Skip to content

50 Cent canta la Bucuresti pe 18 august. Concertul e parte din evenimentul Summer in the City si are loc la Romaero

Rapperul 50 Cent este capul de afis al evenimentului Summer in the City care va avea loc in 18 august la Romaero, Bucuresti, anunta organizatorii.

Lui 50 Cent i se vor alatura pe scena la Bucuresti si artisti din hip-hop-ul local, primul confirmat fiind Puya. 

Biletele vor fi disponibile pe IaBilet si Entertix,iar pretul lor porneste de la 284 lei in early bird la 600 ron in Diamant Circle.

Solistul va interpreta cateva dintre cele mai cunoscute melodii, precum „In Da Club”, „Candy Shop”, „Just a Lil Bit”.

Nascut in Queens, New York, Curtis Jackson si-a inceput cariera muzicala in 1996. In anul 2000 a inregistrat albumul de debut „Power of the Dollar” impreuna cu casa de discuri Columbia Records.
In 2002, melodia „Guess Who’s Back” a fost decoperita de celebrul Eminem care l-a semnat pe 50 Cent la compania sa, Shady Records. De altfel, de-a lungul timpului, 50 Cent a colaborat cu cele mai mari nume din industrie, precum: Timbeland, Justin Timberlake, Eminem si multi altii.

Albumul sau de debut, „Get Rich or Die Tryin’”, a fost lansat in 2003, iar marea  lovitura muzicala a fost single-ul „In da club”, premiat cu noua discuri de platina de Recording Industry Association of America.

In acelasi an, el si-a lansat propria casa de discuri G-Unit Records. Cel de-al doilea album, „The Massacre”, lansat in 2005 a cunoscut un mare succes prin melodia „Candy Shop”. Au urmat mai multe albume cu sound comercial, precum „Curtis” (2007), „Before I Self Destruct” (2009), „Animal Ambition” (2014).

De-a lungul timpului, 50 Cent a vandut peste 30 de milioane de albume la nivel mondial, primind numeroase premii, precum Grammy Award, Primetime Emmy Award, Billboard Music Awards (mai exact 13 la numar), trei distinctii (American Music Awards) si patru premii BET Awards.

A fost nominalizat in lista celor mai buni „50 de rapperi” de Billboard, pe pozitia 17, iar revista Rolling Stone a inclus „Get Rich or Die Tryin'” in lista celor mai bune o suta de albume din anii 2000.

Curtis James Jackson si-a valorificat pe deplin atuurile de vedeta internationala pentru a se transforma din artist in actor, producator de film si antreprenor. „Get Rich or Die Tryin'” este motto-ul sau in viata, de vreme ce a castigat peste 100 de milioane de dolari din parteneriatul cu VitaminWater.

Solistul si-a folosit faima si averea si in beneficia pentru societate. A lansat Fundatia G-Unity, pentru a sprijini programele care promoveaza abilitatile sociale si de leadership al tinerilor; a devenit autor de carti motivationale, lansand trei carti: „The 50th Law”, „Hustle Harder, Hustle Smarter” si „From Pieces to Weight: Once Upon…”

Din 2014, 50 Cent s-a axat pe cariera sa filmografica, infiintand propria sa companie G-Unit Films and Television Inc. A produs serialul „Power” (2014-2020), una dintre cele mai vizionate serii de pe Netflix.

Ca actor, 50 Cent a jucat in filmul autobiografic „Get Rich or Die Tryin’” (2005), „Home of the Brave” (2006), „Righteous Kill” (2008).

In 2016, 50 Cent a primit o stea pe Walk of Fame si a primit un premiu NAACP pentru cel mai bun regizor intr-un serial drama.

Citește în continuare