Skip to content

LeBab, un restaurant cu chef cu stele Michelin deschis in centrul Bucurestiului

In aceasta vara s-a deschis la Bucuresti restaurantul LeBab, un concept de haute cuisine creat la Londra care propune kebab gourmet intr-o bucatarie deschisa, cu ingrediente proaspete pregatite integral in bucataria restaurantului, in fata clientilor.

In Londra, la 4 ani de la lansare exista deja trei restaurante LeBab, segmentate pe publicuri si obiceiuri de consum diferite – de la mancare pregatita repede pana la rafinament de stele Michelin.

LeBab Bucharest – meniu creat de chef Doug Faulkner care a lucrat in restaurante cu stele Michelin

LeBab este un restaurant gourmet care ofera reinterpretari ale kebab-ului, dar si alte preparate orientale traditionale din Estul Mijlociu si sudul Asiei, in tehnici modern de preparare.

Meniul de la Bucuresti este creat de Doug Faulkner, chef-ul care s-a aflat si la originea meniului LeBab de la Londra, care are experiente importante in restaurante cu stele Michelin (Ikoyi – Londra, Relae- Copenhaga) si se adreseaza gurmanzilor care vor sa experimenteze arome orientale spectaculoase cu ingredient din zone controlate (pui crescuti la sol, porc de ferma unde se stie exact cu ce a fost hranit, vita hranita doar cu iarba etc). Toate produsele sunt realizate din ingrediente proaspete, cele mai multe de la fermele din Romania.

Ce poti sa mananci la LeBab

MEZZE: aveti de la hummus de porumb afumat pana la un Labneh cu ulei de masline infuzat cu leustean, cu nuci si seminte de susan negru. Pentru cei care mananca si carne sunt doua mezze din pui, respectiv vita, condimentate, marinate si foarte fine.

Cum am testat toate mezze-urile din meniu, recomandarea noastra merge pe Sexy Labneh ( 9 lei), Pui Prajit Le Bab (21 lei) si Babaghanoush cu rosii uscate – 19 lei (un piure din vinete afumate, miso si rosii uscate, busuioc, patrunjel, insotit de rosii romanesti).

Sunt servite cu o pita facuta in casa, foarte subtire, moale si fina.

FELUL PRINCIPAL: trebuie incercate reinterpretarile gourmet ale kebabului, atat de demitizat si devalorizat la noi prin micile tarabe din toate pietele, dar up market adus acum in atentia gurmanzilor. Respectand noile trenduri ale bucatariei premiata de Michelin, veti intalni texture diferite, arome fresh si, evident, un plating surprinzator.

Kebab cu vanata miso (39 lei) – vanata glazurata cu miso, arahide picante, toum, ceapa verde si coriandru

Kebab cu ceafa de porc gatita 15 ore (43 lei) – salata de fenicul, castraveti murati, maioneza chermoula

Evident, pentru cine nu vrea sa incerce kebab, exista alte preparate orientale pe baza de carne: coaste gatite din vita Black Angus, Shish cu pui, dar si miel adana.

Preturile nu sunt mari pentru nivelul de tehnica gastronomica din meniu, plus produsele toate proaspete, toate pregatite (inclusive muraturile) in bucataria restaurantului. Un meniu complet pentru doua persoane, cu tot cu bauturi, este in jurul a 250 ron.

Unde este Lebab in Bucuresti

Desi adresa oficiala este Calea Victoriei 12 A, intrarea restaurantului este pe strada Stavropoleus, chiar langa Carul cu bere.

Atentie! Cea mai apropiata parcare e cea de la Universitate.

O mentiune speciala pentru design-ul restaurantului: modern, care imbina elementele constructiei initiale (la renovare a fost descoperita si valorizata podeaua originala din mosaic venetian) cu elemente industriale. Design-ul ii apartine lui Angus Buchanan, cel care a creat ambianta si pentru restaurantele londoneze si care are in portofoliu lucrari ca set design pentru revista Vogue, fotograful Mario Testino sau Dior.

Aici gasiti pagina de facebook LeBab. 
Rezervari la telefon: 0770750842
 

Citește în continuare