Skip to content

Vanda Stefanescu a creat un spectacol de dans inspirat de Revolutia din 1989: Revolta

Intitulat „Revolta”, spectacolul va fi o perspectiva din exterior asupra evenimentelor care au marcat istoria  Romaniei in urma cu 30 de ani. Va fi o poveste despre cum vad tinerii azi Revolutia din 1989.

Show-ul poate fi vazut pe 30 septembrie pe scena Teatrului National din Bucuresti intr-o gala care mai include si cea mai recenta creatie a coregrafului Gigi Caciuleanu, On The Roof, realizata in colaborare cu tinerii actori care au fost selectati la Gala Hop in acest an.

Despre On The Roof am scris aici.

Revolta, show-ul creat de Vanda Stefanescu, aduce pe scena balerini de la Opera Romana si dansatori de contemporan

   Vanda Stefanescu (31 de ani) spune ca era prea mica la Revolutie ca sa isi poata aminti ceva, dar perspectiva ei asupra evenimentelor e mai degraba in efectele pe care aceste evenimente istorice le-au adus copilariei ei, parintilor ei si tinerilor din anii 90.

Cum Vanda este unul dintre putinii tineri coregrafi-dansatori romani care lucreaza in mod constant si in companiile internationale de renume de dans contemporan, show-ul ei este gandit ca o imbinare de clasic cu contemporan, iar pe scena vor fi atat balerini de la Opera Romana cat si tineri dansatori de contemporan.

Cand elevul ajunge egalul profesorului: Vanda, alaturi de Gigi Caciuleanu

Vanda Stefanescu este coregrafa si dansatoare, absolventa a Liceului de Coregrafie Floria Capsali din Bucuresti, cu experienta in tehnica dansului contemporan. Colaboreaza la nivel internațional cu Vortice Dance Company din Portugalia.

Dupa ce a facut parte ca balerina din show-urile semnate de Razvan Mazilu si Gigi Caciuleanu, acum se intalneste cu domnul Caciuleanu pe aceeasi scena, de la egal la egal, in conceptia unui moment coregrafic.

Cu doar cateva zile in urma, Vanda a mai realizat o premiera emotionanta: a reinterpretat cu baletul Rapsodia celebrul libret al Floriei Capsali pentru poemul coregrafic „Nunta in Carpati” la Filarmonica din Ploiesti, in spectacolul de deschidere a stagiunii, parte din Festivalul George Enescu.

Biletele pentru Revolta pot fi cumparate de aici. spectacolul are loc pe 30 septembrie la TNB de la ora 19.30.

Citește în continuare