Cat Music recomanda artistilor sai sa NU participe la Romanian Top Hits 2009

Am stat ceva timp pe ganduri pana m-am hotarat daca sa dam sau nu acest comunicat de presa venit de la casa de discuri Cat Music... A fost o decizie dificila in primul rand deoarece suntem parteneri media Romanian Top Hits 2009. Pe de alta parte, mi se pare corect sa publicam astfel de declaratii, chiar daca suntem parteneri media (credibilitatea noastra este mai presus de orice, nu?).

Despre ce este vorba pe scurt: casa de discuri Cat Music recomanda artistilor sai sa NU participe la gala premiilor muzicale Romanian Top Hits 2009. Motivul principal? Modul incorect in care au fost facute nominalizarile pentru acest eveniment, ignorand difuzarile muzicale din anul anterior. Eveniment care beneficiaza de bani publici, sprijinit / difuzat de Antena 1.

Comunicatul intreg de presa il aveti mai jos... Vom contacta si organizatorii evenimentului pentru o declaratie si vom updata acest articol. Un raspuns al organizatorilor aveti la sfarsit!

Parerea mea? Majoritatea premiilor de acest gen au ajuns irelevante, toata lumea stie asta, poate ca ar fi timpul ca cineva sa si faca ceva in legatura cu asta.

CAT MUSIC RECOMANDA ARTISTILOR SAI SA NU PARTICIPE LA Gala Premiilor Muzicale Romanian Top Hits 2009

In perioada 31 iulie - 1 august este programat la Bacau un eveniment sub numele de Gala Premiilor Muzicale Romanian Top Hits 2009, principalii parteneri media fiind Radio Zu si Antena 1 - televiziune care va difuza acest eveniment.

Perioada de propuneri pentru nominalizarea celor mai bune melodii s-a desfasurat intre 1 mai 2009 si 30 iunie 2009, iar la gala vor participa cei mai cunoscuti artisti romani, staruri si vedete ale lumii mondene, conform site-ului oficial al acestui eveniment RomanianTopHits.ro .

Casa de discuri Cat Music anunta ca nu gireaza si nu sustine sub nicio forma acest eveniment, motivul principal fiind modul de stabilire a nominalizarilor pentru cele sase categorii de premiere.

Fiind numit pompos Gala Premiilor Muzicale Romanian Top Hits 2009, acest eveniment se autodefineste ca o recunoastere a hit-urilor anului precedent, ceea ce este fals si de natura sa creeze confuzie in media si in perceptia fanilor.

Nu se pot caracteriza ca fiind corecte si in acord cu performantele anilor 2008-2009 nominalizarile care includ la categoria Girls-Best Hit pe artista total necunoscuta Black Diamond (!) dar o ignora pe Andreea Banica, care includ la categoria Rock-Best Hit pe "rockerii" Animal X, care il exclud pe Smiley de la categoria Boys-Best Hit, desi acesta este in mod clar cel mai de succes artist solo al momentului cu 3 mari hit-uri, un spectacol magnific la Sala Palatului (cu bilete) si de curand distins cu Discul De Aur. Lista poate continua cu ignorarea la categoria Featuring a celui mai interesant featuring al momentului, cel dintre Claudia Cream feat. Fatman Scoop sau a colaborarii intre Andreea Banica si Smiley pe piesa Hooky Song.

Este adevarat ca foarte multi alti artisti Cat Music sunt prezenti printre nominalizati, dar respectivele nominalizari devin lipsite de valoare cata vreme criteriile folosite nu sunt corecte. Este cu atat mai putin scuzabil cu cat exista cel putin doua soft-uri de monitorizare a difuzarilor muzicale care puteau fi folosite pentru a recunoaste in mod cinstit hit-urile anului.

Nu in ultimul rand, din informatiile noastre, sunt bani publici implicati in finantarea evenimentului de la Bacau ceea ce ar trebui sa-i responsabilizeze pe organizatori. Este de asemenea pacat ca un post TV de talia Antena 1 sa difuzeze si sa gireze acest simulacru de Premii.

In cei 18 ani de existenta, compania noastra a sustinut orice forma de eveniment muzical.

Pentru prima oara in istoria acestei companii, Cat Music recomanda artistilor sai sa nu participe la Gala Premiilor Muzicale Romanian Top Hits 2009, de la Bacau.

