Skip to content

5 aprilie- Azi in online: Alexandru Darie, Akram Khan, Dvořák dirijat de von Karajan.

Pentru astazi 5 aprilie, selectia urban.ro din oferta transmisiunilor live e una destinata mai degraba curajosilor care vor sa experimenteze lucruri care ies din sabloane.

Teatrul Bulandra transmite de la ora 19.00 un spectacol de opera si teatru care, la vremea lansarii lui, in 2008, a fost foarte apreciat. ORFEU ȘI EURIDICE in regia lui Alexandru Darie, cu muzica compusa de Adrian Enescu cu variatiuni pe teme de Gluck.

64 de artisti pe scena, solisti de opera si actori ai teatrului intr-o montare impresionanta cu participarea exceptionala a Orchestrei Metropolitane de Camera Bucuresti, dirijor Tiberiu Soare si a corului de camera Accoustic, maestru de cor Daniel Jinga.

Spectacolul poate fi urmarit  pe pagina de facebook a Teatrului Bulandra aici.

Pe platforma TIFF Unlimted e week end Davind Lynch aa ca de la ora 17 puteti vedea Eraserhead 
Cu: Jack Nance, Charlotte Stewart, iar de la ora 21.00 Twin Peaks: Fire Walk with Me
Cu: Sheryl Lee, Moira Kelly, David Bowie, Chris Isaak, Harry Dean Stanton

Puteti vedea filmele gratuit doar astazi la orele anuntate, apoi ele sunt disponibile in baza unui abonament. Aici https://unlimited.tiff.ro/

Daca n-ar fi fost pandemia, zilele acestea la Londra ar fi avut premiera un nou spectacol coregrafiat de Akram Khan pentru English National Ballet. O parte din redactia Urban.ro avea bilete la acest spectacol, Creatura, inspirat de povestea lui Frankenstein.

De aceea, am ales sa va oferim in acest program cateva minute dintr-un alt dans creat de Akram Khan, Vertical Road, despre drumul pe care–l facem in viata care nu se rezuma doar la a pune un pas in fata celuilalt, ci si la a urca pe treptele spiritualitatii.

Met Opera prezinta in aseasta seara “Norma”, Dirijor: Carlo Rizzi, Regie: Sir David McVicar.

Distributie: Sondra Radvanovsky, Joyce DiDonato, Joseph Calleja

Ca fapt divers, Norma lui Bellini a fost una dintre primele montari ale Metropolitan Opera la deschiderea din 1883. Lucrarea scrisa in 1831 era considerata o emblem a scolii italiene si a virtuozitatii sale vocale.

Spectacolul poate fi urmarit aici.

Erika Grimaldi

London Symphony Orchestra ne ofera in aceasta zi Requiem-ul lui Giuseppe Verdi.

Dirijor: Gianandrea Noseda  Distributie: Erika Grimaldi, Daniela Barcellona, Francesco Meli, Michele Pertusi bass 

Puteti asculta concertul aici.

Iar daca doriti sa va reintoarceti la o interpretare clasica si curajoasa, nu dati niciodata gres cu o lucrare dirijata de von Karajan. De data aceasta, Wiener Philarmoniker – Herbert von Karajan – Dvořák’s Symphony No. 8

Program:

Dvořák’s Symphony No. 8

Puteti urmari concertul aici

Citește în continuare