Skip to content

70.000 de gladiatori la Liberty Parade 2014 (galerie foto)

Plaja dintre Venus si Saturn a gazduit aseara cel mai mare eveniment dance care se intampla anual in Romania. Liberty Parade 2014 a adunat la Black Sea Arena peste 70.000 de petrecareti, spun organizatorii, acestia dansand pana in zorii zilei, cand soarele era de ceva vreme la orizont.

Urale fierbinți din peste 70.000 de mii de piepturi au izbucnit la ora 19.00 când la pupitrul Djilor, amplasat la 5 metri înălțime, pe o scenă spectaculoasă – o butaforie în forma unui coif de gladiator – și-a făcut debutul Just 2 & Luca M, dând tonul petrecerii în „stilul de luptă: Tech House” care-a învăluit plaja dintre Venus și Saturn 2 ore. Au urmat două ore senzaționale de Deep Tech, House și NU Disco cu Cristi Stanciu (antrenant și în comuniune cu publicul) și Liviu Hodor (dinamic și energic) care au ridicat la cote maxime bucuria nebună a dansului, pregătind publicul pentru momentul Radio 21.

La ora 23:00, „cetățenii capitalei beat-ului” au intonat la unison Set Me Free (imnul Liberty Parade 2014), semnat în acest an de Dj Andi și Alexandra Stan. 200 de metri pătrați de ecrane led au luminat cerul, cu 400 de mii wați de efecte luminoase, produse de 330 de surse de lumină (lasere și led-uri). Flăcările și focurile de artificii au inundat arena cu un unic „stil de luptă: ÎMPREUNĂ!”

„Nu am cuvinte… A fost a XII-a ediție de Liberty Parade la care am participat, una cu foarte mare noroc și maxime emoții. Mi-am început setul cu o piesă din top 5 Billboard pe care sigur o vom auzi anul ăsta în cele mai tari mixuri. Scena a fost specială, iar senzația de a mixa de la înălțime e de nedescris.”, a spus Cristi Stanciu.
„Anul ăsta m-au impresionat luminile, efectele, laserele, oamenii, a fost extraordinar, sunt extrem de fericit că m-am aflat pe scena LIBERTY PARADE!”, a declarat Liviu Hodor.
Cu un set electrizant și eclectic, Dj Andi și-a cucerit publicul de la primul beat și l-a purtat, în același BPM, până la miezul nopții, când a predat ștafeta, în aplauzele zecilor de mii de fani, către Jasc & Carlos, aflați pentru prima dată pe scena Black Sea Arena.
„Să-ți auzi numele strigat de zeci de mii de oameni e senzațional. Le mulțumesc tuturor, au fost atenți la fiecare detaliu, au vibrat alături de mine și mi-au dăruit cea mai frumoasă noapte din an. Îi felicit pe băieții care au ridicat scena, unică în România, și ne-au făcut să ne simțim ca niște super gladiatori la pupitru!”, a mărturisit Dj Andi.
Dj Optick a ținut în priză fanii muzicii fără limite pe „happy dancing grooves”, pregătind terenul pentru invitatul special al serii – UMEK!

„De la pupitru s-a văzut și s-a simțit excelent. A fost o ediție specială LIBERTY PARADE: Am venit cu soția, fiica, mama și soacra, care au fost încântate de eveniment. O oră aici mă încarcă energetic pentru cel puțin o lună. Vrem să păstrăm în continuare acest eveniment LIBER, indiferent de eforturi.”, a spus „veteranul” Dj Optick.
Pe scena de 60 de metri lungime, ce măsura în cel mai înalt punct al său 17,5 metri, și-a făcut apariția la ora 02:00, „Împăratul Arenei Techno”, UMEK, DJ-ul sloven fiind copleșit de atmosfera electrizantă și vibrațiile valurilor celor peste 140.000 de mâini aruncate în aer care i-au fost alături două ore.
„Am început să mixez prin 1993, nu am emoții înainte de nici un eveniment. Mă emoționează, însă, publicul, căldura lui, atmosfera. Iar la LIBERTY PARADE am trăit o atmosferă unică. M-am simțit ca acasă, în Slovenia, e un mediu excelent, primitor. Lume frumoasă și un răsărit magnific”, a declarat UMEK.
 
A fost într-adevăr o ediție de legendă, scaldată în valurile de energie techno marca UMEK!”, e de părere Manuel Dinculescu, unul din inițiatorii LIBERTY PARADE și realizator al matinalului PatruLa 21 de la Radio 21. Vika Jigulina și Raoul Russu au mixat până la răsăritul soarelui pe „cea mai frumoasă și liberă plajă din lume”. „Lumea a dansat pretutindeni, a fost o petrecere super!”, a spus Vika Jigulina.
 
Nebunia, culorile, costumele, efectele speciale, dansul şi ritmul le-au rămas în suflet tututor celor care au trăit, într-o noapte magică, energia muzicii electronice.

 
 Au mixat în camioanele Liberty Parade, care au făcut senzație pe drumul de la Olimp către plaja dintre Venus și Saturn, 16 Dj români de excepție.
  • Mainstream dance music: Asher & ScreeN, Marc Rayen, DJ Dark. Shidance;
  • Tech house și funky house: Ciprian Iordache, Gruuvelement’s – Mihai și Wacs, S-Funk.
  • Deep house, nu disco, indie dance: Paul Masters, DJ Menthol, Andu, Afgo;
  • Tech house, techno, minimal techno: Ciupy & Mihai Bejenaru, Christian Green, Emi Mateis
Au mixat pe scena de la Black Sea Arena: Just 2 & Luca M, Cristi Stanciu, Liviu Hodor, DJ Andi, Jasc & Carlos, Dj Optick, UMEK, Vika Jigulina, Raoul Russu.
 

Desfășurarea de forțe a fost una fără precedent: 16 TIR-uri cu echipamente și 2 TIR-uri cu elemente de decor s-au folosit la realizarea unei scene speciale, iar generatoarele evenimentului au făcut față unui consum de un milion de wați pe oră.

Ati fost? Daca nu, avem poze pentru voi! Credit foto: Mircius Aecrim

Citește în continuare