Skip to content

5 tratamente faciale revolutionare utilizate la Hollywood inaintea aparitiilor pe covorul rosu. Sunt disponibile si la clinicile din Bucuresti.

Frumusetea pe care o vedeti de obicei in fotografiile de pe covorul rosu de la Hollywood stabileste deseori noi standarde legate de ingrijirea personala si de cum ar dori sa arate multe doamne si domnisoare. In spatele fiecarei aparitii se afla de obicei o intreaga echipa de stilisti, make-up artisti, hairstylisti, antrenori personali, croitori si directori de creatie care se asigura ca fiecare fir de par si fiecare cuta tind spre perfectiune. 

Insa vedetele de la Hollywood mai au o serie de secrete pe care le dezvaluim in continuare. Este vorba despre tratamente de infrumusetare bazate pe tehnologii de ultima ora, pe care le realizeaza de obicei in ziua evenimentului. Cele mai exclusiviste saloanele de beauty din Los Angeles sau New York includ in lista serviciilor pachetul „Hollywood Glow” care combina cele mai noi descoperiri ale expertilor in dermatologie.

Desi exista numerosi actori si actrite care apeleaza si la interventii chirurgicale pentru a obtine un ten ferm si luminos, frumusetea hollywoodiana este bazata pe o rutina riguroasa de infrumusetare, formata din tratamente medicale estetice, non-invazive, care stimuleaza hidratarea excesiva, regenerarea tenului si a colagenului.

„Hollywood Peel” este un tratament cu efecte imediat vizibile asupra unui ten luminos, lipsit de pori, ferm si cu un aspect de intinerire.

Devenit popular in ultimii doi ani, „Hollywood Peel” combina peelingul si laserul, fiind preferat de Angelina Jolie sau Jennifer Aniston. Este un tratament pe care vedetele il fac cu cateva ore inaintea unui eveniment important, pentru a avea o piele frumoasa in seara respectiva. 

Pentru a obtine efectul instantaneu de piele ferma si luminoasa, trebuie sa treceti printr-o rutina care incepe, bineinteles, prin curatarea tenului. Ulterior, pe fata se aplica un peeling negru care contine particule de carbune. Timp de 5 pana la 10 minute, acesta actioneaza asupra partii superficiale a epidermei pentru a forta regenerarea acesteia. Apoi, ochii pacientului sunt protejati cu ochelari. O prima sedinta cu laser deschide porii datorita caldurii. De asemenea, aceasta va stimula productia de colagen, care ofera aspectul de tinerete al pielii, facand-o mai ferma si mai elastica. La final, se aplica o ultima serie de „impunsaturi” ale laserului pentru a pulveriza pigmentii negri. Lumina laserului este absorbita de particulele de carbon, vaporizeaza si curata toate impuritatile in profunzime.

Senzatia poate fi neplacuta, dar nu este dureroasa. Nu este un peeling agresiv asa ca poate fi folosit pe toate tipurile de piele, la orice varsta. Nu exista efecte secundare si nici roseata intensa, asa cum se intampla de obicei in cazul peelingurilor chimice. Efectele sunt vizibile in cateva ore, pielea poate avea tonuri rozalii care accentueaza aspectul sanatos al pielii. 

Singurul dezavantaj este ca rezista doar cateva zile, daca se doresc rezultate mai durabile si mai profunde, trebuie apelat la peelinguri mai invazive.

In Romania puteti incerca acest tratament la clinica Dr. Elena Martin si la Doctor Skin, il veti gasi deseori si sub numele de „Carbon Peel”.

„Face Sculpting” este tratamentul de eliberare a tensiunii din piele si din muschii fetei.

„Face Sculpting” este o tehnica fondata in urma cu aproximativ zece ani de Yakov Gershkovich, un fost osteopat rus si implica un masaj intraoral. El a constatat ca oamenii isi tensionau foarte mult muschii faciali. Acestia sunt legati in special de expresiile faciale, care ii solicita, de exemplu atunci cand ne incruntam sau strangem din dinti. Acestea sunt miscari inconstiente, repetitive, care sfarsesc prin a „ingheta” sau a bloca muschii si a-i intari in zonele respective.

Asadar, scopul tratamentul este de a elibera aceste tensiuni in timpul unui masaj de o ora, facilitat de aplicarea unui ulei de tratament. Se incepe prin masarea muschiului platisma, situat in zona gatului, deasupra pieptului, care este legat de maxilar. Apoi se efectueaza miscari de intindere si ridicare pe fiecare muschi facial. Scopul este de a-i relaxa, astfel incat sa poata fi remodelati.

Ultimele 10-15 minute ale tratamentului sunt consacrate masajului intraoral. Se utilizeaza manusi chirurgicale si se maseaza zona din interiorul gurii, care este cea mai compromisa de tensiune. Se maseaza pe rand partea inferioara, apoi partea superioara, schimband manusile intre fiecare etapa. 

