Skip to content

Joi, 24 octombrie, Via de Vie isi incepe turneul Fenomental XX in Bucuresti

Acum 20 de ani, Vita de Vie lansa un album care avea sa le aduca succesul, “Fenomental” fiind cel mai bine vandut, dar si cel mai premiat material al trupei. Tocmai de aceea, baietii s-au gandit sa marcheze acest moment prin remasterizarea albumului, aparitia lui pe vinil, dar si printr-o serie de concerte dedicate fanilor.

Astfel, primul show din cadrul acest turneu va avea loc joi, 24 octombrie 2019, la Expirat Club si va fi apoi continuat in Brasov (25 octombrie), Constanta (1 noiembrie), Iasi (8 noiembrie) si Cluj-Napoca (16 noiembrie).

In deschiderea concertului din Bucuresti, care este deja Sold Out, va canta The Sonic Taste.

Fenomental, cel de-al II-lea album al trupei, a fost produs integral in Germania si a inclus doua dintre cele mai cunoscute piese ale formatiei

Infiintata in 1996, Vita de Vie si-a lansat primul album, “Rahova”, un an mai tarziu, dupa care a facut parte din Turneul Hollywood Rock Tour, alaturi de Holograf si Timpuri Noi. Succesul si recunoasterea ca trupa rock a venit in 1999, odata cu lansarea materialului “Fenomental”. Produs in Essen, Germania, albumul include doua dintre cele mai cunoscute single-uri ale trupei: “Vinolamine” si “Basul si cu toba mare”.

Din acest moment incepe ascensiunea trupei: albumul lansat initial doar pe caseta este reeditat in 2000 si in format CD, trupa lanseaza si videoclipul piesei “Basul si cu toba mare”, li se acorda premiul Otto pentru “Cea mai buna formatie” si, in 2000, lanseaza un alt album de succes alaturi de Timpuri Noi.

Fenomental a definit cel mai bine stilul Vita de Vie, fiind si materialul care i-a apropiat cel mai mult de fani

Ceea ce a inceput “in joaca”, ca un mod de a scoate la suprafata ceea ce baietii voiau sa exprime prin muzica, a sfarsit ca cel mai apreciat si bine vandut album al trupei. Chiar si acum, la 20 de ani distanta, baietii inca mai primesc feedback pozitiv pentru piese din album, acesta fiind si unul dintre motivele pentru care s-au gandit la o versiune remasterizata “Fenomental” si la un turneu dedicat fanilor.

La 20 de ani de la “momentul Fenomental”, Vita de Vie inseamna Adrian Despot (chitara si voce), Sorin Tanase (tobe), Cezar Popescu (chitara), Adrian Ciuplea (bass si violoncel), Mihai Ardelean (clape).

The Sonic Taste deschide concertul Fenomental XX din Expirat

Trupa de rock’n’roll The Sonic Taste este formata din Mircea Petrescu (voce/chitara) si Mihai “Baby Jesus” Nicolau (tobe/percutii). Scopul The Sonic Taste este sa vina cu ceva nou in rockul romanesc, asa ca baietii care canta impreuna din 2018 abordeaza un stil fresh cu influente punk, blues-rock sau country.

Citește în continuare