Despre Cat Music/Media Services:

Fondata in 1991, Cat Music/Media Services detine 60 % din repertoriul romanesc si peste 30 % din piata muzicala.

Cat Music/Media Services detine licenta exclusiva EMI pentru Romania, EMI fiind una dintre cele mai mari case de discuri din lume cu artisti precum Queen, Robbie Williams sau Kylie Minogue

Cat Music/ Media Services are importante realizari in ceea ce priveste crearea de branduri artistice, inclusiv pe plan international, acumuland o vasta experienta in zona de organizare evenimente.

Dan Popi, Directorul General Cat Music/Media Services, este Presedintele Uniunii Producatorilor de Fonograme din Romania si a fost listat in 2004 de catre celebra revista Billboard in primii 20 cei mai buni Artist & Repertoire Managers independenti.

Raspunsul organizatorilor la acest comunicat de presa:

Dupa cum se cunoaste Romanian Top Hits este inregistrat legal la Osim. Dupa trei editii desfasurate in Bacau, mai multe publicatii nationale au clasificat evenimentul ca fiind numarul 1 in Romania. In toti acesti ani nu s-a iscat nici un fel de scandal evenimentele desfasurandu-se in conditii normale.

In acest an manifestarea va fi preluata de postul Antena 1 ceea ce dovedeste ca tot ce se intampla in Bacau este tratat cu simt de raspundere si i se acorda toata atentia necesara de catre organizatori. Din acest motiv pot spune ca este o manifestare curata care se desfasoara conform regulamentului.

Revenind la comunicatul Cat Music, precizez ca la data de 5 iunie 2009 prin e-mailul transmis dlui Dan Popi am solicitat colaborarea cu aceasta casa de discuri prin solicitarea artistilor urmatori (vezi mesajul original)

----- Original Message ----- From: ROMANIAN TOP HITS To: dan.popi@catmusic.ro Sent: Friday, June 05, 2009 9:06 AM Subject: ARTISTI EVENT - ROMANIAN TOP HITS 2009

Salut Dan, uite cam ce artisti ma intereseaza pentru data de 1 august 2009.

Andreea Balan Andreea Banica Deepside DJS David deejays Dj Layla Dj Project Geo daSilva Hi-Q Laurentiu Duta Cream

Te rog sa imi spui cotatiile de pret pentru fiecare artist (sper sa am o oferta mai buna pt ca sunteti casa de productie).

Dupa cum se observa am solicitat dlui Dan Popi inca de la data de 5 iunie artistii Cat Music sa participe la gala. Probabil din cauza unei proaste comunicari, nu am primit nici o confirmare de participare a nici unuia dintre artistii solicitati. Dupa mai multe telefoane, din toti artistii solicitati am primit postal numai contractul pt DJ Layla pe care l-am si semnat si pe care il am in original semnat de Cat Music. Interesandu-ma am aflat ca artistii solicitati deja erau contractati pentru alte spectacole. Nu mi-a venit sa cred ca raman fara artisti pentru spectacol si voi avea numai un singur artist de la Cat Music. Acest fapt m-a facut sa solicit participarea urmatorilor artisti nominalizati care sa ii inlocuiasca pe artistii Cat Music.

Nu ma asteptam ca vina casei de discuri Cat Music sa fie transferata catre mine prin acest comunicat. In calitate de organizator consider ca am luat masurile ce se impuneau pentru ca Romanian Top Hits sa se desfasoare in conditii optime.

Cu respect,

Dan Leonte

Update: a scris si Dan Popi la el pe blog, va rog cititi AICI.


61 comentarii

 • MTV mare cu atomicul goi romani is criminalii tai aflatzi de iad
  impushcand ciorchinii daunatori formatzi pe studiourile muzicale
  aduse dracului gol de tzara de tine in 80 si dupa 93 cu nirvana ta
  railor de fel.atomici ce ai de bine si mtv al tau se reculeg aduc apo
  rt aici acestora imping locomotiva ta cfr trecand prin galerie rapi
  dista si curve atomice ca cu mari radu bahaianu sarbu voicul si cat inca.sharpele om erecicluri cu nirvana ta aici umbla ingerii
  cei rai ademenind cu iama ta valhala

Adauga comentariu
 
CONCURSURI & URBAN.RO SOCIAL