Skip to content

WishFest 2019 – primul festival dedicat lampioanelor pe apa, o experienta inedita pentru toate varstele

Pe 14 si 15 septembrie, Wishfest se va desfasura pe malul lacului Floreasca, recreand o traditie veche de 700 de ani din Thailanda

Wishfest, primul festival dedicat lampioanelor pe apa din Romania, aduce la Bucuresti traditiile din Thailanda, acolo unde, in fiecare toamna, oamenii lanseaza pe apa lampioane pe care si-au scris dorintele. Urmand acelasi obicei, organizatorii Wishfest isi doresc ca acest eveniment sa celebreze speranta, visurile si capacitatea noastra de a le implini.

Pe 14 si 15 septembrie 2019, intre 12:00 si 19:00, la Wishfest vor avea loc concerte in aer liber cu trupe ca Firma, Grimus, Pinholes si Dimitri’s Bats, vor fi lansate pe apa lampioane personalizate, fiind de asemenea organizate si alte activitati pentru cei mari, dar si pentru cei mici.

Wishfest 2019 – concerte live cu trupe ca Grimus sau FiRMA, sesiuni de live cooking, plimbari cu vaporasul si multe alte activitati conexe

Sambata, seara va fi deschisa de Dimitri’s Bats, o trupa de rock alternativ cu influente electro-pop, dupa care atmosfera va fi intretinuta de Grimus, trupa de rock alternativ infiintata la Cluj-Napoca in 2005. Grimus a lansat pana acum 4 albume de studio si a concertat in deschiderea mai multor artisti internationali: Sophie Ellis-Bextor (2007), Red Hot Chili Peppers (2012), Roxette (2012), Placebo (2012) sau Queen + Adam Lambert (2016).

Duminica, pe scena Wishfest va urca Pinholes, o formatie de rock alternativ din Iasi cu un stil dramatic, dupa care ii veti putea asculta pe cei de la FiRMA. Considerata de multi o trupa pionier in rockul alternativ din Romania, trupa infiintata in 2001 in Bucuresti abordeaza un fusion de rock, trip hop, blues, jazz si funk, lansand pana acum 5 albume de studio.

Pe langa seria concertelor, la Wishfest va veti putea delecta si cu preparatele cu peste si fructe de mare pregatite in cadrul sesiunilor de live cooking, cu dulciuri, inghetata, dar si cafea si cocktailuri.

Lampioanele de la Wishfest sunt create din materiale biodegradabile de catre mesteri din Romania, intreg evenimentul fiind unul eco-friendly

In cele doua zile de festival, va veti putea personaliza lampioanele cu mesaje si dorinte, dupa care le veti lansa pe cer, sperand la implinirea lor. Wishfest este un eveniment cu grija fata de mediul inconjurator, asa ca lampioanele au fost create din hartie de orez si lemn de catre mesteri din Romania. In plus, in fiecare seara, vor fi igienizate malurile si suprafata lacului.

Citește în continuare