Skip to content

A inceput Festivalul de Film de la Venetia 2019. Lista celor mai asteptate premiere mondiale.

Festivalul de Film de la Venetia 2019 incepe astazi cu unele din cele mai asteptate filme ale anului in premiera mondiala si cele mai mari staruri de la Hollywood carevor intra pe covorul rosu.

Festivalul de Film de la Venetia are loc intr-unul din cele mai frumoase orase din lume, este cel mai vechi eveniment de acest gen din lume sieste parte din seria  „The Big Three” – cele trei festivaluri europene (Cannes si Berlin completeaza lista_ care reunesc cei mai importanti oameni in industrie si ajuta la dezvoltarea acesteia, avand atentia  presei din toata lumea.

Dupa ce a fost platforma de lansare pentru o mare parte din filmele care au castigat cele mai importante Oscaruri in ultimii ani – „La La Land”, „Gravity”, „Roma”, „A Star is Born”, „The Favourite” –  festivalul aflat la a 76-a editie este considerat startul sezonului de premii importante care tine pana la Oscarurile din 2020. 

Goluri in stomac pentru Romania la premiera „Colectiv” pe 4 septembrie

Festivalul de la Venetia are loc intre 28 august si 7 septembrie 2019 in acest an iar pentru Romania, seara de 4 septembrie vine cu emotii cu premiera documentarului „Colectiv” in regia lui Alexander Nanau – este primul documentar romanesc inclus pana acum in selectia de la Venetia si cu siguranta va crea un gol in stomac prin amintirile dezastrului din clubul Colectiv in care au murit, oficial, 64 de oameni. 

Filmul urmareste ancheta realizata de jurnalistii de la Gazeta Sporturilor in incercarea de a afla adevarul si a inclus 14 luni de filmare si peste 18 luni de montaj cu o echipa de 60 de oameni. Va fi inclusa si in cadrul TIFF – Toronto International Film Festival 2019 care va avea loc in perioada 5-15 septembrie.

„Colectiv” este o coproductie Romania-Luxemburg  siva fi proiectata in afara competitiei de la Venetia. Munca regizorului Nanau pentru filmedocumentare a fost rasplatita in trecut cu un premiu Emmy International pentru „Lumea vazuta de Ion B” – despre artistul contemporan Ion Barldeanu. Al treilea documentar al sau – „Toto si surorile lui” – a primit o nominalizare la Premiile EFA – Academia Europeana de Film iar „Nothingwood” a avut premiera la Cannes, intr-un festival paralel cu faimosul eveniment din sudul Frantei.

Crema Hollywood-ului se muta la Venetia pentru 10 zile

Lista premierelor mondiale din acest an include aventura in spatiu a lui Brad Pitt, Joker-ul lui Joaquin Phoenix si dosarele din Panama cu Meryl Streep. 

Pe covorul rosu sunt asteptati sa isi promoveze noile filme si Robert de Niro, Kristen Stewart, Adam Driver, Penelope Cruz, Antonio Banderas, Gary Oldman, Colin Firth, Liv Tyler, Laura Dern, Catherine Deneuve, Scarlett Johansson si multi altii.

Joker-ul lui Joaquin Phoenix – in premiera la Venetia

Warner Bros a facut echipa cu regizorul Todd Phillips pentru filmul Joker care readuce personajul negativ din Batman in rol principal. Jokerul este un rol cu un impact urias si a redefinit carierele unor actori care l-au jucat – Jack Nicholson in 1989 sau Heath Ledger in 2008 cu un Oscar castigat post-mortem.

Academia de Film Americana nu l-a ignorat pe Joaquin Phoenix pana acum – a avut trei nominalizari la Oscar – in 2001 cu „Gladiatorul”, in 2006 cu „Walk the line: Povestea lui Johnny Cash” si in 2013 cu „Maestrul” – insa Jokerul ar putea fi biletul  lui castigator.

In rolurile secundare din “Joker” vor aparea Robert de Niro, Frances Conroy si Zazie Beetz. Povestea incepe in 1981 in Gotham City. Premiera in Romania va avea loc pe 4 octombrie 2019.

Trailer Joker 2019:

Brad Pitt, plecat in cautarea tatalui in spatiu in “Ad Astra”, a ajuns la Venetia

Produs de 20th Century Fox si distribuit de Walt Disney, “Ad Astra” este regizat de James Gray si il are pe Brad Pitt in rolul principal, in povestea unui astronaut care isi cauta tatal pierdut in spatiu dupa ce un experiment realizat de acesta ameninta soarta sistemului solar.

