Skip to content

4 premiere de teatru in aceasta saptamana: „Cabaret” in regia lui Razvan Mazilu se joaca pe scena Teatrului Odeon, iar Nottara prezinta „Magnificul” (Lucian Sabados), „Cloaca” (Theodor-Cristian Popescu) si „Liniste in culise” (Alexandru Jitea)

Cu o capacitate redusa la 50% si doar public care se prezinta cu dovada vaccinarii sau a trecerii prin boala de curand, stagiunea curenta a teatrelor bucurestene prezinta patru premiere in aceasta saptamana.

Spectacolul „Cabaret”, in regia si coregrafia lui Razvan Mazilu, pe libretul lui Joe Masteroff, va avea premiera la Teatrul Odeon pe 23 octombrie 2021.

Muzica spectacolului bazat pe piesa lui John Van Druten si povestirile lui Christopher Isherwood este semnata de John Kander, iar versurile apartin lui Fred Ebb. Pentru acest spectacol, distributia este alcatuita din Ioana Marcoiu, Mihai Smarandache, Gabriela Popescu, Ionel Mihailescu, Silvian Valcu, Antoaneta Zaharia, Eduard Trifa, Maria Alexievici, Meda Victor, Cristina Danu, Anca Florescu, Cezar Antal, Vlad Birzanu, Marian Lepadatu si Relu Poalelungi.

Razvan Mazilu propune spectatorilor celebrul musical „Cabaret”, pe care l-a montat anterior la Teatrul German de Stat din Timisoara. Bazat pe experientele reale ale scriitorului Christopher Isherwood, care a locuit la Berlin intre anii 1929 – 1933, musicalul spune povestea cantaretei Sally Bowles din clubul de noapte Kit Kat, plina de stralucire, dar si viciu, traita intre vis si disperare, intr-un Berlin cosmopolit, oras al placerilor si al decadentei.

“Cabaret” este un musical scris la sfarsitul anilor 60 care a cunoscut multe montari de succes la Londra sau New York, si a beneficiat si de un film in 1972, regizat de Bob Fosse cu Liza Minelli in rolul principal.

 Filmul a castigat in acel an 8 premii Oscar, inclusiv pentru cea mai buna actrita si cel mai bun regizor si a devenit reprezentativ pentru cariera Lizei Minelli.

In Romania, povestea fetelor de la cabaretul Kit Kat Klub a mai fost montata la Timisoara, intr-o versiune exceptionala cu actorii de origine germana, unii sositi chiar de la Berlin pentru acest spectacol, versiune care a transformat povestea intr-o metafora a puterii de a invinge atrocitatile nazistilor prin iubire si muzica. In montarea de la Timisoara regizata de acelasi Razvan Mazilu, care a avut orchestra pe scena parte din poveste, iar spectatorii au stat la mese, ca la cabaret, scenografia a fost realizata de Dragos Buhagiar, iar decorul a fost un personaj in plus in poveste.

Razvan Mazilu este un pionier al genului musical in Romania, fiind regizorul care a semnat cele mai multe producții de gen din tara noastra: “West Side Story”, “Sunetul Muzicii”, “Cabaret”, “Full Monty”, “Mon Cabaret Noir”, “Cartile Junglei”, “Familia Addams”, “We Will Rock You” etc.

Artist complet, Mazilu are in grija regia, coregrafia si costumele spectacolelor sale, realizand de fiecare data imagini foarte puternice in fiecare scena si transformari spectaculoase.

Primele reprezentatii sunt programate pentru 23, 24 si 28 octombrie, de la ora 19.00, la sala Majestic. Bilele costa 50 si 80 de lei si se pot cumpara online de aici.

La Nottara, „Magnificul” (Lucian Sabados), „Cloaca” (Theodor-Cristian Popescu) si „Liniste in culise” (Alexandru Jitea) sunt premierele saptamanii.

Comedia „Liniste in culise!”, dupa Michael Frayn, in regia lui Alexandru Jitea, va avea premiera la Sala „Horia Lovinescu” a Teatrului Nottara pe 21 octombrie, de la ora 19:00.

Din distributie fac parte Cerasela Iosifescu, Serban Gomoi, Diana Roman, Alexandru Mike Gheorghiu, Luminita Erga, Sorin Cocis, Raluca Gheorghiu, Mihai Marinescu si Rares Andrici. Decorul este semnat de Stefan Caragiu, iar costumele sunt realizate de Liliana Cenean.

„Liniste in culise!” este una dintre cele mai montate piese pe scenele din intreaga lume, comicul de situatie continand un filon universal ce face recognoscibile toate momentele neprevazute, rasturnarile de situatie si aventurile prin care trec personajele.

Construita pe structura piesei in piesa, „Liniste in culise!” spune povestea unei trupe de teatru care pregateste o premiera, urmarind relatiile furtunoase intre actori, cu festele pe care si le joaca si cu tensiunea care se resimte si pe scena, nu doar in culise.

Montarea cu „Cloaca” de la Nottara e a doua intr-un sir de propuneri in jurul raportului feminin-masculin (dupa „Villa Dolorosa”, la Targu Mures), iar spectacolul va fi pus in scena pe 23 octombrie, de la ora 18.00.

„Avem patru barbati blocati in propriile lor vieti, lipsiti de elementul feminin, pe care nu-l mai percep si fara de care se misca bezmetic, egocentric, dar si extrem de fragil. Interactiunea cu o femeie le arata ce si cum ar putea primi, dar nu vad, nu aud, nu vibreaza. Desi dau semne ca ar putea. Ba chiar ca ar avea mare nevoie. Dar ei, ca niste baietei, incearca sa-si refaca „gasca”. Insa nici aici nu se mai intampla ce si cum trebuie”, povesteste regizorul Theodor Cristian Popescu.

Din distributie fac parte Mihai Marinescu, Alexandru Jitea, Gabriel Rauta, Lucian Ghimisi si Macrina Barladeanu, cu muzica originala semnata de Andrei George Raicu.

„Magnificul”, in regia lui Lucian Sabados, este un spectacol despre o serie de lucruri, fenomene politice si mecanisme psihologice, tangente cu acest parcurs este vorba, teatral vorbind, si in aceasta piesa.

Spectacolul are premiera pe 24 octombrie, iar din distributie fac parte Mihai Marinescu, Isabela Neamtu, Alexandru Mike Gheorghiu, Alexandru Jitea, Sorin  Cocis, Cristian Nicolaie, Razvan Banica, Filip Ristovski si Laura Anghel.

Biletele pot fi cumparate online, pe nottara.ro, sau de la agentia teatrului.

Citește în continuare