Skip to content

10 filme pe care d-abia astept sa le vad la TIFF 2016

Cel mai tare Festival de Film din Romania isi deschide astazi portile!

Cinefilii din toate colturile tarii au luat drumul Clujului, unde ii asteapta un regal cinematografic pe cinste. II urmam si noi si iata cele 10 filme pe care am pus noi ochii:

SHELLEY
Elena, o tanara romanca, ajunge in provincia daneza pentru a lucra ca menajera pentru Louise si sotul ei Kasper. Devastata pentru ca nu poate ramane insarcinata, Louise ii ofera Elenei o suma generoasa pentru a fi mama surogat. Sarcina Elenei va aduce fericire in casa cuplului, dar numai pentru scurt timp: halucinatii bizare si senzatii insuportabile o vor convinge pe Elena ca ceva infiorator se intampla…

CAINI
Roman, un tanar de la oras, ajunge intr-un sat de provincie pentru a vinde pamantul mostenit de la bunicul sau decedat. Aici Roman are parte de o serie de intamplari ciudate, totul culminand cu descoperirea ca bunicul sau a fost un gangster local. Pentru a vinde pamantul, Roman trebuie sa-i infrunte pe aghiotantii bunicului, condusi acum de Samir, un tatar afabil si carismatic. In acelasi timp, Hogas, politistul local, investigheaza gasirea unui picior taiat, dar ce isi doreste politistul cu disperare este razbunarea pe Samir, dusmanul sau de moarte.

HEART OF A DOG
Avand-o in centrul atentiei pe Lolabelle, terrierul regizoarei decedat in 2011, Heart of a Dog este un eseu personal care intretese amintiri din copilarie, un jurnal video, cugetari filozofice despre colectarea de date, obsesia supravegherii si conceptia budista cu privire la viata de apoi. Documentarul ofera si omagii artistilor, scriitorilor, muzicienilor si ganditorilor care au inspirat-o pe regizoare.

B-Movie: Lust & Sound in West Berlin
Muzica, arta si haos in salbaticul Berlin de Vest in anii \’80. Orasul izolat a devenit un creuzet creator pentru diverse subculturi. Inainte de caderea cortinei de fier, totul parea posibil. B-Movie este un colaj plin de ritm al unor imagini inedite dintr-un deceniu frenetic si creativ.

EVA NU DOARME
1952, Eva Perón tocmai a murit. Este cea mai iubita, dar si cea mai detestata personalitate politica a Argentinei. Un expert este insarcinat sa o imbalsameze. Dupa ani de eforturi, rezultatul e remarcabil. Intre timp, Argentina are parte de o serie de lovituri de stat si noii dictatori vor sa distruga amintirea Evitei din memoria poporului. Trupul ei va deveni cauza unor inclestari politice pe parcursul unui sfert de veac.

Right Now, Wrong Then
Premiat cu Leopardul de Aur, Locarno 2015,  cel de-al 17-lea film al lui Hong Sang-soo, cunoscut drept „Woody Allen-ul Coreei”, in care acesta iși exerseaza maiestria de a experimenta cu structura unui film și de a relata o poveste despre Coreea moderna din multiple perspective.

Wild
Prezentat in premiera la Sundance 2016, este o parabola feminista, in care o tanara se autodescopera și se elibereaza de constrangerile societatii patriarhale in care este prinsa, in momentul in care intalneste un lup cu care incepe sa se identifice.

THE WOLFPACK
Izolati de societate intr-un apartament din Manhattan, fratii Angulo invata despre lumea de afara din filmele vizionate. Porecliti Haita de lupi, fratii isi petrec copilaria reconstituind filmele favorite cu ajutorul unor costume elaborate si al unor elemente de recuzita improvizate. Lumea le este data peste cap cand unul dintre ei decide sa iasa din casa: totul se schimba iremediabil.

SIERANEVADA
La 40 de zile dupa moartea tatalui sau, un doctor de 40 si ceva de ani se pregateste sa mearga la reuniunea de familie prilejuita de comemorarea raposatului. Masa de parastas degenereaza insa intr-un conflict de proportii.

Schneide vs. Bax
Umorul negru și stilul cu totul aparte al lui Alex van Warmerdam (Borgman) se regasesc din plin si in Schneider vs. Bax, proiectat la Locarno și adus in premiera la TIFF, in care un asasin platit trebuie sa ucida un scriitor retras.

La aceasta lista mai adaug inca 10 filme, mai exact toate titlurile din retrospectiva SION SONO

Citește în continuare