. Ziua in care decide sa fie sofer pentru Mala, Lydia si Colette, ziua in care Alice ii da papucii prin telefon, ziua in care totul se intampla pe dos.
 
B\’estfest 2013 se apropie, asa ca avem deja programul fiecarei zile de concerte si spectacole! B\’estfest Park din Tunari isi deschide portile pe 5 iulie 2013 intr-o zi de vineri, si ne propune un mix interesant de muzica alternative rock, indie rock, hip hop, soul, afrobeat, dubstep, drum and bass si post hardcore. 
 
 
In ultimele saptamani v-am oferit si alte informatii legate de B\’estfest 2013.

Citește în continuare