Skip to content

Cu copiii la cinema – productii speciale, destinate celor mici, la care sa ajungeti in septembrie

A inceput scoala, asa ca e timpul pentru lectii, tot felul de cursuri, dar si pentru distractie in weekend-uri. Cum poate cea mai la indemana “escapada” impreuna cu cel mic este cinematograful, iata mai jos cele 3 filme pentru copii care au premiera in luna septembrie, dar si alte 6 productii de acelasi gen, la care sa ajungeti in perioada urmatoare.

In septembrie avem 3 premiere pline de suspans, magie si mesaje care vor ajunge direct la inimile copiilor

O belea de catel

Animatia “O belea de catel” are premiera in Romania chiar astazi, 13 septembrie 2019, si este o comedie de familie la care va veti distra cu totii. Trouble, un catel simpatic si rasfatat din cale afara, este nevoit sa se descurce singur si sa traiasca un stil de viata mult mai simplu dupa ce stapana lui moare. Daca mai amintim si de intrigile puse la cale de catre mostenitorii stapanei sale, e clar ca avem un film care are toate ingredientele sa-l tina atent pe cel mic.

Princess in Wonderland

De vineri, 20 septembrie 2019, cei mici vor putea viziona in cinematografe povestea fascinanta a unei printese care patrunde in lumea minunilor prin intermediul unei carti fermecate. Prieteni ii vor fi un dragon magic, creaturi fantastice, gnomi bonomi, cei care o vor ajuta sa se lupte cu vrajitorul cel rau, sa isi regaseasca mama si, astfel, sa readuca pacea si armonia pe acest taram nou descoperit.

Playmobil – the movie

La final de septembrie, pe 27.09.2019, copiii se vor distra la cinema in universul magic Playmobil. Aici dispare Charlie, fratele Marlei, cea care face tot ce se poate pentru a-l salva. Alaturi de Marla, din “echipa de soc” vor face parte si cateva personaje intalnite pe drum, printre care un agent secret cu un sarm innascut, un robot nu tocmai functional, dar foarte inimos si o zana extravaganta.

Alte optiuni pentru distrat copilul la cinema: “The Big Trip”, “Toy Story 4”, “The Angry Birds Movie 2”, “The Secret Life of Pets”, “The Lion King” si “The Art of Racing in the Rain”

 “Aventura in natura” (The Big Trip) are la baza o incurcatura facuta de o barza de la centrul de livrari copii. Barza ii aduce ursului brun Mik Mik un ursulet panda, iar Mik Mik porneste intr-o adevarata aventura doar pentru a-l reuni pe cel mic cu familia lui adevarata, din China.

“Toy Story 4” vorbeste despre lumea jucariilor, dar si despre perioadele de tranzitie atat de importante si de grele din viata copiilor. Filmul reuneste gasca vesela condusa de Woody, acestea fiind jucariile lui Bonnie, o fetita care se pregateste sa mearga la gradinita, un moment important care vine cu tot felul de provocari, atat pentru copila, cat si pentru jucarii.

In “The Angry Birds Movie 2 pare a nu se fi schimbat prea multe comparativ cu prima parte: actiunea are loc tot pe Insula Pasarilor, acolo unde inaripatele nezburatoare, devenite vedete peste noapte, duc un razboi continuu cu porcusorii verzi. Lucrurile se schimba, insa, cand la orizont apare o o noua insula, iar cele doua tabere “inamice” trebuie sa se alieze.

„The Secret Life of Pets 2” sau „Singuri acasa 2” ne poarta in lumea secreta a animalelor de companie, plina de tot felul de aventuri haioase si uneori chiar periculoase atunci cand sunt lasati singuri acasa.

Iar pentru copiii ceva mai mari, va recomandam doua filme sensibile, care ii vor cuceri cu siguranta pe copii, dar nu numai . In savana africana din “The Lion King”, micul leu Simba este cel care asigura continuitatea la tron, venirea sa pe lume fiind un motiv de mare bucurie pentru cei mai multi din “regat”. Vor fi, insa, si unii care il vor vedea ca pe o amenintare, complotand la inlaturarea lui.

Pe de alta parte, filmul „The Art of Racing in the Rain” sau “Povestea Incredibila a lui Enzo” il are in centru pe Enzo, un catel inteligent si spiritual, dublat de catre Kevin Costner. Pentru Enzo, tehnicile necesare pe pistele de curse (stapanul sau fiind sofer de curse de Formula 1) il determina sa dezvolte o viziune proprie asupra vietii, viziune care il va ajuta foarte mult si in peripetiile din film.

Citește în continuare