Skip to content

Dupa cluburile specializate in Stand Up, doua companii de teatru vin si ele in tabara Stand Up cu proiecte speciale – unteatru si Wondertheatre

Din aceasta toamna, unteatru organizeaza saptamanal o seara de stand-up comedy pentru cei mai tineri dintre comedianti. Primele show-uri sunt anuntate sambata 14 septembrie la ora 21.00.

Totul se petrece in barul teatrului, deci locurile nu sunt foarte multe, vestea buna este ca intrarea e libera. Comediantii care vor urca pe scena in aceasta sambata sunt Geo Doba, Ionuț Fieraru, Irina Marinescu, Vlad Barbu, Simona Cuciurianu și Ares Draguna.

Wondertheatre, o companie specializata in divertisment pentru intreaga familie, aduce stand-up in cartier: la sala Gloria.

Teo, Vio si Costel pot fi vazuti pe 19 septembrie de la ora 20.00, cu un show “rau” . Biletele se gasesc pe iabilet.ro si costa 50 ron.

Sala Gloria (Strada Bucovina 6) este o noua sala de spectacole a Teatrului Metropolis aplasata in fostul cinematograf Gloria, acum renovat si cu facilitati foarte moderne.

Primele show-uri de stand up in Romania au fost produse si organizate de Dan Chisu in urma cu mai bine de 15 ani

Ceea ce astazi numim fenomenul Stand Up romanesc, cu spectacole care are au 8000 de spectatori (Badea, Bordea si Micutzu – Stricam o generatie, Cluj, 2018) a inceput gratie lui Dan Chisu, producator de entertainment, regizor si organizator de evenimente. In anii 2000 el a creat Café DEko, tot el a adus in Romania evenimente ca Noaptea Devoratorilor de Publicitate sau a creat Festivalul Dakino.

Astazi se estimeaza ca sunt cateva sute de stand up comedianti in toata tara, multi dintre ei absolventi de actorie la facultati specializate, iar companiile private de teatru organizeaza show-uri de stand up.

In America sunt cunoscute forme de stand up inca din anii 1890, dar aceasta forma de divertisment – considerata la inceput a saracilor- a luat amploare in 1930-1940 mai intai printre iubitorii de jazz.

Citește în continuare