Skip to content

4 premiere la teatrele din Bucuresti. Marius Bodochi, Ilinca Goia, Denis Hanganu, Ioan Andrei Ionescu si Ruxandra Balasu asteapta publicul in salile de spectacole. La TNB, „Anonimul venetian” va avea a 150-a reprezentatie.

Cu doar 30% capacitate de ocupare a salilor de spectacole, teatrele din Bucuresti au si in aceasta saptamana cateva premiere, dar si un moment aniversar pentru TNB cu cea de-a 150-a reprezentatie a spectacolului „Anonimul venetian”. 

”Medeea: Furie”, cea mai recenta productie a Teatrului Apropo, are premiera pe 22 ianuarie, textul fiind scris de Radu Popescu, nominalizat pentru Premiul Concursului National de Dramaturgie FEST-FDR, Timisoara, 2021. 

Spectacolul ”Medeea: Furie” reinterpreteaza mitul antic si chestioneaza subiectele omului contemporan legate de familie si „parenting”. „Spectacolul este in primul rand despre relatiile de astazi dintre parinti si copii, puse in contextul mitului antic, dar filtrate prin ideile pe care le-am avut, sentimentele variate care s-au nascut intr-o forma sau alta din experienta mea personala de tata a patru copii”, mentioneaza Radu Popescu. 

Din distributie fac parte Valentina Zaharia, Sidonia Doica, Fulvia Folosea, Denis Hanganu si Lucian Pavel, scenografia este semnata de Diana Mirosu, muzica de Adrian Piciorea, iar miscarea scenica de Teodora Tudose. Bilete aici.

Teatrul Coquette are trei premiere in acest weekend, „Doamne, ce Zile Minunate” dupa Samuel Beckett, „Ursul” dupa Cehov si „Prostia omeneasca” a lui Ion Creanga.

La 60 de ani de la publicarea ultimei variante, piesa lui Samuel Beckett, „Oh, les beaux jours”/ „Doamne, ce Zile Minunate”, continua sa fie fascinanta prin umorul si adancimile reflexive ale unui nou tip de individ care legitimeaza absurdul: omul contemplativ. 

Piesa spune povestea unei femei care sta ingropata intr-o movilade pamant si-si vorbeste viata in loc de a o trai. Vorbitul ia locul actiunilor pe care nu le face. „Incremenitala raspantia dintre lumea fizica si dimensiunea ei suprafireasca, Winnie, eroina acestui text, devenit la randul lui clasic, ne amuza, ne induioseaza, ne intriga si ne provoaca tarandu-ne in vartejul verbalizarii ei tumultoase. Ea, asemeni unui bufon de profesie, formuleaza adevaruri care nu-i influenteaza catusi de putin existenta pentru ca ele ne sunt destinate”, mentioneaza organizatorii. 

Din distributie fac parte Ruxandra Balasu, Pavel Barsan si Ioana Lixandroaia, iar regia si adaptarea sunt semnate de Mihai Manolescu, iar premiera are loc vineri, 23 ianuarie, ora 19.00.

Marius Bodochi invita publicul sambata, 22 ianuarie, la ora 17.00, la „Ursul”, intr-o comedie clasica, intr-o poveste cu o tanara vaduva indoliata, un creditor furios si un valet fricos.

Tanara vaduva Popova, cu ochi alunecosi si gropite in obraji, isi traieste doliul cu mare devotament, pana intr-o zi cand in casa ei da buzna un creditor furios venit sa recupereze o datorie. Acesta pare sa nu se induplece de nicio sensibilitate femina si decide sa nu se urneasca pana nu are castig de cauza.

Din distributie fac parte Marius Bodochi, Ruxandra Balasu si Gabriel Costan. 

Duminica, 23 ianuarie 2022, de  la ora 11.00 si de la ora 13.00, se joaca in premiera „Prostia Omeneasca”, cu Iulia Carnaru, Florin Galan si Ingrid Bonta in distributie.   

Celebra poveste de Ion Creanga s-a conturat intr-un spectacol plin de umor, si nazdravanii. Cand inteligenta lipseate cu desavarsire la unii, isi face loc nastrusnicia la altii.  Spectacolul este plin de umor, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Copii vor invata ca inteligenta este una dintre putinele trasaturi sau daruri pe care le are omul din nastere, care trebuie cultivata.

La spectacolele Teatrului Coquette, rezervarile se fac la numarul de telefon 0754 990 017 sau [email protected], iar biletele pentru toate spectacolele pot fi cumparate online prin IaBilet, Eventim, Kompostor, Blt.ro, Mystage, Bilete.ro sau Eventbook.

La TNB, spectacolul „Anonimul venetian”, proiectul pe care Ion Caramitru l-a coordonat regizoral in anul 2014, va avea cea de a 150-a reprezentatie duminica, 23 ianuarie, la Sala Atelier.

In interpretarea a doi dintre cei mai cunoscuti actori ai TNB – Ilinca Goia si Ioan Andrei Ionescu -, piesa lui Giuseppe Berto aduce in fata spectatorilor un cuplu cu probleme, intre cei doi s-a asternut nu doar distanta, dar si tacerea, peste o neterminata poveste de iubire.

Delimitandu-se vizibil de filmul cu acelasi titlu al lui Enrico Maria Salerno din 1970, spectacolul TNB isi marcheaza, stagiune dupa stagiune, propriul loc in memoria spectatorilor. Montarea, realizata sub auspiciile Centrului de Cercetare si Creatie Teatrala Ion Sava, sub indrumarea regizorala a lui Ion Caramitru, pune in lumina”placerea jocului cu mijloacele simple, dar complicate, ale actorului”, asa cum declara regizorul la vremea premierei, conform TNB.

Citește în continuare

Intrati in culisele celei mai mari productii de documentar de la noi - 10 ani de munca pentru „Romania Salbatica”- pe platforma TIFF Unlimited din 24 ianuarie. Producatorii pregatesc si o aplicatie mobila educationala cu informatii despre biodiversitatea tarii.

Documentarul „Romania Salbatica” a avut premiera mondiala in cadrul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), unde a castigat Premiul Publicului, iar apoi a fost prezent in mai multe festivaluri si…

Citeste mai mult