Skip to content

Vine vacanta de 1 Mai. 6 retete de cocktailuri noi de incercat in vara aceasta

Pentru ca au inceput deja zilele care anticipeaza vacanta de vara, va recomandam sa incepeti sa pregatiti 6 cocktailuri mai putin cunoscute. Mixologii americani si australieni le recomanda ca fiind versiuni noi ale unor cocktailuri deja cunoscute sau combinatii inedite de ingrediente care nu au mai fost amestecate pana acum.

Pentru fiecare cocktail veti gasi enumerate ingredientele si indicatiile de preparare. Singurul element obligatoriu este shakerul, tipul paharului si elementele decorative sunt sugerate mai jos dar puteti fi creativi si puteti adauga alte ingrediente exotice sau gheata uscata.

Pentru primele zile de vara, unul dintre cele mai recomandate cocktailuri noi este cel cu melasa: „Summer Treacle”. Original, a fost un cocktail de iarna care a fost reinventat si adaptat pentru zilele toride care urmeaza.

Mai exact, Winter Treacle a fost regandit pentru vara cu suc de mere si rom clasic. Pentru reteta aveti nevoie de 50 de ml de rom inchis la culoare, 3 stropi de Angostura Bitters (bautura alcoolica amara din ierburi, flori si condimente), 10 ml de sirop de zahar si 20 de ml de suc de mere Granny Smith proaspat stors.

Romul, bitter-ul si siropul de zahar se amesteca intr-un pahar de whisky plin cu gheata pana cand lichidul isi dubleaza volumul. Se adauga gheata pentru a umple paharul si se adauga sucul de mere care ar trebui sa pluteasca deasupra bauturii. La final, decorati cu coaja de portocale pe care o plimbati pe marginea paharului inainte de a o adauga in cocktail.

Faimosul aperol spritz a fost actualizat pentru vara 2021 cu arome picante si transformat in contrastul unei zile toride.

Pentru 6 pahare trebuie sa puneti pe gratar 6 ardei iuti si feliile subtiri din 2 portocale. Trebuie lasate 6-8 minute pe gratar in care se carbonizeaza superficial. In pahare se imparte 360 de ml de Aperol, 540 ml de Prosecco si 180 de ml de apa minerala. Lichidele se amesteca cu o lingura iar la final se adauga portocalele si ardeiul.

Cocktailul mojito cu afine este unul dintre deliciile verii.

Cocktailul include o cana de afine proaspete si cateva in plus pentru decor, 120 de ml de rom transparent, 10 frunze de menta, 2 lingurite de zahar, sucul de la 2 lime si 180 de ml de apa minerala.

Afinele trebuie trecute printr-un blender pana se transforma in piure fin. Separat, intr-un shaker pasati cu ajutorul cozii unei lingure de lemn zaharul si menta, adaugati sucul de lime, romul si piureul de afine si agitati bine. Intr-un pahar inalt umplut cu gheata puneti apa minerala si adaugati ulterior amestecul din shaker. Decorati cu felii de lime, afine si o ramura de menta. Se serveste imediat.

Cam Northway, unul dintre cei mai cunoscuti consultanti de bauturi alcoolice din Australia si Noua Zeelanda recomanda Australiana Spritz Cocktail, un cocktail proaspat si racoritor.

Intr-un shaker, amestecati 20 de ml de gin de tip dry, 20 de ml de vermouth alb (de preferabil unul cu note florale sau citrice), 30 de ml de prosecco si 60 de ml de apa minerala. Dupa un minut in care agitati relaxat shakerul, turnati continutul intr-un cu picior inalt si cupa mare umplut cu gheata. Stoarceti doua felii de lime pe care le lasati sa cada in pahar si decorati cu o crenguta de rozmarin.

Pentru week-end, va puteti bucura de un Champagne Cosmo, un mix proaspat de sampanie, coniac de portocale si merisor.

Pentru patru pahare de Champagne Cosmo, amestecati intr-un shaker 2/3 dintr-o cana de coniac de portocale (de tipul Grand Marnier), 2/3 de cana de suc de merisoare, un sfert de cana de suc de lime, 3 linguri de nectar de agave si o sticla de 750 de ml de sampanie sau prosecco. Pentru decor, folositi coji de portocale si frunze de menta.

Tot pentru un rasfat de week-end, incercati un espresso martini cu caramel sarat, un cocktail care dubleaza ca desert.

Pentru cocktailul desert de weekend aveti nevoie de 1 lingura de caramel – poate fi cumparat din supermarket, 50 de ml de espresso racit, 50 de ml de lichior de cafea si 100 de ml de vodka.

Amestecati caramelul cu espresso si un praf de fulgi de sare intr-un shaker pana cand se dizolva caramelul. Ulterior, adaugati lichiorul de cafea si vodka peste care puneti gheata si agitati in continuare pana cand va avea o textura mai spumoasa. Strecurati amestecul pe care il turnati in doua pahare de martini racite deja. Pentru un adaos de dulce, puteti razui ciocolata deasupra si este gata de servit.

Alte retete de cocktailuri delicioase puteti descoperi mai jos.

Citește în continuare