Skip to content

Lumea barbatilor rafinati e, pe 15 si 16 noiembrie, la Whisky Fest 2019

Cea de-a treia editie a festivalului dedicat iubitorilor de bauturi fine, Whisky Fest va avea loc pe 15 si 16 noiembrie, la Caro Hotel Bucuresti.

Primul festival din Romania dedicat pasionatilor de whisky va aduce anul acesta peste 200 de marci de whisky, de la sortimentele cele mai populare pana la raritati cu traditie, unele dintre ele prezentate in premiera in Romania.

Brand ambasadori internationali ai celor mai mari producatori de whisky din lume sustin masterclassuri in cadrul Whisky Fest 2019

Pe 15 si 16 noiembrie 2019, pasionatii de whisky au ocazia sa asiste la masterclassuri sustinute de brand ambasadori internationali in cadrul carora vor afla povestile din spatele unora dintre cele mai reprezentative arome.

Vineri, 15 noiembrie, de la ora 19:00, are loc masterclassul Old Team Distribution/International Beverage Holdings Limited care il va avea ca speaker pe Karol Kulis – Export Sales Executive la International Beverage Holdings Limited. El va prezenta bauturi faimoase precum Old Pulteney 12 yo, Old Pulteney Huddart,Balblair 12 yo, Balblair 15 yo si An Cnoc Peat.

Masterclassul Glenfiddich va fi sustinut de Struan Ralph Grant – Global Brand Ambassador Glenfiddich. Daca vreti sa descoperiti povestea din spatele whisky-urilor Glenfiddich Fire and Cane, Glenfiddich 21 yo si Glenfiddich Gran Cru ar fi bine sa mergeti sa-l intalniti.

Tot in cadrul editiei din acest an, vor mai fi organizate doua masterclassuri: Masterclass Chivas Brothers, unde Tristan Campbell – Global Brand Ambassador Chivas Brothers va va spune detalii de culise despre fabricarea Chivas XV, Chivas 18 yo, The Glenlivet 15 yo, Ballantines Glenbourgie 15 yo si Ballantines 17 yo, cat si masterclassul Bruichladdich, sustinut de Robert Marshall – Premium Spirits Ambassador BDG care va prezenta produse ca Bruichladdich The Classic Laddie, Bruichladdich Port Charlotte 10 yo si Octomore.

Programul festivalului poate fi accesat pe entertix.ro.

Un bilet costa 50 de lei pe zi, indiferent de ziua participarii si include un pahar special Glencairn, pe care cei prezenti il vor primi cadou pentru a degusta bauturile din cadrul festivalului. De asemenea, vor fi puse in vanzare si abonamente valabile pentru ambele zile.

Biletele sau abonamentele se pot cumpara online de aici

Cea mai scumpa sticla de whisky din lume a depasit pretul de 6 milioane de dolari

O sticla de Isabella Islay este cel mai scump whisky din lume. Pretul enorm al acestei sticle, in valoare de 6 200 000 dolari, se datoreaza decantorului pe care il contine. Acesta are 8.500 de diamante, 300 rubine si aur alb foarte valoros.

In 2018, a fost scoasa la licitatie de catre Bonhams in Edinburgh, Scotia, o sticla de whisky de Mecallan 1926, cu eticheta semnata Adami. Colectionarul privat a castigat licitatia prin telefon pentru suma de 1,1 milioane de dolari. 

Din whisky-ul distilat in 1926 si pastrat intr-un butoi pana la imbuteliere in 1986, au fost produse doar 24 de sticle si nimeni nu stie exact cate mai exista. Motivul pentru valoarea lor enorma nu este despre bautura din interior, ci valoarea colectionara a etichetelor. Artistul italian Valerio Adami a realizat si semnat eticheta pe 12 sticle de Macallan 1926, iar restul au fost proiectate de artistul britanic Peter Blake, cel care a creat coperta albumului pentru The Beatles – Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band.

Sticla de 6 litri de la The Macallan M, pastrata in stejar spaniol intre 25 si 75 de ani, este una dintre cele mai vechi si mai scumpe whisky-uri din lume. Decantorul pe care il contine este format din cristal realizat manual si a fost proiectat si creat de 17 artizani. Ultima sticla de la The Macallan M a fost vanduta la o licitatie in Hong Kong pentru 628.205 de dolari.

Citește în continuare