Skip to content

Actorul de stand-up comedy Claudiu Teohari va prezenta gala premiilor Gopo din acest an. Pentru a anunta premiile mai urca pe scena Oana Pellea, Marius Manole, Emilian Oprea, Miruna Berescu

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din Romania, organizat in 29 aprilie, la Teatrul National Bucuresti, va fi prezentat in premiera de actorul de stand-up comedy Claudiu Teohari, cunoscut publicului ca Teo.

Evenimentul va fi transmis in direct, incepand cu ora 19.00, pe voyo, TIFF Unlimited si pe premiilegopo.ro. Cele mai importante momente surprinse in seara galei vor fi difuzate la 1 mai, de la ora 22.30, pe Pro Cinema.

Peste 900 de invitati din lumea filmului romanesc sunt invitati sa participe la evenimentul in cadrul caruia vor fi recompensate performantele cinematografiei autohtone din ultimul an. 

Printre cei care vor urca pe scena Teatrului National pentru a inmana premiile editiei se numara actorii Oana Pellea, Marius Manole, Emilian Oprea, Maria Obretin, Nicu Mihoc, Victoria Cocias, Adrian Vancica, Bogdan Dumitrache, Alexandru Ion, producatoarea Miruna Berescu sau regizorii Tudor D. Popescu si Cristian Pascariu.

Actorii Vasile Muraru, Monica Davidescu, Laura Cosoi, Andreea Vasile, Adrian Nartea, Olimpia Melinte, Manuela Harabor, Denis Hanganu, Catalina Grama, Paul Ipate, Monica Odagiu, regizorii Nae Caranfil, Emanuel Parvu, Tudor Giurgiu, Eugen Jebeleanu si criticul de film Irina Margareta Nistor sunt printre personalitatile din industrie care au confirmat prezenta la Gala.

Cele mai nominalizate filme de anul acesta la Premiile Gopo sunt Libertate (14 nominalizari), Spre nord (13 nominalizari), Nu astepta prea mult de la sfirsitul lumii (11 nominalizari), Boss (9 nominalizari), MMXX (6 nominalizari) si Visul (6 nominalizari). La categoria Cea mai buna regie concureaza Bogdan Mirica pentru filmul BOSS, Tudor Giurgiu pentru filmul Libertate, Cristi Puiu pentru filmul MMXX, Radu Jude pentru Nu astepta prea mult de la sfarsitul lumii si Mihai Mincan pentru Spre Nord.

Pentru premiul de Cea mai buna actrita intr-un rol principal  concureaza Diana Gheorghian (Dark Ages), Adelaida Perjoiu (MMXX), Bianca Cuculici (MMXX), Ilinca Manolache (Nu astepta prea mult de la sfarsitul lumii) si Catalina Moga (Tigru), in timp ce pentru premiul pentru Cel mai bun actor intr-un rol principal, oferit de Promenada Mall Bucuresti, concureaza Laurentiu Banescu (BOSS), Alex Calangiu (Libertate), Niko Becker si Soliman Cruz pentru rolurile din filmul Spre Nord si Vlad Logigan (Visul).

Cecilia Stefanescu si Tudor Giurgiu (Libertate), Cristi Puiu (MMXX), Radu Jude (Nu astepta prea mult de la sfirsitul lumii), Mihai Mincan (Spre Nord) si Andrei Tanase (Tigru) sunt nominalizati la categoria Cel mai bun scenariu.

Pentru Gopo pentru Cele mai bune costume sunt nominalizate Dana Paparuz (Boss), Viorica Petrovici (Libertate), Radu Jude (Nu astepta prea mult de la sfirsitul lumii), Iulia Fulicea (Spre Nord) si Corina Gramosteanu (Visul).

La categoria Tanara speranta, la care premiul este oferit de Conceptual Lab by Theo Nissim, nominalizatii sunt: Anca Munteanu pentru rolul Raluca din Berliner Kindl, Andreea Chiper si Andrei Voineag pentru regia si montajul filmului Dansez si eu la nunta parintilor mei, Una Toma pentru rolul Sara din filmul Dark Ages, Cristina Iliescu pentru regia filmului S-a nascut un loc si Niko Becker pentru rolul Dumitru din filmul Spre nord.

Premiul Publicului, pentru productia cu cel mai mare succes la box-office, este acordat la aceasta editie filmului Miami Bici 2 (r. Jesús del Cerro).

Una dintre cele mai valoroase actrite din Romania, Rodica Mandache, va fi onorata in cadrul Galei cu Premiul Gopo pentru intreaga cariera, oferit de Apa Nova – o companie Veolia. Artistul Dan Nutu, va fi distins cu Premiul pentru intreaga activitate, oferit de Primaria Municipiului Bucuresti prin ArCub, iar Premiul special, oferit de Dacin Sara, va fi acordat cascadorului Adrian Stefanescu.

Procesul de votare, care implica peste 700 de profesionisti din industria cinematografica, se desfasoara pana in 28 aprilie, ora 23.59, pe platforma pusa la dispozitie de organizatori.

Citește în continuare