Skip to content

(galerie foto) 30 de tinute spectaculoase de la Romanian Fashion Week 2022. Designerii romani si-au unit fortele pentru un eveniment creativ desfasurat la Iasi.

Week-end-ul trecut a avut loc Romanian Fashion Week 2022, cel mai mare festival de moda din Romania, eveniment cu un istoric de mai bine de un deceniu. Peste 100 de designeri au prezentat creatiile lor in 40 de show-uri pe un catwalk impresionant construit in Gradinile Palas. Desfasurarea de forte impresionanta a fost parte din Romanian Creative Week 2022, un eveniment multi-disciplinar care a transformat orasul Iasi in capitala culturala a Romaniei in perioada 20-30 mai 2022 prin zeci de evenimente in care au fost promovati cei mai creativi artisti locali.

Saptamana Modei de la Iasi a avut 2 sectiuni: Romanian Designers si IF Platform, dedicate prezentarii colectiilor a zeci de designeri consacrati dar si tineri, precum si RE:Cut, o expozitie de moda organizata la Palatul Culturii din Iasi care l-a avut drept curator pe Ovidiu Buta.

Sectiunea Romanian Designers a fost dedicata celor care si-au transformat pasiunea pentru moda intr-un brand de succes pe piata romaneasca si, in cazul unora, pe cea internationala. In acelasi timp, sectiunea IF Platforma a fost dedicata tinerelor talente si creatiilor de echipa de la cele patru universitati de arte, moda si design participante, programul fiind coordonat de designerii Lucian Broscatean si Ioana Ciolacu.

Evenimentul a avut un impact neasteptat in randul designerilor romani care au lucrat in premiera impreuna, cot la cot, pentru a oferi publicului pe prezent o defilare de moda la standarde internationale.

Zona din spatele scenei a functionat precum o manufactura in care fiecare designer prezent lucra pentru a-i ajuta pe ceilalti. In mod obisnuit, in moda exista o concurenta acerba intre designeri, fapt care transforma zona de culise intr-un ring in care fiecare lucreaza pentru el si aproape niciodata nu exista un astfel de exemplu de colegialitate.

Pe langa accentul pe sustenabilitate, circularitate si responsabilitate sociala, creatiile prezentate la Romanian Creative Week 2022 marcheaza o mica “Renastere” a designerilor romani care incearca sa isi gaseasca locul intr-o lume post-pandemica. Fiind un sector extrem de afectat de lipsa aparitiilor in public din ultimii 2 ani, creativii locali si-au pus talentul, creativitatea si maiestria dobandite in universitati si practicate atat in atelierele proprii dar si in atelierele unor designeri precum Alexander McQueen.

Va prezentam in continuare cele mai spectaculoase 30 de tinute ale designerilor romani de la Romanian Fashion Week 2022.

Daca doriti sa sprijiniti designerii locali, va recomandam mai jos o serie de rochii pentru vara care a inceput create de branduri si creativi romani.

Citește în continuare