Skip to content

7 cinematografe in aer liber deschise in Bucuresti

 

Chiar daca cinematografele clasice sunt inca inchise, cinefilii din Bucuresti au cateva variante de a petrece timpul liber urmarind filme. urban.ro a pregatit o lista de locuri unde dupa apus, poti urmari atat filme din zona de arta cinematografica, cat si filme de box office.

Va rugam sa verificati inca o data toate regulile de participare la o proiectie de film, majoritatea organizatorilor cere participarea cu masca de protectie, chiar daca evenimentul este in aer liber.

Cinema-uri traditionale care si-au reorganizat activitatea

Terasa Cinema Elvira Popescu este unul dintre locurile de intalnire a cinefililor de toate categoriile, proiectiile avand filme pentru toate gusturile. Cinema Elvira Popescu impune masca de protectie pentru participarea la evenimentele organizate de ei.

Gradina cu Filme din Piata Lahovari s-a redeschis publicului, oferind program in fiecare seara, incepand cu ora 21.00. Biletele sunt disponibile in avans pe www.bilete.ro, iar agenda cuprinde atat filme romanesti, cat si filme internationale si chiar concerte live.

Drive-in cinema ofera experiente care au cucerit publicul cinefil inca de acum 50 de ani

Experiente de tip drive-in cinema sunt disponibile in Event Park Snagov si spatiul expozitional Romexpo, unde ecrane generoase prezinta filme de interes pentru public. La Snagov, filme si alte evenimente culturale sunt proiectate de joi-duminica, urmand o serie de reguli impuse pentru acest tip de cinema: frecventa radio este afisata inainte de fiecare film, fiecare masina are un loc desemnat prin achizitia de bilet, farurile masinilor trebuie sa fie stinse. De asemenea, exista si o zona de unde se poate cumpara mancare si bautura. 

La Romexpo, o serie de concerte au loc pe scena improvizata pentru filme, ceea ce face ca programul sa ajunga la cat mai mult public.

Parcul IOR devine spatiu dedicat cinefililor in weekendurile lunii iulie, de vineri-duminica, prin proiectul Orange Pop-Up Cinema. Biletele pentru filme sunt disponibile pe platforma www.iabilet.ro.

Locuri care si-au adaugat o destinatie cultural-artistica pentru public

Deschis GastroBar – RooftopCinema se transforma in loc pentru cinefili in fiecare joi, printr-o serie de scurtmetraje. Evenimentele sunt organizate de Bucharest ShortCut Cinefest, din teme ca drama / fictiune / comedie / student film / experimental /music video.

Parcarea unui hipermarket din zona Vulcan devine MOV(I)E ON, un proiect dedicat comunitatii, organizat de Asociatia pentru Responsabilitate Sociala PLAN B.

Citește în continuare