Alaturi de Pitt, care a fost printre primii actori care a coborat de pe barca in prima zi la Festivalul de Film de la Venetia 2019, mai joaca Tommy Lee Jones, Ruth Negga, Liv Tyler si Donald Sutherland. Pe langa scenariul cu potential interesant, exista buzz in jurul efectelor speciale folosite in film care va propulsa productia americana in cursa pentru Oscar 2020.

Trailer Ad Astra 2019:

Adam Driver si Scarlett Johansson intr-o casatorie esuata pentru Netflix

In regia lui Noah Baumbach, Netflix mizeaza la Venetia pe „Marriage Story”, o poveste aparent banala spusa intr-un mod surprinzator. 

Cu Adam Driver si Scarlett Johansson in rolurile principale, scenariul implica un mariaj cu probleme care ajunge la divort. 

Regizorul Baumbach a reusit sa spuna o poveste similara, tot despre un divort si in filmul „The Squid and The Whale” insa era vazuta prin ochii copiilor adolescenti ai familiei. Executia lui in ceea ce priveste regia productiei a adus intensitate in salile de cinema si o viziune diferita asupra unui eveniment care se intampla tot mai des in societate. Asa ca pariurile sunt facute pe talentul de povestitor si unghiul diferit prin care va fi redata emotia.

Pentru a fi eligibil pentru Oscar, „Marriage Story” va rula in cinematografele americane timp de o luna inaintea lansarii pe Netflix.

Trailer Marriage Story – 2019:

Timothee Chalamet devine „Regele” pentru Netflix

Dupa ce a frant inimile spectatorilor in „Call me by your name” si „Lady Bird”, Timothee Chalamet s-a pregatit pentru un rol aparent grandios pentru un actor de 23 de ani. 

„The King” a fost regizat de David Michod – cunoscut pentru Animal Kingdom – si este o adaptare a piesei scrisa de Shakespeare – Henry – despre Printul Hal pe drumul spre a deveni cel mai faimos rege din istoria britanicilor.

Filmat in Ungaria si Marea Britanie, „Regele” aduce un alt actor care a frant inimi in rolul secundar – Robert Pattinson – ceea ce ar putea sa fie o directie legata de publicul aflat in target. Lily Rose Depp, fiica lui Johnny Depp a jucat rolul sotiei lui Chalamet iar alaturi de ei ii vom vedea pe Joel Edgerton si Sean Harris.

Trailer The King  – 2019

Meryl Streep  pentru Netflix, Kristen Stewart pentru Amazon

„The Laundromat” a fost regizat de Steven Soderbergh si aduce povestea dosarelor din Panama descoperite de Ellen Martin jucata de Meryl Streep. Desi subiectul a fost scandalos si a avut implicatii economice, sociale si mai ales politice, producatorii si scenaristul Scott Z.Burns au decis sa o transforme in comedie-drama iar trailerul are un aer de amuzament cu un poster pe masura.

Distributia impresionanta este completata de Sharon Stone, Gary Oldman, Antonio Banderas, Alex Pettyfer, David Schwimmer si Will Forte. Menit sa fie inclus in lista pentru Oscar, filmul va fi laToronto Film Festival si la Festivalul de Film International din San Sebastian. Va rula o luna in cinematografe, iar la  Netflix va fi incepand cu 18 octombrie 2019.

Trailer The Laundromat – 2019

Amazon o aduce pe Kristen Stewart in Seberg, povestea urmaririi de catre FBI a actritei Jean Seberg in anii ’60. Actrita era in legatura cu activistul afro-american Hakim Jamal si cu partidul Black Panther si a intrat in programul de supraveghere Cointelpro.

Filmul Seberg este un thriller politic care ii mai are in distributie si pe Margaret Qualley, Vince Vaughn, Zazie Beetz si Stephen Root.

Catherine Deneuve si Juliette Binoche in „The Truth”

Filmul care a deschis Festivalul de Film de la Venetia 2019 se numeste „The truth” si ii are in roluri principale si secundare pe Catherine Deneuve, Juliette Binoche si Ethan Hawke.

In regia lui Hirokazu Koreeda, care a avut succes urias anul trecut cu „Shoplifters”, filmul „Adevarul” este despre Fabienne, o diva a cinema-ului din Franta care se reuneste cu fiica ei. Confruntarea dintre Deneuve si Binoche are potentialul unui moment memorabil pentru finalul de an in cinematografe.

Trailer La Verite:

Citește în continuare