O luna pana la urmatoarea Luna Plina!

Editia cu numarul sase a Festivalului de Film Horror&Fantastic Luna Plina va incepe pe data de 10 august, la Biertan, judetul Sibiu.

Luna Plina a primit anul acesta un numar record de filme inscrise: aproape 1500 de lung-metraje si scurt-metraje, total ametitor din care va iesi la suprafata o selectie, semnata de criticul de film Catalin Mesaru, cât sa asigure patru zile (10-13 august) de cosmaruri pe toate gusturile. Filmele vor rula in aer liber in Gradina Méliès, Cinema Vertigo si in interior la Sala Karloff, si la Caminul Cultural din Biertan.

Un eveniment important al acestei editii va fi cine-concertul CelloFun - Femeia in luna. „Frau im Mond” isi are originile in studiile lui Hermann Oberth, considerat unul din parintii astronauticii moderne, nascut (1894) chiar in judetul Sibiu. Scriiitoarea Thea von Harbou s-a inspirat din lucrarile profesorului privind posibilitatea explorarii spatiului cosmic cu ajutorul rachetelor cu echipaj uman. Ea a scris romanul intitulat Femeia in luna, care apoi a constituit baza scenariului dupa care s-a turnat filmul lui Fritz Lang. Femeia in luna este primul lung-metraj de actiune din istorie care se desfasoara in spatiu, film aparut in acelasi an (1929) in care Oberth isi lansa prima racheta cu combustibil lichid.
Filmul este precedat de fragmente din doua filme daneze, realizate cu mai bine de un deceniu inainte, tot pe tema pe rachetelor si a zborului in spatiu: „Verdens Undergang” („Sfârsitul lumii”, 1916, regia: August Blom) si „Himmelskibet” („O calatorie pe Marte”, 1918, regia: Holger-Madsen).
Proiectia este insotita de sound-designul original al trupei CelloFun, o formula electro-acustica creata special pentru re-constructia coloanei sonore a filmelor mute, care face apel la o mixtura intre foley si improvizatie live.

Nu lipsesc de la „Luna Plina” nici petrecerile, jocurile de tip „escape room”, atelierele fantastice sau târgul de produse traditionale si hand-made. Cinefilii au la dispozitie, pentru cazare, pensiunile din zona, dar si un camping modern.
Abonamente (cu sau fara camping inclus): biletmaster.ro: bit.ly/Bilete_LunaPlina2017
 

Taguri: Luna Plina

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL