Skip to content

24 filme cu actiune in 24 ore

  • envelope icon

Topul pe care vi-l propun azi… nu e chiar un top, si are o singura regula: 24 de ore. Mai exact: actiunea filmului se petrece intr-o singura zi. Fie ca e vorba de o lupta contra cronometru pentru salvarea unei vieti sau a lumii, o relatie care se consuma intr-o zi, sau de o actiune in timp real…durata actiunii nu are voie sa depaseasca 24 de ore. Filmul poate sa contina flashbackuri.

24 de ore…concentrate in 90 de minute. Am facut o lista cu 24 de filme care se petrec in 24 de ore si le-am aranjat pe gustul meu. Iata mai jos lista cu filmele gasite! Sunt convinsa ca am scapat o multime, asadar astept ajutorul vostru.

1 – After hours in regia lui Martin Scorsese. Un om de afaceri cunoaste o femeie intr-un bar – urmeaza o noapte ciudata cu tot felul de intamplari neasteptate dar foarte haioase. Actiunea filmului incepe pe seara si se termina dimineata.

2- Before Sunrise – unul dintre cele mai frumoase filme de dragoste, in regia lui Richard Linklater. Un american (Ethan Hawke) si o frantuzoiaca (July Deply) se cunosc intr-un tren. Coboara impreuna in Viena unde petrec vreo 14 ore ore, apoi fiecare isi vede de drumul si de viata lui.

3 – Dog Day Afternoon – Al Pacino in rolul unui homosexual care jefuieste o banca pentru a plati iubitului o operatie de schimbare de sex. Un jaf care ar trebui sa dureze 10 minute, si dupa 8 ore este deja un caz difuzat pe toate posturile tv. Dupa 12 ore totul se termina. Film inspirat dupa un caz real.

4 – Reservoir Dogs – filmul de debut al lui Tarantino. 6 persoane care nu se cunosc intre ele sunt contactate de un al 7-lea pentru a da o spargere. Cu Harvey Keithel, Tim Roth, Michael Madsen, Steve Buscemi , Eddie Bunker. Chiar daca are o multime de flashbackuri, actiunea filmului nu depaseste 24 de ore.

5 – Elephant – in regia lui Gus van Sant. A castigat Palm D’or in anul 2003. Ceea ce incepe ca o zi banala de liceu se transforma intr-un haos total, cand doi elevi care au cumparat o arma de pe internet incep sa imparta generos gloante in dreapta si-n stanga.

6 – Four Rooms – 4 camere – 4 intamplari diferite povestite de 4 regizori. Singurul personaj comun – Tim Roth (proaspat angajat la hotelul) este implicat in 4 aventuri in 4 camere diferite. Doua dintre filmulete sunt regizate de Tarantino si unul de Rodriguez.

7 – From dusk till dawn – Alt film in regia lui Robert Rodriguez. Asa cum sugereaza titlul, atiunea se petrece de la apus la rasarit, timp in care se petrec o groaza de chestii. Din distributie fac parte: Harvey Keithel, George Clooney, Salma Hayek, si evident Tarantino.

8 – REC – un horror spaniol despre o realizatoare de emisiuni tv care vrea sa faca un reportaj despre o echipa de pompieri. Ii urmeaza pe acestia pe parcursul unui nopti de munca, dar cazul pe care acestia il primesc nu este unu obisnuit iar cameramanul inregistreaza tot ce poate, dar mai ales, atat cat poate.

9 – Training Day – o zi de instructie, in care Denzel Washington il pune la incercare pe Ethen Hawke. Acesta are la dispozitie 24 de ore sa dovedeasca ca e in stare sa fie si politist rau pentru a ajunge bun.

10 – Phone Booth – Colin Farrell este sechestrat intr-o cabina telefonica de un necunoscut care il ameninta la telefon ca il va impusca daca inchide. Cu Kiefer Sutherland, Forest Whitaker, Katie Holmes.

11 – Mystery Train – un film foarte original de Jim Jarmusch. Trei povesti diferite care se petrec intr-un hotel si care nu au in comun decat o melodie a lui Elvis si un tren care trece prin zona.

12 – Magnolia – 10 destine care se intersecteaza intr-un film cu 3 nominalizari la Oscar. Cu Julianne Moore, Tom Cruise, Philip Seymour Hoffman, William H. Macy.

13 – Before Sunset – continuare a filmului Before sunrise. Tot Ethen Hawke si Julie Deply, de data asta dupa 9 ani.

14 – Lola rennt – Lola are la dispozitie 20 de minute pentru a-si salva iubitul… si trei sanse. Un film in regia lui Tom Twyker. Cu Franka Potente, Moritz Bleibtreu.

15 – La Haine – Ura in regia lui Mathieu Kassovitz. Trei tineri (Vincent Cassel, Hubert Koundé, Saïd Taghmaoui) intr-un ghetou dintr-o suburbie franceza. Probleme rasiste, violenta. Recomand.

16 – Cloverfield – o drama sf cu Mike Vogel, Blake Lively. New York-ul este atacat de un monstru invizibil. Un grup de prieten care vroiau sa se mute in Japonia sunt nevoiti sa-si schimbe planurile si sa pornesca o cursa pentru supravieturie.

17 – Irreversible – un film controversat, dur si socant. Cu Monica Bellucci si Vincent Cassel.

18 – Crank – un asasin caruia i s-a injectat o otrava in corp porneste intr-o cursa contra cronometru pentru a se razbuna, dar si pentru a gasi antidotul.

19 – Death at a Funeral – Frank Oz si o comedie britanica, despre o inmormantare cu probleme.

20 – Die Hard I – Nu cred ca exista cineva care sa nu-l stie. Bruce Willis salveaza un grup de ostatici, stiti voi cum…

21 – Die Hard II – Bruce Willis moare greu, deci mai salveaza alte vieti si aresteaza alti criminali.

22 – 88 Minutes – Al Pacino are 88 de minute sa descopere cine vrea sa-l omoare.

23 – United 93 – un film in regia lui Paul Greengrass despre evenimentele din 11 septembrie. Povestea se petrece intr-un avion si se intampla in timp real – adica in 90 de minute.

24 – Quarantine – varianta americana a horrorului spaniol REC.

Si bonus 🙂 : 25th hour – Spike Lee ne spune povestea unui traficant de droguri (Edward Norton) care are la dispozitie 24 de ore inainte de intra in puscarie.

Voi ce alte filme mai stiti?

sursa foto.

  • envelope icon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *