Skip to content

10 cantece cu cele mai mari sanse de a fi nominalizate la Oscar 2020

Lista scurta a nominalizarilor la premiile Oscar va fi anuntata pe 16 decembrie anul acesta, iar nominalizarile  din care vor fi alesi castigatorii urmeaza a fi prezentate pe 13 ianuarie 2020

Cea de-a 92-a editie a Premiilor Oscar va avea loc pe 9 februarie 2020, la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles. Inainte de acest eveniment, insa, pasionatii de film au inceput deja sa parieze pe posibilele nominalizari la cele 24 de categorii ale premiilor Oscar.  

Nominalizarile pentru “Cel mai bun cantec original” sunt si ele de acum in prim plan, specialistii mizand pe cateva cantece care au impresionat.

“Beautiful Ghosts” – Cats

Taylor Swift a facut echipa cu Andrew Lloyd Webber si a scris “Beautiful Ghosts” special pentru musicalul Cats, pelicula in care apare si ea, ca Bombalurina.  Munca la acest cantec, ca de altfel la intreg soundtrackul, este una foarte apreciata, iar Swift si Webber au toate dateele pentru nominalizarile la Oscar: notorietate, succes anterior, studio de film mare care sa poata face campanie pentru ei.

“Into the Unknown” – Frozen 

Patru cantece noi au fost scrise special pentru continuarea peliculei “Frozen”, intreg soundtrackul fiind compus de Kristen Anderson-Lopez si Robert Lopez. Dintre acestea, cele mai multe sanse la nominalizarile Oscar le au “Into the Unknown” (interpretat de Idina Menzel) si “Some Things Never Change” (cantat de Kristen Bell, Idina Menzel, Josh Gad si Jonathan Groff). Si, daca e sa ne luam dupa predictii, “Into the Unknown” este favorita.

“Stand Up” – Harriet

In “Harriet”, Cynthia Erivo interpreteaza personajul principal, Harriet Tubman, membra a organizatiei “Underground Railroad”, care a salvat peste 70 de oameni din sclavie. Cynthia ar putea fi nominalizata atat pentru “Cea mai buna actrita”, cat si pentru cantecul “Stand Up”, parte a coloanei sonore a filmului, melodie compusa alaturi de Joshuah Campbell.

“The Ballad of the Lonesome Cowboy” – Toy Story 4

Un film animat ale carui productii anterioare au fost printre “rasfatatele” Oscarurilor din anii precedenti, se asteapta ca si Toy Story 4 sa fie si acum nominalizat la cateva categorii. Printre ele, si cantecul original “The Ballad of the Lonesome Cowboy”, single compus de Randy Newman si cantat de Chris Stapleton.

“One Little Soldier” – Bombshell

Filmul “Bombshell” spune povestea adevarata a jurnalistelor de la Fox News care au avut curajul sa il demaste pe Roger Ailes, presedintele postului, acuzat de hartuire ssexuala de propriile angajate. Charlize Theron si Margot Robbie sunt candidate serioase la nominalizarile pentru “Cea mai buna actrita”, respectiv “Cea mai buna actrita in rol secundar”. Productia cinematografica nu se opreste aici la capitolul “nominalizari”, criticii dand-o favorita si pentru “Cel mai bun scenariu” sau “Cel mai bun cantec original” pentru “One Little Soldier” interpretat si compus de Regina Spektor.

“Spirit” – The Lion King

Inca din vara, Beyonce era in carti pentru Oscar – “Cel mai bun cantec original” cu “Spirit”. Beyonce si-a imprumutat vocea unei leoaice din film, dar a si interpretat “Spirit”, cantec compus alaturi de Timothy McKenzie si Ilya Salmanzadeh. Artista a declarat ca a fost incantata sa lucreze la acest proiect mai ales ca ea insasi a crescut cu filmul original din 1994 si isi doreste sa transmita aceasta “mostenire” si copiilor ei.

“(I’m Gonna) Love Me Again” – Rocketman

Biografia lui Elton John, “Rocketman”, este vazuta de multi drept un “Bohemian Rhapsody” cu mai mult sex, droguri si o interpretare la inaltime a lui Taron Egerton. Si coloana sonora a surprins placut, iar cantecul “(I’m Gonna) Love Me Again”, compus de Elton John si Bernie Taupin are mari sanse sa se afle pe lista nominalizarilor la Oscar. 

“I’m Standing With You”  – Breakthrough

“Breakthrough”, filmul bazat pe cartea crestina “The Impossible”, a fost lansat in aprilie anul acesta si a primit din partea criticilor review-uri impartite, multi apreciind interpretarea si mesajul filmului, insa considerand subiectul destul de previzibil. Previzibila ar fi si nominalizarea lui Diane Warren la Premiile Oscar pentru “Cel mai bun cantec original” cu “I’m Standing With You”. Warren este o mai veche candidata la premiile Oscar, cu 10 nominalizari anterioare, printre care cele pentru cantecele din “Marshall”, “Pearl Harbour”, “Armageddon” sau “Mannequin”.

“Letter to My Godfather” – The Black Godfather

Si cantecele filmelor documentare sunt eligibile la premiul Oscar, iar unul dintre cele mai vehiculate nume este cel al lui Pharrell Williams. Alaturi de Chad Hugo, Williams a scris “Letter to my Godfather”, cantecul care face parte din coloana sonora a filmului “The Black Godfather”, un film documentar care prezinta povestea producatorului Clarence Avant, vazuta din prisma oamenilor cu care a lucrat.

“Da Bronx” – The Bronx, USA

Paul Williams, un compozitor si artist american obisnuit cu nominalizarile la premiile din industrie, are mari sanse si anul acesta cu cantecul “Da Bronx”, scris pentru documentarul The Bronx, USA, un film despre istoria socio-culturala a cartierului Bronx. Williams este cel care a scris versurile pentru “Evergreen”, cantecul interpretat de Barbra Streisand pentru “A Star is Born”, piesa care a castigat titlul de “Cel mai bun cantec al anului” (1977), dar si Oscarul pentru “Cel mai bun film original”.

Citește în continuare