Inovatie in domeniul alimentatiei: Somon cultivat in laborator. Mancarea artificiala a fost aprobata de Administratia pentru Alimente si Medicamente (FDA) pentru comercializare

Intr-o premiera mondiala, compania americana Wildtype a obtinut aprobarea de la Administratia pentru Alimente si Medicamente (FDA) pentru comercializarea somonului cultivat in laborator. Acesta este primul produs de acest tip autorizat in Statele Unite, marcand un pas semnificativ in industria alimentara sustenabila.
Somonul cultivat de Wildtype este obtinut printr-un proces inovator care implica recoltarea de celule din somonul salbatic si cultivarea acestora in conditii controlate, replicand mediul natural al pestelui. Acest proces permite producerea de somon de calitate superioara, cu o textura si gust asemanatoare cu cele ale somonului salbatic, dar fara a afecta populatiile de pesti din oceane.
Dupa obtinerea aprobarii FDA, Wildtype a inceput sa serveasca somonul sau cultivat in restaurante de top din Statele Unite, inclusiv la Kann, un restaurant haitian din Portland, Oregon, condus de chef Gregory Gourdet. De asemenea, somonul Wildtype a fost introdus in meniul restaurantului OTOKO din Austin, Texas, si in cel al restaurantului Robin din San Francisco.
Aceasta inovatie nu doar ca ofera o alternativa sustenabila la pescuitul traditional, dar raspunde si cerintelor consumatorilor pentru alimente mai sigure si mai ecologice. In plus, Wildtype a fost inclus in lista „Best Inventions 2025” a revistei TIME, recunoscandu-i contributia semnificativa la evolutia industriei alimentare.
Pentru mai multe informatii despre Wildtype si produsele sale, puteti vizita wildtypefoods.com.