Skip to content

8 premiere pe care nu trebuie sa le ratezi in luna februarie

Februarie sta sub semnul romantismului, dar anul asta nu prea avem filme care fie in ton cu sarbatorile de Valentine’s day sau de Dragobete. Asta nu inseamna insa ca nu avem ce vedea!

Iata care sunt alegerile noastre pentru acesta luna:

Deadpool

Ryan Reynolds, intra pentru a doua oara in costum de supererou, dupa ce l-a interpretat pe Green Lantern in SFul din 2011. Acum este Wade Wilson aka “The Merc with a Mouth, aka Deadpool, un om care a obtinut, in urma unui experiment militar, niste puteri incredibile  precum invulnerabilitatea la puteri telepatice si telekinezice, rezistenta la droguri si toxine, dar putere de refacere a organismului. Aceste superputeri au si cateva reactii mai putin placute precum instabilitatea psihica si un aspect fizic ce lasa de dorit. Nu-i lipseste insa simtul umorului, pe care mizam si noi destul de mult.

Zoolander 2
Nu am uitat nici de comedii! Sequelul Zoolander 2 este regizat de Ben Stiller dupa un scenariu scris de Justin Theroux, si va fi lansat in cinematografe la inceputul lui 2016. Vedetele sunt tot Ben Stiller (Derek Zoolander) si Owen Wilson (Hansel McDonald), doua modele masculine, prosti ca noapte si mandri ca soarele, care vor trece prin noi aventuri haioase

Hail Caesar
Josh Brolin, George Clooney, Ralph Fiennes, Jonah Hill, Scarlett Johansson, Frances McDormand, Tilda Swinton, Channing Tatum sunt cap de afis in cea mai recenta comedie neagra marca fratii Coen. Actiunea din HAIL CAESAR! are loc in anii \’50, in jurul unui anume Eddie Mannix (Josh Brolin), un barbat care trebuie sa se asigure ca starurile de la Hollywood nu isi pateaza imaginea din cauza drogurilor, aventurilor extraconjugale sau diverse alte catastrofe. Actiunea are loc pe parcursul unei singure zile, in care Manni isi ia treaba foarte in serios si foloseste practici ilegale precum ascultatul telefonelor, intimidare sau mituire.

Pride & prejudice and Zombies
De ecranizarea romanului Pride and Prejudice and Zombies, scris de Seth Grahame-Smith, se ocupa Burr Steers iar doamnele si domnii care intra in costumele de epoca sunt Lily James, Sam Riley, Jack Huston, Bella Heathcote, Douglas Booth, Matt Smith, Charles Dance si Lena Headey. In acesta comedie horror mult-asteptata, o epidemie zombie are loc fix in timpul unei povestiri clasice semnata de Jane Austen. Mai exact, avem de-a face cu o poveste de dragoste intre clase sociale diferite, din secolul 19 in Marea Britanie.

Concussion
CONCUSSION ne vorbeste despre un subiect mai putin stiut, mai exact despre efectele in timp ale loviturilor suferite la cap in timpul meciurilor de jucatorii de fotbal american. Aceasta drama intensa are ca sursa de inspiratie un articol numit “Game Brain” al jurnalistei Jeanne Marie Laskas, si publicat in revista GQ.
Will Smith nu joaca rol de fotbalist, ci este dr. Bennet Omalu, care studiaza creierele unor fosti jucatori de fotbal american si descopera ca acestia sufera de disfunctii neurodegenerative cauzate de loviturile repetate suferite in timpul meciurilor de fotbal.

Orizont
Avem si-un film romanesc mai neobsinuit. Zic neobinsuit pentru ca nu se fac prea multe thrillere in Romania, iar asta a fost remarcat deja pe la diverse festivaluri din lume. cel mai nou film in regia lui Marian Crisan are urmatorul sinopsis:  Încercand sa îsi gaseasca „norocul’, Lucian (András Hatházi) si Andra (Rodica Lazar) – sot si sotie, preiau în administrare o cabana pierduta undeva în Muntii Apuseni. Lucrurile par sa mearga bine pana cand Lucian realizeaza ca tot ce se întampla pe munte si la cabana e controlat de Zoli (Bogdan Zsolt), un cap al mafiei taierilor ilegale de paduri.

Spotlight
Un film cu un subiect delicat, bazat pe o poveste adevarata si cu o distributie ce ii include pe Mark Ruffalo, Michael Keaton si Rachel McAdams. Filmul urmareste investigatia facuta de un grup de jurnalisti de la ziarul The Boston Globe, intre anii 2001 si 2003, care a vizat deconspirarea cazurilor de abuz sexual asupra minorilor, din cadrul Bisericii Catolice.

Love 3d
Cel mai nou film al regizoului Gaspar Noe, ajungein sfarsit in cinematografe! Descris de presa internationala drept un film de dragoste extrem de pasional si de senzual, Love a starnit deja controverse. O recenzie a acestui film gasiti aici.

Avem o luna destul de buna! Ce premiere va tenteaza?

Citește în continuare