Skip to content

4 actrite joaca rolul Reginei Elisabeta in ultimul sezon „The Crown”. Claire Foy si Olivia Colman revin pentru un omagiu adus reginei, alaturi de Imelda Staunton si Viola Prettejohn care joaca intr-o secventa despre al doilea razboi mondial.

Serialul-fenomen „The Crown” se va incheia cu sezonul al saselea iar producatorii planuiesc un final spectaculos. Inspirati de moartea Reginei Elisabeta din septembrie anul trecut, scenaristul Peter Morgan a adaugat secvente noi in care ii va fi adus un ultim omagiu regretatului monarh.

Tinand cont de faptul ca regina a fost si este personajul central al povestii, are sens ca finalul ii fie dedicat tot ei, mai ales ca a lasat un gol urias in urma. De aceea, toate rolul ei va fi jucat de 4 actrite in sezonul 6.

Au fost filmate deja noi secvente cu Claire Foy care a interpretat-o pe regina in tinerete, in perioada in care a urcat pe tron, si cu Olivia Colman care a interpretat-o la varsta a doua.

Toate cele trei actrite care au jucat-o pana acum pe regina se vor reuni sezonul 6, nu se stie daca vor juca in aceeasi secventa sau vor avea scene diferite insa cu siguranta va fi un moment spectaculos, menit sa sublinieze locul esential pe care regina il avea in lume. 

In plus, va exista si o a patra actrita care o va interpreta pe regina in perioada adolescentei, in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Este vorba despre  tanara actrita Viola Prettejohn, care seamana destul de bine cu Claire Foy si care a avut pana acum un singur rol important in televiziune in serialul „The Nevers”. Prettejohn nu o va juca pe Regina Elisabeta, ci pe Printesa Elisabeta, secventele respective fiind plasate inaintea de incoronarea din 1953 unde Claire Foy a avut o prestatie foarte apreciata de criticii de specialitate.

Imelda Staunton va fi in continuare actrita principala care o joaca pe regina in ultimul sezon „The Crown”.

Staunton o joaca pe regretata regina in ultimii ani de viata, incepand cu perioada anilor 1990 si pana spre zilele noastre.

Informatia legata de omagiul pe care il vor aduce cele patru actrite fostei regine a fost dezvaluita in premiera de ziarul The Sun. Producatorilor le-a venit ideea la scurt timp dupa moartea reginei cand au fost nevoiti sa opreasca filmarile timp de cateva zile, in semn de respect. La vremea respectiva erau filmate secventele legate de accidentul in care a murit Printesa Diana.

In plus, omagiul va avea o conotatie pozitiva si va prezenta „respectul si afectiunea pe care producatorii le poarta regretatului monarh, chiar daca s-ar putea sa nu aiba aceleasi sentimente fata de familia regala ca institutie”.

Jurnalistii britanici adauga ca aducerea impreuna a celor doua actrite — Foy si Colman — a fost un aspect logistic complicat deoarece amandoua au agende incarcate.

Dupa prestatii exceptionale, atat Foy cat si Colman au beneficiat de atentie sporita din partea agentilor de casting din Hollywood.

„The Crown” este unul dintre cele mai premiate seriale de pe Netflix, cu 17 nominalizari la BAFTA, 19 la Globurile de Aur si peste 50 de nominalizari la premiile Emmy. Atat Olivia Colman cat si Claire Foy au castigat cate un trofeu Emmy si un Glob de Aur, in timp ce Staunton a fost nominalizata la BAFTA.

Cel mai recent sezon al seriei — al cincilea — a starnit si controverse pentru scene care au inclus anumite evenimente exagerate dar si pentru modul in care a fost portretizata relatia Printesei Diana cu Charles. Fiind vorba despre o drama istorica — ancorata in evenimente reale — producatorii au fost acuzati ca incearca sa rescrie istoria si sa il puna pe Charles intr-o lumina mult mai favorabila decat evenimentele reale, in timp ce pe Diana au facut-o instabila psihic.

Ultimul sezon „The Crown” este asteptat pe Netflix in jurul lunii noiembrie a acestui an, va fi format din 10 parti si se speculeaza ca nunta lui William si Kate ar putea fi episodul final al povestii. Mai multe imagini de la filmari veti descoperi mai jos.

Citește în continuare