Skip to content

Alexandra Ungureanu & Nora Denes Symphonical – Lumea viseaza (videoclip)

Lumea viseaza e una dintre cele mai cunoscute piese pe care Alexandra Ungureanu si-a pus vocea, iar la 13 ani de la lansare, cantareata vine cu o noua versiune si un videoclip pe masura.

Versiunea reocherstrata alaturi de Nora Denes, care beneficiaza de un videoclip filmat in Maramures, in Padurea Grosilor, e ultima parte a campaniei Music in pROgress, primul proiect pop-simfonic de la noi.

La 13 ani de la lansare, sunt foarte fericita sa lansez acest remake al unei piese care m-a urmarit in toata aceasta perioada si a fost un punct de reper pentru cei care ma asculta inca de la inceputuri. Desi a fost remixata de multi DJ cunoscuti, Nora Denes a reusit sa o rescrie pentru orchestra, rafinat si emotionant, aducand a soundtrack de film. Paula m-a surprins intr-o ipostaza in care sunt eu 100%, de cele mai multe ori in lumea mea, timida, izolata si aproape inadaptata exteriorului, dar visand, intotdeauna in compania muzicii!’ declara Alexandra Ungureanu

Filmarile videoclipului au durat peste 10 ore si elementul inedit este balonul urias de apa, in care Alexandra a fost filmata plimbandu-se prin parc si pe strazi. \’Pentru mine partea cea mai creativa a fost, de departe, cea din balon. Tin minte ca la un moment dat m-am surprins intr-un fel de transa, jucandu-ma cu camera, filmand si uitand de tot si toate…Si poate tocmai despre asta vorbeste si melodia… Pe scurt, faptul ca lumea viseaza ne-a adus impreuna!’ declara Paula Onet.

Initiativa sustinuta muzical de cele patru piese pop, orchestrate intr-un mod cu totul original, intr-o maniera simfonica, a reusit sa uneasca doua generatii. Proiectul Music in pROgress, din care face parte si ‘Lumea Viseaza’, a trecut testul varstei fiind foarte apreciat in mediul on-line si offline. Nora Denes, orchestratorul proiectului, a unit doua genuri muzicale diferite si le-a facut sa sune armonios: \’Combinatia de pop cu simfonic este binevenita, este o alternativa pentru ceea ce se propune zi de zi pe radio. Simfonicul imi curge prin vene! Este radacina mea ca muzician, o radacina pe care nu pot sa o (re)neg…fara ea, nu as fi cine sunt azi, omul care imbratiseaza noul, combinandu-l cu ceea ce stie deja bine. Pe mine ma bucura enorm postura de producator muzical, am gasit o gasca de curajosi, care au crezut in mine, m-au inspirat si m-au provocat in acelasi timp! Am cantat, am orchestrat, m-am jucat cu instrumentele pe care le-am avut la indemana, si le multumesc si muzicienilor din orchestra pentru entuziasm si implicare!\’

Music in pROgress este primul proiect pop simfonic independent din Romania si a fost realizat alaturi de orchestra Nora Denes Symphonical, formata din muzicieni profesionisti, dascali si elevi ai Liceului de Arta din Baia Mare. Din aceasta campanie fac parte urmatoarele piese: ‘Deja-vu’, ‘Hey Brother’, ‘Cup Song’ si ‘Lumea viseaza’.

 

Va place noua versiune Lumea viseaza? 

Citește în continuare