Skip to content

Mihai Malaimare Jr. – premiu pentru cel mai bun director de imagine la gala Hollywood Awards pentru un film cu Scarlett Johansson

Lungmetrajul „Jojo Rabbit” i-a adus lui Mihai Malaimare Jr. premiul pentru cel mai bun director de imagine, la cea de-a 23-a editie a galei Hollywood Film Awards din Los Angeles.

Juratii au spus ca Mihai Malaimare Jr. a jucat un rol esential in dezvoltarea esteticii impecabile a satirei „Jojo Rabbit”,  fillmul regizorului Taika Waititi.

Bazat pe romanul lui Christine Leunens, actiunea filmului se desfasoara in Germania in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si il are in centrul atentiei pe Jojo, un baiat de 10 ani. Crescut de mama sa singura (Scarlett Johansson), baietelul, interpretat de Roman Griggin Davis, are un prieten imaginar, o versiune neobisnuita a dictatorului nazist Adolf Hitler (infatisat de Taika Waititi). Viata lui Jojo este data peste cap cand descopera o fetita evreica ascunsa in podul casei.

Stilul caracteristic de patos si umor al lui Waititi a fost apreciat si la a 44-a editie a Festivalului de Film de la Toronto, din luna septembrie, unde lungmetrajul a castigat cel mai important premiu, Grolsch People Choice, avand toate sansele sa fie nominalizat la premiile Oscar din 2020. Pe langa premiul castigat de Malaimare Jr. la gala Hollywood Awards, productia a obtinut si trofeul pentru cel mai bun design de productie, acesta revenindu-i lui Ra Vincent.

Charlize Theron, Anonio Banderas, Al Pacino si Rene Zellweger au fost premiati in aceeasi gala

Gala Hollywood Film Awards a avut loc la hotelul The Beverly Hilton din Beverly Hills, iar gazda ceremoniei din acest an a fost actorul Rob Riggle.

Actrita Charlize Theron a fost starul serii, aceasta primind premiul pentru intreaga sa cariera profesionala, inmanat de Nicole Kidman.

Premiul pentru cel mai bun rol principal masculin a fost castigat de Antonio Banderas, pentru personajul interpretat in pelicula Dolor y Gloria, regizat de Pedro Almodovar, iar Renee Zellweger a obtinut Premiul pentru cel mai bun rol principal feminin pentru interpredarea exceptionala din filmul Judy, regizat de Rupert Goold.

La categoria Premii pentru cele mai bune roluri secundare, Al Pacino a obtinut trofeul pentru interpretarea din The Irishman, iar Laura Dern pentru personajul jucat in filmul Marriage Story.

Avengers: Endgame a fost desemnata cea mai buna superproductie, iar premiul pentru cel mai bun scenariu i-a revenit lui Anthony McCarten pentru filmul The Two Pope. Trofeul pentru Cele mai bune costume a fost castigat de talentata Anna Mary Scott Robbins pentru minunatele aparitii din productia Downton Abbey.

La categoria regie a fost premiat James Mangold pentru filmul Ford vs Ferrari, iar Bong Joon Ho a primit premiul pentru cel mai bun cineast pentru productia Parasite. Trofeul pentru cel mai bun producator i-a revenit Emmei Tillinger Koskoff pentru The Irishman.

Lungmetrajul bazat pe fapte reale, „Green Book” a fost desemnat cel mai bun film la editia de anul trecut. Filmul lui Peter Farrelly a fost nominalizat si la cinci categorii ale premiilor Oscar, castigand trei dintre ele: pentru cel mai bun film, cel mai bun actor in rol secundar si cel mai bun scenariu original.

Nascut in Bucuresti, Mihai Malaimare Jr. are 44 de ani si este fiul actorului Mihai Malaimare. A crescut pe platourile de filmare si in incinta teatrului Masca, singurul teatru de gest si pantomima din Romania.

Dupa studiile cinematografice la UNATC si colaborari la productii in tara, in 2007 a colaborat cu Francis Ford Coppola pentru filmul „Tinerete fara Tinerete” pentru care a fost si nominalizat la Independent Spirit Award pentru Cea mai buna imagine. A continuat sa lucreze alaturi de Coppola si pentru filmele „Tetro” (2009) si „Twixt” (2011), in care au jucat Val Kilmer, Bruce Dern, Ben Chaplin si Elle Fanning. Reputatia sa pentru imagini vizuale intunecate a fost intarita in timpul filmarilor productiei „The Master” de Paul Thomas Anderson, film caree i-a adus in 2012 doua trofee pentru cea mai buna imagine din partea Boston Society of Film Critics si Chicago Film Critics, iar in 2013 a primit aceeasi distinctie la gala National Society of Film Critics.

Mihai Malaimare Jr. a fost director de imagine si pentru filmul Umbland printre morminte (2014) de Scott Frank, iar anul trecut a lansat Delirium, un thriller in regia lui Dennis Iliadis, despre un pacient bolnav mental, interpretat de Topher Grace, care traieste cu gandul ca vila boiereasca pe care a mostenit-o este bantuita.

Citește în continuare