Skip to content

Toxic by Raluca Cozma @ Alandala

Vineri, 12 Septembrie, ora 20:00, va invitam la vernisajul expozitiei de colaje Toxic semnate artista Raluca Cozma.

Raluca Cozma este nascuta la Brasov in 1977. De mica a fost pasionata de desen si pictura.
 
In anul 1996 a obtinut diploma in Arta decorativa si Pictura murala. Ulterior a profesat ca artist 3D in industria filmului si a jocurilor video, insa pasiunea cea mai mare o are pentru realizarea artei plastice. In aceasta perioada a continuat sa creeze si a participat si la cateva expozitii de grup, mai multe lucrari aflandu-se in colectii private.
 
Stilul pe care il abordeaza nu este oarecum definit, deoarece ii place sa abordeze tehnici si subiecte noi. Ii place sa experimenteze, sa se joace cu materialele si sa creeze pe diferite suporturi.
 
Expozitia actuala este o critica la adresa lucrarilor kitsch, acele tablouri cu flori « care au invadat mințile și sufletele gospodinelor, din generație în generație »  pe care artista le percepe ca fiind de o uratenie toxica. Tehnica abordata este colajul, tehnica mixta (textile, ziare, acrilice, acuarele, piele folie de aluminiu, etc.)
 
Florile! Ah, gingașia lor! Ah, parfumul lor! Ah, ce subiect!
Aceste flori pe care le pictează toti (mai ales toate!), care cum poate! Și, uite așa, apar ororile care au infectat și infectează în continuare mintea și sufletul!
M-am saturat de aceste tablouri cu flori, care imi otravesc viața și imi jignesc privirea și sufletul cu urâțenia lor! Nu le mai vreau! Nu le mai accept! Sunt toxice!
Ele sunt toxina omniprezentă, pe care trebuie să o eliminăm, pentru a vedea că lumea și arta inseamnă mai mult decât o vază cu flori.
Raluca Cozma
 
Lucrarile vor fi expuse in Alandala pana pe 3 Octombrie. 
 
Va asteptam la vernisaj!

Citește în continuare

No-Fi PWRNZ @ Question Mark

 Sambata, 27 septembrie, no-fi :pwrnz: :prjkt p0t@t0 in Question Mark. Cea mai abraziva pretrecere din tara se intoarce! De data aceasta vom avea setlisturi mai variate, fara sa ne abatem…

Citeste mai mult