Un spectaculos festival gastronomic „unde traditiile transilvanene se intalnesc cu stelele Michelin”: Taste of Transilvania. Se intampla in septembrie, participa Chefi cu stele Michelin

Rezervati-va cateva zile libere la inceput de toamna pentru un festival gastronomic foarte special: Taste of Transylvania care are loc anual in Satul de Vacanta Boros (Gyimesi Skanzen), pe Valea Boros, din Lunca de Jos, judetul Harghita
Intre 4 si 7 septembrie 2025, editia din acest an se anunta un eveniment si se desfasoara sub motto-ul „Unde traditiile transilvanene se intalnesc cu stelele Michelin” . Vor participa Ana Roš (Hiša Franko, 3★ Michelin), Alessandro Ingiulla (Sapio, 1★) si Iñaki Bolumburu – cheful „nomad” din Tara Bascilor – vor fi prezenti cot la cot cu Alex Petricean, Mihai Toader si Oana Coanta, in timp ce restaurantele Babel, Costes Downtown si Gerbeaud vin din Ungaria cu meniuri de degustare create special pentru aceste patru zile.
Intr-o locatie unica – un sat etnografic restaurat in mijlocul naturii pe Valea Ghimesului, puteti participa la un eveniment care combina gastronomia, muzica, arta si traditie autentica transilvana. Recomandat pentru gurmanzi, familii, grupuri, profesionisti din HoReCa si pasionati de comunitate si patrimoniu.
Festivalul isi propune redescoperirea si reinterpretarea traditiilor gastronomice transilvanene, promovarea bucatariei ca patrimoniu cultural si turistic .
La locatie se poate ajunge cu trenul – statia Lunca de Mijloc / Gyimesközéplok se afla la aproximativ 3 km de intrarea festivalului sau cu masina, iar ultimii 1,5 km se parcurg pe jos sau cu Taxi‑cu‑calul gratuit
Accesul se face in baza bratarii oferite la poarta, biletele au urmatoarele categorii 199 lei abonament full weekend, 99 lei vineri, 139 lei sambata, 50 lei duminica. Copiii sub 14 ani intra gratis
Descoperiti programul pentru fiecare zi aici