De asemenea, se pune multa presiune pe buze pentru a disipa micile riduri de expresie din zona respectiva si pe zona de sub maxilar pentru a elimina sau a preveni gusa. 

Efectele asupra tenului si a pielii sunt vizibile imediat dupa aceea. Fata pare mai ridicata, pometii sunt evidentiati, iar sprancenele sunt intinse, cu un efect de lifting facial inclusiv in zona buzelor. Rezultatele dureaza aproximativ o saptamana.

In Bucuresti, un astfel de tratament poate fi gasit la ProMama si la Elysium.

Hydrafacial este unul dintre cele mai populara tratamente faciale din lume, se estimeaza ca in fiecare minut este realizat un astfel de tratament.

Avandu-le printre fane pe Jennifer Lopez, Beyonce si Kate Winslet, Hydrafacial este un tratament care confera pielii un aspect proaspat si intens hidratat in doar 30 de minute. 

Dupa curatarea pielii, tratamentul incepe cu un peeling exfoliant pentru a stimula reinnoirea celulara. Apoi sunt extrase punctele negre si se curata porii cu ajutorul unei mici duze de aspirare. Procesul se incheie cu un jet care propulseaza acid hialuronic si ingrediente antioxidante in piele pentru a umple spatiile goale, pentru a hidrata si proteja in profunzime. Astfel, rezulta efectul de luminuozitate si stralucire care sunt vizibile imediat dupa tratament si chiar mai mult in ziua urmatoare.

Un studiu publicat in Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology a dovedit eficacitatea acestui tratament in lupta impotriva acneei, rezultatele fiind vizibile cateva zile dupa tratament, pana la o saptamana.

In Bucuresti, Hydrafacial este in lista serviciilor oferite de Cronos Med si Medissima

Aparatul „Morpheus 8” este utilizat ca o alternativa la injectii, fiind premiat in 2020 cu trofeul pentru inovatie in medicina estetica.

„Morpheus 8” este un tratament inovator de estetica faciala si corporala care combina microneedlingul cu tehnologia de radiofrecventa pentru a remodela tesutul si a stimula productia de colagen. Este revolutionar deoarece trateaza mai adanc decat dispozitivele de microneedling anterioare, distribuind energia pana la o adancime de 4 mm pentru fata si 7 mm pentru corp.

Este un tratament care se poate simti neplacut sau chiar dureros, de aceea se aplica deseori o crema anestezica, cu 30 de minute inaintea procedurii. Aparatul patrunde profund in tesut pentru a remodela si contura straturile subdermice. 

Micro-acele de pe dispozitiv sunt extrem de subtiri si majoritatea pacientilor raporteaza ca simt doar o caldura de intensitate mica cu o senzatie usoara de tragere. Intregul proces stimuleaza fibroblastele, celulele responsabile de producerea elastinei, a colagenului si a acidului hialuronic. Aceasta tensionare a tesuturilor va actiona asupra relaxarii pielii pentru a reda volumul si supletea pielii. 

Este descris de medici drept un lifting medical utilizat ca o alternativa la injectii, in special ca o masura preventiva in jurul varstei de 30 de ani.

Dupa aproximativ 30 de minute de tratament, roseata de pe fata poate persista timp de cateva zile. Rezultatele se vad pe termen lung, punctul culminant fiind atins dupa cateva saptamani cand sistemul de stimulare a fibroblastelor isi face efectul.

In Bucuresti, „Morpheus 8” este disponibil la Dermavision si la Derma Beauty.

Mastile cu lumini LED colorate au efecte pe termen lung in regenerarea tenului.

Mastile cu lumina LED au aparut in anii ’90 in Statele Unite, cand NASA a testat pentru prima data pe oameni ceea ce se numeste „fotobiomodularea” cu LED-uri. Scopul lor era de a vindeca ranile astronautilor. Cativa ani mai tarziu, mastile au inceput sa fie utilizate si in cabinetele de medicina estetica.

Fiecare culoare a LED-urilor are propriile beneficii: lumina rosie este pentru vindecarea ranilor, cea albastra pentru combaterea acneei, verdele uniformizeaza tonusul pielii, in timp ce galbenul reduce aspectul vergeturilor.

Desi exista masti LED care pot fi achizitionate si acasa, la saloane veti gasi versiuni profesionale ale acestor dispozitive care, cand sunt purtate, amintesc de personajele din Star Wars.

Sedintele cu LED sunt folosite si pentru a completa alte tratamente medicale estetice. Este utilizat deseori dupa peelinguri, injectii, PRP sau lumina pulsata. Stimuleaza efectele tratamentelor si calmeaza pielea post-inflamatii. Merita adaugat ca este nevoie de mai multe sedinte pentru a obtine rezultate vizibile, trebuie urmat un protocol sustinut cu un numar mare de sedinte pe o perioada scurta de timp.

In Bucuresti, tratamente cu masca LED sunt disponibile la Clinica Statera si la Skin Clinic.

Citește în continuare