Skip to content

On the roof – 14 tineri actori care au devenit dansatori intr-un spectacol plin de umor

Va mai aduceti aminte dansul incredibil de emotionant interpretat de actorul Marius Manole si balerina Olesea Nespeac pe La vie en Rose in emisiunea “Uite cine danseaza”?

(cand vreti un moment de emotie pura, va puteti uita la acest film in care Manole, poate cel mai cunoscut actor de teatru al tuturor generatiilor post Revolutie, devinde dansator, se transforma magic in cineva cu alura unui Baryshnikov.)

 

Spectacolul “On The Roof” e gandit si coregrafiat de acelasi geniu care s-a aflat si in spatele respectivului moment, Gigi Caciuleanu. Iar celebrul coregraf si dansator face din nou aceeasi magie: ia 14 actori (de data aceasta proaspat absolventi), cauta in strafundurile sufletului lor, gaseste libertati neexprimate inca, le da curajul de care nici nu se simteau capabili si… ii transforma in DansActori.

Timp de 55 de minute actorii- dansatori spun o poveste amuzanta dar care te pune pe ganduri – cateodata folosindu-se de reinterpretari actoricesti ale vocalelor, altadata exprimand-se prin miscarile corpului in linii coregrafice cu geometrii precise.

E o secventa in spectacol in care dansatorii isi spun pe rand aceleasi indicatii regizorale si fiecare cauta alta solutie in miscarea pe care o fac. E un omagiu adus improvizatiei si libertatii de exprimare care tine de puterea personalitatii tale chiar si atunci cand e restransa la spatiul unei indicatii precise.

Spectacolul se joaca pe 20, 21 si 30 august, pe scena Amfiteatru a Teatrului National, in aer liber, iar acest context da o noua dimensiune – a unei libertati pe vertical – conectata la energia universului.
Va recomandam sa vedeti acest spectacol chiar daca nu ati mai incercat niciodata o reprezentatie de dans. Va fi o intalnire magica pentru voi si o sa va ganditi la sfarsit: dar cei de pe scena chiar nu sunt dansatori?!

Credit foto: Mihaela Petre

Distributie: Adela Mihai, Adrian Loghin, Alexandra Oişte, Alin Potop , Andrei Atabay, Andrei Ianuş, George Olar, Ioana Beatrice Tănasă, Mara Pogângeanu, Maria Panainte, Mihai Vasilescu, Nadina Cîmpianu, Nicolae Dumitru, Theodora Sandu.

Regia si coregrafia: Gigi Caciuleanu

Durata: 55 min

Bilete: AICI

Citește în continuare