Skip to content

Concert Bon Jovi @ Bucuresti (recenzie, foto, video)

Ieri seara a avut loc concertul trupei Bon Jovi la Bucuresti, unul din cele mai asteptate evenimente ale anului.

Am reusit sa ajung si eu impreuna cu fratele meu, concertul fiind cadoul perfect pentru ziua lui care se apropie. Inca de la statia de metrou Izvor s-a simtit inghesuiala care avea sa ne astepte. Caldura era una nebuna, oamenii erau pregatiti pentru un show incendiar cu una din cele mai asteptate trupe in Romania: Bon Jovi. Dupa ce am intrat in posesia biletelor castigate la un concurs :D, m-am indreptat cu fratemiu spre intrare. 

Acolo am gasit o mare de oameni care asteptau sa intre in zona amenajata pentru concert. Se intra in valuri, in grupuri mari.

Dupa ce am reusit sa intram ne-am indreptat spre o cabina sa ne luam jetoane si ne-am oprit la cateva beri. La un moment dat au inceput sa cante trupele care si-au castigat sansa dechiderii unui astfel de concert in urma unui concurs organizat de Rock FM: QuantiQ si Stillborn.

Trupele din deschidere au reusit mai mult sau mai putin sa pregateasca publicul pentru marele eveniment. La ora 20 fix trupa Bon Jovi a aparut pe scena si si-a inceput mega-concertul, cu o precizie aproape nemteasca :). Am avut parte de 3 ore de muzica buna, trei ore de un show excelent, lumini de senzatie, sonorizare impecabila si un Jon Bon Jovi intr-o forma de zile mari.

Am vazut o multime de vedete de la noi prezente la concert, chiar in tribuna Rock FM a fost campionul la box Lucian Bute.

Piata Constitutiei s-a dovedit neincapatoare pentru un astfel de eveniment. Au fost prezenti oameni de toate varstele si toate nationalitatile. Solistul trupei Bon Jovi a stiu sa interactioneze perfect cu publicul, s-a jucat cu el, l-a provocat la aplauze si la cantat. Am auzit piese pe care le stiam de mic, piese pe care dansam la majorate. Sincer, ca sa simti cu adevarat ce inseamna un concert Bon Jovi trebuie sa il vezi live. Orice recenzie, orice poza si orice inregistrare sunt de prisos – cred eu. Sa vezi o mare de oameni cantand La Multi Ani pentru Richie Sambora: de nedescris.

Pe langa toate locurile ocupate in fiecare zona de bilete, cateva sute au fost pe balcoanele si acoperisurile cladirilor din jur, inclusiv Casa Poporului a avut balcoanele pline.

Colega mea Anca s-a numarat si ea printre norocosii prezenti la concert si ne-a spus ca:  Am crescut cu muzica lui, deci abia asteptam sa il vad. Insa nu mi-am imaginat nici o secunda ca voi avea parte de concertul vietii mele. Pana acum. De la scena, sunet, ecrane (am inteles ca toate sunt ale trupei), piese, atmosfera, public, totul a fost incendiar. Acum am priceput de ce a fost desemnata trupa cu cele mai mari incasari din concerte (pe 2010).

Despre Bon Jovi? Este un one man show, un barbat care la cei 49 de ani arata execelent, un om care stie sa comunice cu publicul si altceva in afara de Buna seara Bucuresti (sau mai rau, Budapesta), inconjurat de profesionisti (La Multi Ani, Richie!!).

Singurul lucru care mi-a displacut a venit din partea organizatorilor romani (oare cum altfel?!). Desi artistul nu terminase de cantat, gardienii au inceput fara nici o jena sa stranga gardurile si sa mute portile de acces creand astfel iures printre spectatori si distragand atentia de la scena. Cum sa faci asa ceva? Nu se putea astepta pana la sfarsit, nu e lipsa de respect fata de public si artist?!

Altfel, oare cum o fi sa te apalaude 50.000 / 60.000 de oameni? I love you, Bon Jovi! Always!

Pe scurt: Ca sa simti cu adevarat valoarea acestei trupe trebuia sa fi prezent acolo. Ma bucur nespus de mult ca am reusit sa ajung la acest eveniment. Mai jos va las cu cateva poze si inregistrari de la concert.

 Setlist:

Raise Your Hands

You Give Love a Bad Name

Born to Be My Baby

We Weren\’t Born to Follow

Lost Highway

It’s My Life

In These Arms

Runaway

We Got It Goin\’ On

Captain Crash & the Beauty Queen From Mars

Bad Medicine / Happy Birthday / Hot Legs / Old Time Rock \’n\’ Roll

When We Were Beautiful

Bed of Roses

I\’ll Be There For You

Who Says You Can\’t Go Home

I\’ll Sleep When I\’m Dead

Someday I\’ll Be Saturday Night

Have a Nice Day

Keep the Faith

Encore:

Dry County

Wanted Dead or Alive

Blood on Blood

Livin\’ on a Prayer

Encore 2:

Always

These Days

Cine a fost prezent la concert? Avem fani Bon Jovi printre noi care au fost la unul din cele mai mari evenimente muzicale ale acestui an? Daca da, spuneti-ne intr-un comentariu cum ati trait voi acest concert. Ce plusuri si minusuri ati vrea sa adaugati? 

Credite foto: Florin Vitzman & Valentin Bosioc. Mai multe poze si inregistrari puteti vedea AICI.

Citește în continuare