Skip to content

Ziua Italiei. Cele mai bune restaurante italiene din Bucuresti

Pentru cei care au mancat macar o data intr-o familie italiana sau intr-un restaurant de familie din Italia, definitia “mancarii italiene” e destul de departe de ceea ce gasim in restaurantele noastre. De la consistenta pastelor, calitatea fainei din care sunt preparate pana la uleiul de masline care contribuie la prepararea multor sosuri.

Cele mai multe dintre restaurantele cu specific italian de la noi au “romanizat” o parte din retete si au pierdut din bucuria mancarurilor italiene care sunt foarte simple si foarte gustoase.

Iata cateva dintre restaurantele italiene care merg cat mai aproape de retetele autentice.

Il Peccato

Pe Strada Franceza in Centrul Vechi, la parterul unui hotel boutique, se afla Il Peccato care are bucatar italian, prepara pastele in propria bucataria, iar ingredientele sunt in mare parte autentice si de foarte buna calitate.

Cladirea a apartinut Arhitectului lui Carol I, Alexandru Protopopescu, si in anii 1850-1870 era folosita drept magazin de blanuri si bijuterii. Dupa restaurare a pastrat arhitectura initiala si o puteti vizita si dincolo de restaurant.  

Locul e mereu plin de turisti straini, trip advisor a certificat restaurantul ca fiind foarte apreciat de turisti si in 2018 si in 2019, dar cum spatiul e mare, nu e nevoie de rezervare pentru un pranz sau o cina.

La Il Peccato gasiti antipasti foarte bune cu o burrata proaspata, ulei de masline cu aciditate mica, de foarte buna calitate. Va recomandam oricare dintre preparatele din paste, sunt preparate in bucataria restaurantului, dar si cele cu fructe de mare si scoici. N-am miza pe risotto, sau poate am avut noi nesansa.

Adresa: Str Franceza nr 11

Telefon 0771 66 61 11

Unico Vero

Un restaurant care a intrat in ghidul Gault & Millau, gandit pe structura unui restaurant italian de cartier, cu un meniu nu foarte stufos dar cu toate ingredientele proaspete.

Gault & Millau recomanda paccheri – un tip mai puțin cunoscut de paste, cu o combinatie memorabila de caracatita si pecorino. Noi spunem ca aici am mancat unul dintre cele mai bune risotto din Bucuresti si paste care au gust autentic italian, cu o structura light, fine si ingredientele potrivite. De incercat Tagliolini al tartufo sau supa de peste si fructe de mare care sunt foarte foarte bune.

Adresa Str Viitorului 8

Tel 075 811 02 65 (cum pe perioada iernii nu e deschisa terasa, iar restaurantul are 60 de locuri in interior, e nevoie de rezervare.)

Capricciosa

Unul dintre primele restaurante italiene autentice din Bucuresti, deschis la sfarsitul anilor 90, Capricciosa e restaurantul la care se gandesc bucurestenii care stiu gustul adevaratei pizzei italiene.

Poate cel mai bogat meniu dintre toate restaurantele italiene de calitate, cu zeci de sortimente de pizza, cu blat subtire si ingrediente putine, dar de calitate, asa cum  fac italienii in casele lor.

Categoric cea mai buna pizza italiana autentica din Bucuresti, de incercat si pentru cei care n-au fost in Italia si isi imagineaza ca pizza este creatia gastronomica in care se rastoarna multe ingrediente fara legatura intre ele. O vizita la Capricciosa iti reaseaza reperele in materie de “cea mai buna pizza”. Joia si in week end se servez fructe de mare proaspete. E unul dintre putinele restaurante care e onest cu “prospetimea” pestelui si a fructelor de mare.

E un restaurant foarte aglomerat toata saptamana, dar mai ales in week end. Va recomandam sa faceti rezervare.

Adresa Ion Ionescu de la Brad nr 2

Tel 0722 224 799 (de cativa ani, Capricciosa are si department de home delivery)

Osteria Ciao Niki

Restaurantul, care e amplasat in mijlocul Bucurestiului pe strada Eminescu, e cel mai apropiat de ideea de restaurant de familie italian – Osterie – care se bazeaza pe ingrediente proaspete, paste light si un vin bun. Un meniu mic, doar antipasti si paste, bucataria la vedere, proprietarul care vine si vorbeste cu clientii si care creeaza relatii de prietenie cu clientii casei, totul intr-o atmosfera foarte cozy si eleganta.

Adresa Str Mihai Eminescu nr 90

Tel 0734 356 217

Citește în continuare