Skip to content

Cele mai periculoase locuri din lume pe care doar cei curajosi s-ar incumeta sa le viziteze

In epoca entertainmentului imersiv, cand oamenii isi doresc sa fie implicati direct in distractiile la care participa, vacantele care seamana cu experiente din jocuri de pe computer sau consola sunt un trend in crestere. Iata detalii despre unele dintre cele mai periculoase, dar si incitante locuri din lume.

Devil’s Pool – Zambia & Zimbabwe

“Devil’s Pool” este o mare provocare pentru toti amatorii de senzatii (cu adevarat) tari. In fiecare an, din luna august pana la inceput de ianuarie, apele fluviului Zambezi scad, formand un ochi de apa chiar pe buza cascadei Victoria. Aflata la o inaltime de 108 metri, cascada localizata la granita dintre Zambia si Zimbabwe ofera turistilor veniti din intreaga lume o aventura de neuitat.

Piscina formata natural ii protejeaza pe turisti printr-o bariera de stanci, dar asta nu o face mai putin periculoasa, 15 oameni pierzandu-si viata aici in 1959. Cu toate astea, Devil’s Pool este plina de turisti dornici sa faca o baie sau o multime de poze “de aratat prietenilor”. Ochiul de apa are chiar si un loc aparte, numit “fotoliul diavoului”.

Vulcanul Villarrica – Chile

Combinati destinatiile “exotice” cu sporturile extreme si aveti poate cea mai palpitanta vacanta pentru care ati putea opta. Si, oricat de nebunesc ar parea, sa faci bungee jumping intr-un vulcan activ ( in cazul acesta vulcanul Villarrica) este parte a ofertelor agentiilor turistice din zona Pucon, Chile.

Pachetul turistic “extrem” si deloc ieftin (aproximativ 15.000 de dolari) mai are alte cateva atractii la fel de inedite, cum ar fi bungee jumping la cascada, rafting sau skydiving. Procedura este, aparent, simpla: un elicopter va duce deasupra vulcanului, faceti saltul ajungand la 210 km distanta de lava, dupa care povestiti totul prietenilor si va bucurati altfel de viata.

Preikestolen – Norvegia

Dintre toate stancile ametitoare, dar si foarte spectaculoase ale Norvegiei, Preikestolen este considerata cea mai periculoasa. “Scaunul Predicatorului”, cum i se mai spune, este o stanca foarte abrupta, aflata la 604 metri deasupra nivelului marii. Senzatiile si privelistile deopotriva va iau rasuflarea, insa nu fara a bifa ceva mai multe riscuri.

Un loc periculos in special pentru cei care fac sporturi extreme, pe Preikestolen s-au inregistrat accidente mortale chiar si printre turistii care incercau sa faca o poza cat mai aproape de margine. Totusi, cu un ghid instruit si respectand toate masurile de precautie, nu ar trebui sa fie probleme.

Spania – El caminito del rey/Micul drum al regelui

Pasarela construita in stanca dezvaluie un defileu cu privelisti superbe, oferind totodata si un plus de adrenalina. Construit intre 1901 si 1905 pentru a facilita accesul muncitorilor care lucrau la cele doua hidrocentrale din zona, drumul a fost traversat de insusi Regele Alfonso XIII, de aceea localnicii i-au spus “El Caminito del Rey”.

Considerat odata “cel mai periculos drum din lume”, “El Caminito del Rey” a fost reconstruit intre 2000 si 2005, dupa ce traversarea lui a dus la moartea catorva oameni. Astazi, drumul este unul mult mai sigur, dar a ramas la fel de palpitant.

Podul Longjiang – Baoshan, China

Poate nu cel mai periculos, dar cu siguranta un pod care va creste ritmul cardiac, Podul Longjiang din China este deseori comparat cu Golden Gate Bridge din San Francisco, acela fiind doar cu putin mai lung. La prima vedere, Longjiang pare neterminat si complet nesigur, un loc in care nimeni nu si-ar dori sa fie.

Cu toate astea, podul inaugurat in 2016, lung de 300 metri si aflat la o inaltime de 1219 metri este functional, fiind legatura (foarte sigura si rapida) intre orasele Baoshan si Tengchong.

Trecatoarea Stelvio – Italia

Localizata in Alpii Ortler din Italia, intre Stilfs din Tirolul de Sud si Bormio, provincia Sondrio, Trecatoarea Stelvio se afla la numai 200 m de granita cu Elvetia. Drumul construit initial de catre Imperiul Austriac este acum a doua cea mai inalta trecatoare din Alpi (2757 m), un loc deosebit de frumos, dar si foarte periculos.

In fiecare an, Stelvio Pass atrage numerosi turisti care decid sa porneasca in “aventura celor 48 de viraje, pe drumurile foarte inguste si pantele abrupte atat pentru soferi, cat si pentru ciclisti. Pe langa adrenalina din plin, si peisajul merita din plin aceasta mostra de curaj.

Cascadele Iguazu – granita dintre Argentina si Brazilia

Incluse inca din 1984 in patrimoniul mondial UNESCO, cascadele de pe fluviul Iguazu se afla la granita dintre Argentina si Brazilia. Numite de catre localnici “Gatlejul Diavolului”, cascadele insumeaza 275 de caderi de apa, fiecare cu semnificatia ei, oferind turistilor privelisti de neuitat.

In zona se organizeaza periodic tururi cu barci de mare viteza si, desi este intr-adevar spectaculos, locul nu este deloc unul lipsit de riscuri. De exemplu, in 2011, doi turisti americani au murit aici dupa ce barca lor s-a rasturnat.

Insula Bermuda/Bermude

Si, daca vreti ca pericolul sa contina si ceva mister si groaza, pentru urmatoarea vacanta alegeti insula Bermuda. “Cea mai bantuita insula din lume” va va provoca sa va amintiti pentru inceput de vestitul “triunghi al Bermudelor” si sa faceti fata numeroaselor fantome din zona.

Odata ajunsi aici, fiecare parte a insulei este “adjudecata” de cate o fantoma: capitanul George Dew inca poate fi auzit cantand la clavecin in fosta lui casa, transformata acum in Old Rectory B&B”, fantoma lui Hugh Gray, un hotelier care si-a gasit sfarsitul in 1920 in conditii misterioase, “va va insoti” pe plajele cu nisip roz, iar Laura Cox, o bastinasa care a murit in 1861, bantuie, se pare, toata zona Orange Valley Road, acolo unde se afla inca fosta ei locuinta.

Citește în continuare