Skip to content

Teatrul Mic pregateste o noua premiera, “12 romani furiosi”, in regia lui Gelu Colceag

La Teatrul Mic din Bucuresti se repeta “12 romani furiosi” scris de Gelu Colceag impreuna cu Vlad Corbeanu, dupa textul lui Reginald Rose, “12 oameni furiosi”, si filmul “12” de Nikita Mikhalkov. Premiera spectacolului va avea loc la sfarsitul lunii ianuarie din anul 2020.

 Tudor Aaron Istodor, Toma Cuzin, Dana Dembinski, Vlad Logigan, Alex Voicu, Andrei Seusan, Vlad Corbeanu,  Ilinca Manolache, Doru Ana sau Manuela Harabor sunt cei cu care va veti intalni pe scena Teatrului Mic

Cunoscuti publicului din diferite spectacole de teatru sau filme acestia vor intra in pielea celor “12 romani furiosi”, asa cum ii vad cei doi autori ai scenariului.

Textul original, cel al lui Reginald Rose, a fost ecranizat in anul 1957 si a fost regizat de Sidney Lumet, care a si debutat cu aceasta pelicula.

Filmul prezinta povestea unui juriu format din 12 oameni care delibereaza vinovatia sau achitarea unui tanar pe baza prezumtiei de nevinovatie. In Statele Unite, verdictul in cazul unui criminal care va fi condamnat la moarte trebuie sa fie unanim.

Filmul este notabil deoarece, cu exceptia  a 2-3 scene, toata actiunea are loc in camera de dezbateri a juriului.

“12” de Nikita Mikhalkov este un film din 2007 cu o nominalizare la premiul Oscar in 2008 si castigator al premiului Golden Eagle Awards (Rusia) – pentru cel mai bun film, premiul publicului la Festivalul de Film International Karolvy Vary sau MTV Movie Awards (Rusia) din acelasi an

Cu un scenariu scris de Nikita Mikhalkov, Aleksandr Novototskiy-Vlasov si Vladimir Moiseenko filmul trateaza acelasi subiect: 12 jurati trebuie sa decida soarta unui adolescent cecen acuzat de uciderea tatalui sau vitreg.

Gelu Colceag se afla la finalul mandatului de manager al teatrului si pregateste depunerea unui nou proiect managerial

Aflat la varsta de 70 de ani, regizorul de teatru si film, actorul si profesorul Gelu Colceag a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica I.L.Caragiale (U.N.A.TC.) in 1971. De-a lungul timpului, Gelu Colceag a fost recompensat cu numeroase premii si distinctii, printre ele doua premii UNITER: in 1996 pentru cea mai buna productie a scolilor de teatru, “Jaques sau supunerea si Viitorul e in oua” de Eugen Ionesco, iar in 2009 pentru intreaga activitate pentru regie si teatru.

Din anul 1982 este profesor universitar, conducator de  doctorat la UNATC din Bucuresti, iar din mai 2016 este directorul Teatrului Mic.

Citește în continuare