Skip to content

Byron, Firma, Vita de Vie si multi altii vor canta weekendul acesta la Gala Folk You in Piata George Enescu

Ajunsa la cea de-a IX-a editie, Gala “Folk You! Florian Pittis” se va desfasura anul acesta in weekendul 1-2 noiembrie 2019, in Piata George Enescu din Bucuresti

Daca va place muzica folk si rock, Gala “Folk You! Florian Pittis” este evenimentul perfect la care trebuie sa mergeti in acest weekend. Ajunsa la cea de-a IX-a editie, gala va avea loc in Piata George Enescu, accesul publicului fiind gratuit. Programul de anul acesta include peste 15 concerte ale celor mai bune voci folk si rock.

Vita de Vie, Vali Boghean, Mircea Baniciu, Cristi Minculescu, Alina Manole si Andrei Paunescu sunt doar cativa dintre artistii care vor urca pe scena galei pentru a interpreta piese de folk sau folk mixat cu rock alternativ, pop, folclor si jazz.

Gala “Folk You! Florian Pittis” duce mai departe traditia si propune un program complex, cu concerte diverse, in cele 2 zile ale evenimentului

Gala debuteaza vineri cu 7 concerte inedite. Astfel, pe scena din Piata George Enescu va urca Mircea Baniciu alaturi de bandul sau, care vor interpreta cele mai cunoscute piese Phoenix si Pasarea Colibri. Camioane in Multime este o trupa obisnuita cu Gala Folk You!, la inceputul acestei toamne fiind parte a Festivalului Folk You! Florian Pittis!, iar un alt invitat al primei seri, Alex Calancea Band, propune un show pe ritmuri de folclor urban, groove-uri de drum’n’bass, improvizatie sau chiar pasaje clasice.

Programul complet al zilei de vineri, 1 noiembrie este urmatorul: Adrian Sarmasan, Folk Frate!, Trupa Spam, Dinu Olarasu, CnM, Mircea Baniciu & Band si Alex Calancea Band.

Si sambata, 2 noiembrie, in a doua zi a galei, veti avea parte de concerte speciale. Alina Manole surprinde si emotioneaza mereu prin concertele pline de sensibilitate, dar si de forta, prin subiectele tabu pe care le abordeaza. Originar din Chisinau, Vali Boghean propune un concert de ritmuri mixate intre folk, pop, jazz si rock, iar cel mai asteptat concert al ultimei seri va fi cel al lui Cristi Minculescu, Valter & Boro.

Programul complet al zilei de sambata include concerte: Mircea Rusu Band, Alina Manole, Arthur Project, Lucian Duta, Andrei Paunescu si Trupa Totusi, Vali Boghean Band, Vita de Vie, Cristi Minculescu, Valter & Boro.

Gala “Folk You!” este o continuare a Festivalului Folk You! initiat chiar de Florian Pittis in 2005, la Vama Veche

Gala Folk You! este dublata si de un festival desfasurat anual in Vama Veche. Acest eveniment organizat acum in memoria indragitului artist a fost lansat chiar de catre Florian Pittis in 2005, la Vama Veche, fiind o “miscare de rezistenta impotriva prostiei revarsate”.
Cea de-a XIV-a editie a Festivalului Folk You! Florian Pittis, deja un simbol pentru Vama Veche, s-a desfasurat anul acesta intre 6 si 8 septembrie. Publicul i-a putut asculta, printre altii, pe Maria Gheorghiu, Nicu Alifantis, Taxi, Firma, Byron, Celelalte Cuvinte, Cristi Minculescu, Valter & Boro, Mircea Baniciu & Band sau Alex Calancea.

Citește în continuare