Skip to content

La anul, pe Broadway, va avea premiera un musical despre Michael Jackson

Un musical inspirat din viata lui Michael Jackson va avea premiera pe Broadway pe 6 iulie anul viitor. Musicalul va avea actiunea in anul 1992, cand Michael pregatea turneul mondial “Dangerous” si lansa cel de-al 8-lea album al sau, ceea ce le va permite producatorilor utilizarea multora dintre cantecele iconice ale starului.

De altfel, au si fost anuntate o parte din hiturile care sunt incluse in musical – “Beat It,” “Billie Jean,” “The Way You Make Me Feel” si “Smooth Criminal”.

Christopher Wheeldon, primul coregraf american care a creat pentru Teatrul Balshoi, va regiza musicalul “MJ”.

Musicalul despre MJ a trecut deja prin foarte multe stagii. Initial trebuia montant la Chicago urmand ca dupa cateva luni sa se joace pe Broadway, dar dupa lansarea filmului “Leaving Neverland”, documentarul HBO in care MJ era acuzat ca a molestat copii si-l avea drept martor pe unul dintre coregrafii celebri din musicaluri, Wade Robson, proiectul s-a oprit.

“MJ The Musical” va fi scris de Lynn Nottage si va fi regizat de Christopher Wheeldon, un coregraf renumit in America, cu proiecte foarte importante la New York City Ballet, dar si cu performanta de a fi primul coregraf american care a fost invitat la Teatrul Balshoi pentru a realiza un nou show.

Lynn Nottage, cea care a fost desemnata sa scrie libretul, e profesoara la Colombia University, iar piesele ei se ocupa in special de oamenii marginalizati de societate.

Presa americana e impartita in doua tabere, unii cred ca un musical despre MJ trebuie sa fie foarte foarte departe de Broadway

New York Post a scris o opinie ampla explicand de ce nu ar trebui sa exista pe Broadway un musical despre MJ creat si administrat chiar de cei care au in grija drepturile de autor ale lui Michael Jackson.

Jurnalistii americani cred ca noul musical e doar o forma de a spala imaginea megastarului si de a porni o noua cruciada impotriva tuturor celor care au sustinut ca au fost molestati de artist.

Initial musicalul fusese anuntat in 2018 cu titlul “Don’t Stop ‘Til You Get Enough,” (nu te opri pana nu ai obtinut totul) dar, dupa documentarul HBO prezentat in premiera la Festivalul de Film de la Sundance si dupa ce teatrele din Chicago au refuzat sa mai monteze productia, numele a devenit mai generalist “The MJ Musical”

Citește în continuare