Skip to content

In vara viitoare, o puteti vedea pe Jessica Chastain la Londra, in teatru, Nora sau o Casa de papusi. Bilete de la 15 lire.

Castigatoarea Globului de Aur, Jessica Chastain va debuta anul viitor in teatru, la Londra, intr-o productie dupa Ibsen, “O casa de papusi” . Reprezentatiile vor avea loc intre 10 iunie si 5 septembrie.

Chastain e cunoscuta publicului din toata lumea gratie rolurilor de femeie puternica, mereu castigatoare, in filme ca “Molly’s Game”, “X-Men” sau “Zero Dark Thirty”, dar americanii au putut-o vedea si in teatru, pe Broadway, in “Othello” si “Hotul de orhidee”.

In vara anului viitor ea va fi Nora intr-o noua montare a piesei lui Henrick Ibsen, despre un personaj feminist si luptator, text scris in 1879 care are potential de foarte mare actualitate: Nora pleaca de acasa, isi paraseste familia in cautarea unei independente si a unei libertati la care ravneste, dupa ce face foarte multe sacrificii pentru sotul ei.  Spectacolul se va juca la PlayHouse Theatre.

15000 de bilete gratuite cu ajutorul lui British Airways pe parcursul intregului sezon la acest spectacol

Ca parte dintr-o intelegere intre Lloyd Theatre Company si British Airways care are drept scop aducerea a cat mai multi spectatori in teatre, anul viitor pe parcursul intregului sezon vor fi 15.000 de bilete gratuit, iar alte 15.000 de bilete vor costa 15 lire. Ceea ce inseamna o oportunitate foarte buna si pentru europeni, inclusiv romani, de a vedea acest spectacol la un pret foarte bun. Biletele se vor pune in vanzare din ianuarie, dar va puteti inregistra aici, ca sa primiti notificare cum au fost scoase la vanzare.

Initiativa ar putea fi luata exemplu si de compania noastra nationala de transport aerian – Tarom – pentru turismul cultural; in Romania avem cateva spectacole de teatru pentru care se fac excursii in tara de mai multi ani – cel mai bun exemplu fiind Faust, montarea lui Silviu Purcarete de la Sibiu. Un pachet de discount pentru spectatorii care merg la teatru si o programare inteligenta a spectacolului in paralel cu cursele de avion, ar ajuta ambele business-uri.

O casa de papusi, piesa lui Ibsen, a avut mai multe montari si in Romania.

Una dintre reprezentatii poate fi vazuta la Teatrul Odeon si le are in distributie pe Catalina Antal si Aura Calarasu, fiind in regia lui Carmen Vidu.

(despre viziunea teatrala a lui Carmen Vidu am scris in interviul in exclusivitate “Munca unui regizor cu sine insusi pentru a trece la nivel international”)

Aici puteti asculta o inregistrare cu acest spectacol, in versiunea teatru radiofonic, intr-o montare din 1984, avadu-I in distributie pe Valeria Seciu, Victor Rebengiuc, Irina Petrescu, Ștefan Radof, Ion Marinescu, Ileana Serban, Violeta Berbiuc, Gheorghe Pufulete, Crânguta Manea, Cristian Molfeta.

Citește în continuare