Skip to content

Will.i.am lanseaza o masca de protectie hi-tech cu bluetooth 5.0, microfon, anularea zgomotului si sistem de filtrare al aerului HEPA. Masca inteligenta a fost proiectata de designerii costumelor Avengers, Spider-Man si X Men.

Dupa ce a dezvoltat ideea in timpul unui zbor cu avionul, Will.i.am a anuntat lansarea oficiala „Xupermask”. Este o masca de protectie inteligenta realizata impreuna cu Honeywell care va fi disponibila incepand cu 8 aprilie la pretul de 299 de dolari.

Masca este echipata cu trei ventilatoare cu doua viteze si un sistem de filtrare HEPA de inalta eficienta in captarea particulelor . Include functii de anulare a zgomotului, microfon, bluetooth 5.0 si lumini LED.

Masca a fost proiectata de Jose Fernandez de la Ironhead Studio care a creat costume pentru Spider Man, X Men si The Avengers.

Intr-un interviu acordat publicatiei The Hollywood Reporter, Will.i.am a povestit cum ideea i-a venit in martie 2020 cand se pregatea sa zboare din Londra spre SUA. S-a gandit ca „este nevoie de o masca speciala pentru calatori pentru ca mastile de protectie pe care le folosim nu au fost gandite pentru uz zilnic. In special, nu pentru oamenii care interactioneaza cu tehnologia, telefoanele inteligente si casti. Cand isi scot mastile, castile cad din urechi. Si apoi, ochelarii se aburesc” Aceste perspective au influentat principiile care au guvernat atat aspectul Xupermask dar si functionalitatile inteligente.

Mastile sunt realizate in doua versiuni diferentiate prin scheme de culori formate din alb-gri-portocaliu si negru-portocaliu. Fiecare masca vine insotita de o husa de depozitare si transport, filtre HEPA pentru o perioada de trei luni, dopuri de urechi si cablu de incarcare USB. Bateria mastii dureaza pana la sapte ore.

Masca este realizata din silicon de calitate folosit in domeniul medical, are o curea reglabila si este gandita astfel incat „sa nu te simti claustorofobic, mai ales cand ai inchiderile din silicon iti permite sa porti ochelari de vedere sau de soare, fara sa fii ingrijorat ca se vor aburi.”

Pentru inceput va putea fi cumparata de pe Xupermask.com cu pretul de 299 de dolari, ulterior va fi disponibila in magazinele din Uniunea Europeana, Marea Britanie si SUA.

Una dintre primele masti de protectie inteligente realizate de la inceputul pandemiei a fost realizata de romanul Ciprian Burzo care a fost premiat de MIT.

Mai jos veti gasi si o alta varianta de protectie cu filtre HEPA realizata sub forma unei casti futuriste.

Citește în continuare