Skip to content

5 activitati pentru copiii dornici de aventura

Copiii sunt mereu pusi pe sotii, fiind totodata captivati de aventura si de orice activitate diferita de rutina lor zilnica. De aici apar numeroase beneficii pentru dezvoltarea si educatia celor mici, asa ca provocati-i periodic cu noi “misiuni de explorare” in care sa plecati impreuna, dar in care ei sa aiba rolul principal. 

In Bucuresti, exista destule optiuni in acest sens, variante diferite pentru un weekend reusit sau pentru vacantele intre semestre. In cazul in care inca nu ati schitat acest mic “ghid” al activitatilor pline de aventura sau ceva mai inedite pentru copii, iata mai jos recomandarile noastre. 

Lumea vazuta de sus, dintr-un balon cu aer cald

O plimbare intr-un balon cu aer cald – asta da experienta! Copiii sunt fascinati de zbor, asa ca o astfel de surpriza cu siguranta ii va da pe spate. Lumea vazuta de sus are cu totul alta aura, iar cei mici trebuie sa o vada si astfel pentru a avea o perspectiva diferita asupra ei. 

In Bucuresti, Balon cu Aer Cald organizeaza atat zboruri de agrement, cat si zboruri publicitare, http://www.balonro.ro, insa mai sunt si alte evenimente organizate in sezonul cald care includ si acest serviciu, al plimbarilor cu balonul. 

Mai aproape de natura si de necuvantatoare la Ferma Animalelor

La prima vedere, o zi petrecuta la Ferma Animalelor nu pare chiar o activitate plina de aventura, insa odata ce veti intra in acest nou univers, va veti convinge ca lucrurile nu stau deloc asa. Cei care au dezvoltat acest tip de afacere, au inclus in “oferta” lor o multime de activitati care mai de care mai interesante. 

De exemplu, la Ferma Animalelor, cei mici pot alege intre mulsul vacutelor, tesalatul poneilor si hranitul animalelor si isi pot demonstra talentul intr-ale desenatului in cadrul Galeriei de Arta. Tot aici, copiii pot opta pentru tiroliana, trambulina sau organizarea unei petreceri alaturi familie si prieteni. 

Cursurile de echitatie pentru copii – intre distractie si sport

Daca pentru voi, orice activitate plina de aventura trebuie sa implice si un sport, incercati cursurile de echitatie. Apropierea de animale, rigurozitatea tehnicilor, lucrul impreuna cu un instructor specializat – toate il vor ajuta pe copil sa fie mai responsabil, mai organizat, mai atent la tot ce se intampla in jurul lui si la propriile reactii. 

In Bucuresti, una dintre variante este centrul de echitatie Eden Ranch, parte a Edenland, locul in care cei mici sau chiar voi va puteti relaxa calarind sau doar privind. Cert este ca centrul are instructori autorizati, care ii pot invata pe cei mici sa calareasca si sa ii invete, totodata, mai multe despre cai. 

Petreceti-va o zi intr-un parc de aventura si va veti “scrie” propriul scenariu de film

Cum ar fi ca, intr-o zi, sa inlocuititi jocurile video cu un abonament complet la Parcul de Aventura Comana, de exemplu? Ei bine, pentru inceput, v-ati plimba cu trasura, apoi ati vasli un pic pe lac, v-ati antrena la tenis de masa, totul pentru a lasa mai spre final partea cea mai incitanta a micii voastre aventuri: peretele de escalada si tiroliana.

 Ei bine, daca va suna foarte bine scenariul asta, sa stiti ca e foarte usor de pus in practica. Trebuie doar sa veniti cu cei mici in Parcul de Aventura Comana si sa va alegeti doar acele activitati pe placul vostru si al copiilor vostri. 

O sesiune de Paintball “razboinic” cu intreaga familie

Un joc captivant si spectaculos, Paintballul este potrivit intregii familii, nu doar copiilor. Incepator sau experimentat, nu conteaza, aceasta activitate va va cuceri pe loc, mai ales ca implica atat de multe elemente, precum gandire strategica, adrenalina, atentie, coordonarea miscarilor etc. 

Unul dintre cele mai interesante sporturi de grup din lume, puteti alege sa jucati Paintball la Extreme Park Cernica. Aici, foarte aproape de n Bucuresti, jocul de Paintball este manageriat cu succes de personal experimentat, toate facilitatile si echipamentele fiind oferite de staff.  

Citește în continuare